№24

Бухгалтер 911, червень, 2019/№24 Інші номери журналу ›
  • Із сумісництва на основне місце роботи Ситуація. Працівник — зовнішній сумісник звільняється з основного місця роботи. У результаті наше підприємство стане для нього основним місцем роботи. Чи можна його перевести із сумісництва на основне місце роботи? Як зміну статусу відобразити у звітності з ЄСВ та у формі № 1ДФ?
  • Якщо переплутали ІПН у податковій накладній Помилка в індивідуальному податковому номері (ІПН) покупця в податковій накладній (ПН) — одна з найбільш нестандартних помилок. По-перше, її не можна виправити тільки одним розрахунком коригування (РК). По-друге, вона зачіпає інтереси не лише (1) платника, який помилився, а також (2) «реального» покупця (чий ІПН має бути в ПН), але й того платника, ІПН якого помилково зазначено в ПН. У цій статті розглянемо порядок і наслідки виправлення помилок в ІПН покупця в ПН.
  • Мотокоса на бензині: що по паливним питанням? Хто обпікся на молоці, дме й на воду… Це прислів’я з наближенням першого липня дедалі більше відповідає тому, що коїться в акцизно-паливному царстві. Приводом для написання цієї статті стало запитання користувача порталу, що стосується придбання підприємством мотокоси (на бензині). Чи є якісь особливості в такому випадку? Як правильно оформляти купівлю та використання бензину на такий інструмент?
  • Перевірки працевлаштування осіб з інвалідністю на новий лад Кабмін через роки таки спромігся привести у відповідність з чинним законодавством Порядок проведення перевірок працевлаштування осіб з інвалідністю. Ідеться про постанову № 466.
  • Новий Порядок СЕА «пального» акцизу Напередодні з’явився один з головних нормативів під нововведення у сфері оподаткування «пальним» (а тепер ще й «спиртовим») акцизом. Ідеться про Порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового. Нижче ми висвітлимо важливі моменти, що стосуються цього документа.
  • Підтвердження звільнення від туристичного збору Підпунктом 268.2.2 ПКУ визначено перелік осіб, які не можуть бути платниками туристичного збору*. Але, крім власне переліку таких осіб, у цьому підпункті більше немає жодної конкретики. Зокрема, немає переліку документів, за допомогою яких такі пільговики змогли б підтвердити свій статус. Як бути?
  • Виплачуємо дохід нерезиденту: про що потрібно пам’ятати, застосовуючи міжнародний договір про уникнення подвійного оподаткування Ситуація. Ви виплачуєте дохід нерезиденту, який є резидентом країни, з якою Україною укладено договір про уникнення подвійного оподаткування. Як застосовуються ці договори і які документи повинен надати нерезидент — про це розповімо в статті.
  • Розробка ПЗ: чи є пільга в розробника? Ситуація. ІТ-компанія розробляє комп’ютерну програму для замовника. Усі майнові права на об’єкт права інтелектуальної власності за цією розробкою належать замовникові. Чи діятиме в цьому випадку ІТ-пільга на постачання програмної продукції, передбачена п. 26 підрозд. 2 розд. XX ПКУ?
  • Гарячі запитання щодо акцизних складів: якщо АЗС і ГАЗС — єдине ціле Як правильно заповнити форму № 20-ОПП, якщо юрособа має два договори купівлі-продажу АЗС (бензин) і ГАЗС (газ)? Але це одна заправка й РРО один, а адреса в договорах купівлі-продажу відрізняється літерою, наприклад: будинок 83 та будинок 83А. Юридична адреса зареєстрована за адресою ГАЗС. Чи потрібно у формі № 20-ОПП зазначати два об’єкти та реєструвати два акцизні склади? Та як можна виправити раніше подану форму № 20-ОПП?
  • Оптовий перепродаж пального: де ж акцизний склад? Паливно-акцизна революція, що насувається, продовжує викликати дискусії та запитання. Що вважатиметься акцизним складом, якщо підприємство-­оптовик займається виключно перепродажем пального та має тільки офіс? Йому й пропонуємо приділити увагу в цій статті.
  • Індексуємо зарплату за червень 2019 року Вашій увазі «готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за червень.
  • ФОП призупинив діяльність: що з РРО? ФОП проводить розрахунки через РРО. Скоро закінчується договір оренди приміщення, в якому здійснювалася діяльність. ФОП вирішив призупинити діяльність доти, доки не укладе договір оренди нового приміщення. Як бути з РРО і щоденними Z-звітами?
  • Штатний розпис у ФОП: думка Мінсоцполітики «з нюансами» Який обсяг кадрової документації повинен мати ФОП-роботодавець? Традиційна тактика Мінсоцполітики і Держ­праці: вишукування будь-яких аргументів, щоб «обґрунтувати» потрібність якомога більшої кількості «папірців»*. Але аргументи ці далеко не завжди переконливі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі