№17-18

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2016/№ 17-18 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку Наказ від 28.03.2016 р. № 394 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14.04.2016 р. за № 558/28688
  • Про внесення змін до наказу Державної казначейської служби України від 29.04.2013 р. № 68 Наказ від 15.04.2016 р. № 116
  • Щодо врахування премій, нарахованих у грудні 2015 року для «обнулення» індексації, при обчисленні середньої заробітної плати Лист від 11.04.2016 р. № 405/13/84-16
  • Щодо оплати природного газу бюджетними установами Лист від 30.03.2016 р. № 31-06310-06-10/9183
  • Перерахування залишків коштів сільських рад, що об’єдналися Яким чином повинно бути відображено перерахування до бюджету ОТГ залишків коштів сільських рад, що увійшли до складу ОТГ? Перерахування залишків відбулось у січні 2016 року. Чи повинна «головна садиба»ОТГ показувати ці кошти як свій залишок на 1 січня 2016 року у фінансовій звітності та у балансі (у річному балансі-2015 на кінець періоду цих коштів не було)?
  • Надання бюджетних коштів комунальному підприємству Районна рада планує створити комунальне підприємство, метою діяльності якого буде отримання прибутку шляхом надання послуг з пасажирських перевезень громадян району. Відразу отримати прибуток це підприємство не зможе, оскільки певний час потрібен для отримання ліцензії на пасажирські перевезення та інші організаційні роботи. У зв’язку з цим виникло запитання: як на цьому початковому етапі виплачувати заробітну плату працівникам підприємства — із статутного капіталу чи через програму підтримки комунального підприємства?
  • Як здійснити розрахунок базової дотації Чи буде об’єднана територіальна громада отримувати базову дотацію, якщо вона утворилася у поточному році? Як здійснюється розрахунок такої дотації?
  • Передача коштів ОМС до «головної садиби» Бюджети органів місцевого самоврядування (ОМС), які об’єдналися нещодавно (у березні 2016 року), згідно з нормами чинного законодавства виконуються окремо до 31 грудня 2016 року. У той же час вже у 2016 році деякі працівники ОМС, що об’єдналися, переходять працювати до «головної садиби». У зв’язку з цим коштів на заробітну плату таких працівників у бюджеті «головної садиби» на 2016 рік недостатньо, а в ОМС, що об’єдналися, навпаки, тепер економія коштів на заробітну плату через працівників, які вивільняються. Як бути в цій ситуації? Як правильно передати кошти з бюджетів ОМС, що об’єдналися, до бюджету «головної садиби»?
  • Ремонт доріг: чи можливий за кошти селищного бюджету Чи можна за рахунок селищного бюджету профінансувати поточний ремонт та утримання доріг державної власності, що пролягають в адміністративних межах населеного пункту і співпадають з вулицями селища, та тих, що знаходяться за межами селища?
  • Надання платних послуг закладами та установами культури У 2016 році законодавці приділили чимало уваги наданню платних послуг закладами та установами культури. Однією з новин, зокрема, стало прийняття нового Порядку визначення вартості та надання платних послуг закладами культури. У зв’язку з цим у наших читачів виникло чимало запитань щодо того, як правильно визначити вартість платних послуг, які надають заклади та установи культури. Що ж, давайте розбиратися з цими запитаннями разом.
  • Мінзарплата і прожитмінімум підвищилися: про що пам’ятати бухгалтеру З 1 травня 2016 року підвищено розміри мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму для різних соціальних і демографічних груп населення. Як ці показники вплинуть на працеоплатні норми? Подробиці читайте в цій статті.
  • SOS! Не вистачає коштів на заробітну плату після підвищення окладів з 1 травня: що робити? З 1 травня підвищено посадові оклади. Затвердженого у кошторисі нашої установи фонду оплати праці вистачило на посадові оклади та деякі доплати, у тому числі на надбавку за роботу у нічний час. Спеціалістам ми можемо виплатити тільки «голі» посадові оклади, а на доплату за високі досягнення у праці коштів не вистачає. Для того щоб закласти спеціалістам у штатний розпис надбавку за високі досягнення, ми зробили наступне: у штатному розписі передбачили нічні у половинному розмірі (платити їх будемо у повному розмірі: частину за рахунок загального фонду і частину за рахунок спеціального фонду — як нестачу бюджетного фінансування). В той же час надбавку за високі досягнення у праці передбачили у повному розмірі. Чи можна передбачити у штатному розписі нічні у половинному розмірі та вважати це нестачею бюджетного фінансування, чи нестача бюджетного фінансування — це коли у штатному розписі виплати передбачені повністю, а фінансування не вистачило? Чи можна доплачувати заробітну плату за рахунок спеціального фонду?
  • Перерахунок заробітної плати педпрацівника за результатами проведеної атестації Ось і завершився атестаційний період — гаряча пора для педагогічних працівників. І в той час, коли вони вже можуть забути про атестаційний клопіт, починається непростий період для бухгалтерів — за результатами атестації їм потрібно перерахувати заробітну плату. Як це правильно зробити, розповімо далі в статті.
  • Підвищено кваліфікаційну категорію працівнику після атестації: як індексувати його зарплату Працівнику в березні 2016 року за результатами атестації встановили вищий тарифний розряд (з 9 на 10). Чи стане базовим такий місяць для цілей індексації зарплати?
  • Звільнення від плати за харчування в ДНЗ Чи можна звільняти від плати за харчування в дошкільному навчальному закладі малозабезпечену сім’ю заднім числом (після подання необхідних документів для звільнення з запізненням)?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі