№29

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2017/№ 29 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо реалізації деяких положень Бюджетного кодексу України з питань нарахування та виплати пільг Лист від 16.06.2017 р. № 09010-20-10/16034
  • Порядок бухгалтерського обліку окремих активів та зобов’язань бюджетних установ Затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.04.2014 р. № 372* Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16.04.2014 р. за № 426/25203
  • Строк позовної давності минув: як списати кредиторську заборгованість На балансі дошкільного навчального закладу вже не перший рік обліковується кредиторська заборгованість за батьківською платою. Справа в тому, що батьки одного з вихованців оплатили за перебування у дитсадку наперед. Після цього дитина перестала відвідувати наш заклад. Спроби зв’язатися з батьками і повернути їм плату не увінчались успіхом. Як правильно списати з балансу кредиторську заборгованість після закінчення строку позовної давності?
  • Штрафні санкції за несвоєчасну сплату орендної плати У договорі оренди нежитлових приміщень бюджетної установи передбачено такі умови: «Орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, підлягає індексації і стягується з урахуванням пені в розмірі 0,5 % суми заборгованості за кожен день затримки (включаючи день оплати) на користь орендодавця відповідно до чинного законодавства України» та «Якщо одна із сторін не виконує умов договору, штрафні санкції застосовуються в розмірі подвійної ставки НБУ». Чи можна одночасно нарахувати пеню, інфляційні, 3 % річних та штраф за один і той самий місяць, якщо орендар протягом тривалого часу не сплачував орендну плату? Чи може установа-орендар кошти, які надійшли у вигляді пені, залишити у своєму розпорядженні та витрати їх на потреби установи? Як відобразити надходження штрафних санкцій в бухгалтерському обліку?
  • Щорічна додаткова відпустка за «особливі» умови надана з лишком: як бути Згідно з колективним договором працівник закладу має право на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці згідно зі Списком тривалістю 18 календарних днів. За п’ятий робочий рік з 05.07.2016 р. по 04.07.2017 р. працівникові була надана ця відпустка повної тривалості (18 календарних днів) у серпні 2016 року, тобто фактично відпустка була надана «наперед». Зараз після закінчення п’ятого робочого року (з 05.07.2016 р. по 04.07.2017 р.) з’ясувалося, що фактично за вказаний робочий рік працівникові належить щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці тривалістю 17 календарних днів. Чи можна надавати щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці «наперед»? Як учинити у ситуації, коли працівникові вже надана щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці повної тривалості, хоча йому належить менша кількість днів цієї відпустки за певний робочий рік?
  • Про визначення термінів «рівнозначна» та «нижча» посада в ОМС Законом про службу в органах місцевого самоврядування передбачено, що прийняття на службу здійснюється, за загальним правилом, на конкурсній основі. Але у разі необхідності, за згодою сторін, посадова особа місцевого самоврядування може бути переведена на рівнозначну чи нижчу посаду або посаду радника чи консультанта без конкурсного відбору. Що мається на увазі під рівнозначною чи нижчою посадами? Чим це врегульовано?
  • Викладач → методист: чи зберігається кваліфкатегорія? Викладачу професійно-технічного навчального закладу (ПТНЗ) у березні 2015 року за результатами атестації була присвоєна перша кваліфікаційна категорія. З 1 вересня 2015 року він перейшов на посаду методиста у цьому ж навчальному закладі. Чи зберігається за працівником наявна кваліфкатегорія і якщо так, то протягом якого строку?
  • Переведення на іншу посаду: враховуємо нюанси коригування зарплати для розрахунку відпускних При підвищенні посадових окладів Порядком № 100 передбачено коригування виплат, нарахованих у розрахунковому періоді до підвищення на коефіцієнт підвищення. А чи потрібно коригувати заробіток, якщо підвищення окладів відбувається в результаті переведення працівника на іншу посаду? А що робити, якщо до та/або після переведення працівника на іншу посаду було законодавче підвищення посадових окладів? Відповіді на ці запитання — у сьогоднішній статті.
  • Лікарняний під час відпустки: визначаємо гарантії для працівників Відпустка — бажана і довгождана пора. Утім, подекуди на заваді відпочинку може стати неочікувана хвороба. Чинним законодавством для працівників, які захворіли у відпустці, передбачені певні гарантії. Які саме? Як їх оформити? Як оплатити відпустку? У запропонованій вашій увазі статті ми відповімо на ці запитання. Але про все по порядку.
  • Індексуємо зарплату за серпень 2017 року Нагадаємо, що з 01.12.2015 р. за оновленими правилами індексації тільки в місяці підвищення посадових окладів працівників необхідно провести порівняльні розрахунки і визначити право працівника на подальшу індексацію. Норми Порядку № 1078 пропонують: у разі якщо збільшується посадовий оклад (тарифна ставка), значення індексу споживчих цін (далі — ІСЦ) у місяці, у якому відбувається підвищення, приймається за 1 або 100 %, а для проведення подальшої індексації здійснюють наново обчислення ІСЦ з місяця, наступного за місяцем підвищення вказаних грошових доходів населення (п. 5 Порядку № 1078).
  • Доплата «за шкідливість» кухарю ЗНЗ: чи платити під час літніх канікул Чи потрібно виплачувати кухарю загальноосвітнього навчального закладу доплату за несприятливі умови праці, якщо навчальний заклад не забезпечує харчуванням дітей під час літніх канікул?
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку в серпні 2017 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі