№42

Бухгалтер 911, жовтень, 2019/№42 Інші номери журналу ›
  • Електронний ПДВ-рахунок за стандартом IBAN Держказначейством уже змінено реквізити електронних ПДВ-рахунків під стандарт IBAN. Але через неадекватну роботу податкових сервісів багато бухгалтерів 15 числа не могли зрозуміти, чи правильно вони діють. У такому «метушінні» деякі неусвідомлено «наламали дров». Тому повернемося до цієї теми знову.
  • Фінзвітність за 9 місяців 2019 року: а що як?.. Від помилок, на жаль, ніхто не застрахований. І за них, як відомо, доводиться платити. Ось і давайте розберемося, скільки «коштуватиме» неподання «малої» фінзвітності за 9 місяців 2019 року? Що буде, якщо мале підприємство помилково подасть звітність за 9 місяців не за тією формою (за формою «мс» замість «м»)?
  • Якщо помилилися в сумі зарплати Розрахунок і нарахування зар­плати — робота для бухгалтера зі сталевими нервами. Адже результат цієї роботи перебуває під пильним контролем не лише працівників підприємства (напевно, на кожному підприємстві є такі «товариші», які впевнені, що зарплатник їм недонараховує), але й інспекторів праці (ох уже ці «трудові» штрафи). До речі, про штрафи…
  • ПН на аванси: є нюанси Хоча про податкові накладні (ПН) з розрахунками коригування (РК) сказано чимало, запитання щодо їх складання не зникають донині. Адже всіляких ситуацій — море. Сьогодні розберемо авансові випадки, що найбільше хвилюють читачів.
  • Якою мірою застосовувати П(С)БО 15 при розрахунку єдиного податку для юрособи? Податківці у своїх роз’ясненнях нерідко апелюють до П(С)БО 15 для обґрунтування включення тієї чи іншої виплати до бази оподаткування єдиним податком для юросіб — єдинників групи 3. Тому зараз ми з вами з’ясуємо, якою мірою підприємства-єдиноподатники повинні орієнтуватися на положення бухгалтерсько-прибуткового стандарту при розрахунку податкової бази.
  • Банківська гарантія: правова природа та бухоблік Ситуація. Для забезпечення виконання договору контрагент вимагає гарантію. Ми перерахували кошти до банку для надання гарантії. Строк дії гарантії до 31.12.2019 р. Банк видав гарантію. Після виконання зобов’язань кошти, які зарезервовані банком, нам повернуть. Як облікувати таку операцію? Розбираємося.
  • Якщо бухгалтер помилився в розрахунку аліментів Розглянемо таку ситуацію. Протягом трьох місяців з працівника утримувалися аліменти в сумі меншій, ніж було потрібно. Утримання здійснювалися в розмірі 20 % від зарплати, але без урахування сум зарплатної індексації. Як виправити ситуацію і що може загрожувати «за недоплату» в цьому випадку?
  • Дрібні монети: чому «більше» гірше, ніж «менше»? Пристрасті щодо монет не вщухають*. У своїх попередніх публікаціях ми писали про те, що працівникові краще недодати, ніж видати більше. Але наші читачі хвилюються: чи не буде причіпок з боку Держпраці? А що коли зарплату округлити? А чи можна все-таки видати зарплату на декілька копійок більше?
  • Оренда за МСФЗ: облік в орендаря Дедалі частіше надходять до нашої редакції листи з проханням розповісти про те, як орендареві, який веде облік за МСФЗ, потрібно обліковувати взяті в оперативну оренду об’єкти. Ну що ж, МСФЗ поступово переходять у розряд необхідних знань бухгалтера, тому ця тема буде цікавою багатьом. Отже, у цій статті розглянемо «ази» обліку оренди за МСФЗ в орендаря.
  • Індексуємо зарплату за жовтень 2019 року До вашої уваги «готові» коефіцієнти індексації та суми поточної індексації за жовтень.
  • Пальне в тарі до 5 л: податківці приємно дивують Після деяких «невдалих» роз’яснень маємо лист податківців зі здоровим висновком. Ідеться про лист ДПСУ від 13.09.2019 р. № 172/6/99-00-04-02-06-15/ІПК. Хоча й у ньому податківців частково «занесло». Розбираємося.
  • Допомога по вагітності та пологах: якщо ФОП отримала і розреєструвалася У разі припинення фізособою підприємницької діяльності після отримання з Фонду допомоги по вагітності та пологах перерахунок і повернення допомоги за період після припинення такої діяльності не здійснюються. Про це сказано в листі Фонду соціального страхування від 08.10.2019 р. № 1992-11-1. Вникаємо в деталі.
  • Не такий важливий рахунок, як підприємницький статус Сьогодні розберемося з таким запитанням: чи потрібно утримувати ПДФО і ВЗ, купуючи товар (роботи або послуги) у підприємця, якщо ми перераховуємо оплату на його рахунок, відкритий для громадянських потреб (особистий рахунок), а не на підприємницький рахунок? Зобов’язаний податковий агент контролювати, на який рахунок він перераховує платіж підприємцеві, чи ні?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі