№14

Бухгалтер 911, квітень, 2020/№14 Інші номери журналу ›
  • «Другий пакет» допомоги від законодавця: земельно-нерухомі новини, оренда, ліміти єдиноподатників Уже багато було сказано про так званий «другий пакет» економічної допомоги. Депутати нарешті зібралися на позачергову сесію. У результаті маємо блискавично ухвалений закон від 30.03.2020 р. № 540-IX. Про «найгарячіше» розповімо в цій статті. Про інше — в окремих статтях номера.
  • Карантинні заборони: «третя хвиля» Останні два березневих номери нашого журналу незмінно починалися, не побоїмося так сказати, з доленосної постанови № 211). Але далі — більше…
  • «Карантинна» відпустка за свій рахунок Запрошуємо вас поговорити про відпустку за свій рахунок на період карантину. Ця тема наразі суперактуальна. Поготів, що на початку введення карантину більшість працівників усе ж спробували «вигребти» залишки оплачуваної щорічної відпустки. Проте щорічні відпустки добігають кінця, а карантин не здається. Тому одним із варіантів виконання заклику «#ЗалишайсяВдома» може бути вихід у відпустку без збереження зарплати на період карантину.
  • Фінзвітність за 1 квартал 2020 року: що потрібно знати У статті розглянемо питання, які є важливими при поданні фінзвітності за 1 квартал 2020 року. Звернемо увагу, що підприємствам потрібно перевірити, чи не виникли в них підстави перейти у 2020 році до іншої групи підприємств, адже вже минуло 2 роки «незмінності» групи. Крім того, ця фінзвітніcть особлива і тим, що її підготовка припадає на період карантину. Тому порушимо і питання, пов’язані з відповідальністю за неподання/несвоєчасне подання фінзвітності.
  • «Приспали» РРО: чи подавати ф. № ЗВР-1? Чи потрібно подавати звіт за формою № ЗВР-1, якщо РРО не використовувався через зупинення діяльності у зв’язку з карантином? Якщо не замислюючись відповісти на це запитання, то, звичайно ж, «НІ»! Але, як часто буває, у звичайний стан речей «свій вклад» вносять податківці. Незважаючи на очевидність ситуації, вважаємо за необхідне розставити в ній усі крапки над «і».
  • Карантин vs штрафи за прострочення реєстрації ПН/РК Ви напевно вже знаєте, що Закон № 533* передбачає звільнення від штрафів за порушення податкового законодавства, вчинені в період з 1 березня 2020 року по 31 травня 2020 року. І звільнення це стосується в тому числі порушень, пов’язаних з реєстрацією ПН/РК. Але, як у будь-якій справі, тут важливі нюанси. Про них і пропонуємо поговорити.
  • «Другий пакет» допомоги від законодавця: ПДВ, податок на прибуток, перевірки Продовжуємо знайомство з «другим пакетом» допомоги бізнесу від законодавця — Законом України від 30.03.2020 р. № 540-IX. Розглянемо, зокрема, які нововведення передбачено щодо ПДВ, податку на прибуток, податкових перевірок.
  • «Другий пакет» допомоги від законодавця: акцизний податок У цьому матеріалі розглянемо зміни, внесені Законом № 540, які стосуються акцизного податку, виробництва дезінфекційних засобів, а також податкових правопорушень, які більше не підпадають під амністію.
  • Підвищення лімітів для єдиноподатників: що врахувати Ще 16.01.2020 р. усі раділи підвищенню лімітів для заходу/перебування на єдиному податку в групах 1 — 3. Тоді ВРУ прийняла Закон на базі законопроєкту № 1210. Але цей Закон «завис» — не підписаний, але й не ветований. Судячи з усього, у цю «гру» гратимуть і далі. Адже підвищення лімітів «вилізло» вже в іншому прийнятому Законі. Деталі в статті.
  • Карантин vs звільнення від орендної плати: розв’язка від законодавця У минулому номері ми обговорювали питання, пов’язані зі сплатою орендної плати під час карантину*. І в ньому ж говорили про законодавчі ініціативи допомогти орендарям, які постраждали від карантину. Ну і ось маємо розв’язку. Верховна Рада 30.03.2020 р. прийняла Закон № 540-IX, яким у тому числі «врегульовано» питання оренди. Який варіант вирішення питання запропонували законодавці і в яких випадках орендар може розраховувати на звільнення від сплати орендної плати, обговоримо далі.
  • Перевезення своїх працівників: нюанси У зв’язку з потраплянням у немилість деяких перевезень пасажирів автотранспортом роз’яснимо ситуацію з перевезеннями власних працівників. Також з’ясуємо необхідність наявності ліцензії в такому разі. Цікаво? Тоді приєднуйтеся!
  • Варіанти економії на сплаті єдиного податку: «побічка» Від ЄСВ «за себе» всіх ФОП звільнили на березень і квітень (причому без втрат для стажу)*. А ось від єдиного податку (ЄП) не звільнили. Із цим ще можна змиритися, якщо ФОП працює. Але як бути тим, хто вимушений простоювати?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі