№11

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2015/№ 11 Інші номери журналу ›
  • Поворотну фіндопомогу отримано до 1 січня 2015 року: коригування не передбачене? З 1 січня 2015 року правила розрахунку податку на прибуток істотно змінено (див. «Податок на прибуток: чергове перезавантаження»//«Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 6, с. 4).
  • Питання сплати податку на прибуток У листі ДФС України від 29.01.2015 р. № 2707/7/99-99-19-02-01-17 фіскали відповіли на низку дуже важливих запитань декларування податку на прибуток і його сплати.
  • Патенти-2015: можна повернути сплачене Наші читачі вже знають, що з 01.01.2015 р. такого платежу, як збір за здійснення деяких видів підприємницької діяльності (а по суті — збір за торговий патент) не існує (див. «ІмпАтентність з ускладненнями»//«Податки та бухгалтерський облік», 2015, № 6, с. 23).
  • Методрекомендації з податкового компромісу Наказом ДФС України від 17 січня 2015 року № 13 затверджено Методичні рекомендації щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств і податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу.
  • Новий довідник податкових пільг У зв’язку з масштабними змінами податкового законодавства з 1 січня 2015 р. ДФСУ розробила новий довідник податкових пільг, які є втратами доходів бюджету № 73/1, та інших податкових пільг № 73/2, станом на 1 січня 2015 року, доведені листом ДФСУ від 1 січня 2015 року.
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • Працівник-інвалід: розбираємося з гарантіями та пільгами Чому говорять, що інваліди — це люди з обмеженими можливостями? Ми не згодні. Інваліди — це люди, які через фізичне або інше каліцтво потребують трішки більше уваги, розуміння та підтримки. І якщо ним це дати, то вони зможуть усе! Якоюсь мірою розуміє це й наш законодавець. Тому встановив для працівників, які мають інвалідність, додаткові «трудові» гарантії та пільги. Про них ми сьогодні з вами і поговоримо.
  • Створюємо робоче місце для працевлаштування інваліда Кажуть, рівень цивілізованості суспільства визначається ставленням до незахищених його верств — дітей, людей похилого віку та інвалідів. У багатьох країнах світу для них уже давно діють різні соціальні програми. Зокрема, особам, які мають інвалідність, гарантовано професійне навчання і працевлаштування. Наша держава також прагне до того, щоб люди з обмеженими можливостями не відчували себе за бортом повноцінного життя. Для цього вона зобов’язала роботодавців їх працевлаштувати. Проте пам’ятайте: інваліди на підприємстві — це працівники, які вимагають підвищеної уваги та особливої турботи. Тому робочі місця для них потрібно організовувати з особливою ретельністю. Про те, як це зробити, ми з вами, дорогі колеги, зараз і поговоримо.
  • Розраховуємо «інвалідний» норматив Інваліди, які не досягли пенсійного віку, установленого ст. 26 Закону № 1058, віднесені Законом про зайнятість до громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Протее у виконання 5 % квоти для працевлаштування таких осіб інвалідів не включають. Несправедливо? Аж ніяк. Річ у тім, що для працевлаштування інвалідів є свій норматив. Хто зобов’язаний його виконувати? Як розрахувати «інвалідний» норматив? Зараз ми відповімо на всі ваші запитання.
  • Заповнюємо «інвалідний» Звіт «Інвалідний» звіт роботодавці подають уже не перший рік. Нічого складного в цьому немає. Єдине, що засмучує, — санкції за невиконання «інвалідного» нормативу та неподання Звіту. Отже, не пропустіть заповітну дату. Про все детально в нашій шпаргалці, що стосується «інвалідної» звітності.
  • «Злочин і покарання»: що загрожує підприємству за непрацевлаштування інвалідів Турбота про інвалідів в Україні багато в чому перекладена на плечі роботодавців. Саме вони повинні забезпечити право інвалідів на працевлаштування і виділити робочі місця для них. За невиконання підприємству загрожують адміністративно-господарські санкції та адмінштрафи. Про строки їх застосування, нюанси оплати, правила обліку ми й поговоримо. Крім цього, розберемося, чи можна підприємству взагалі уникнути сплати «інвалідних» санкцій.
  • У вас є працівники-інваліди? — Ми розповімо, що платити та в якому розмірі Якщо у вас є працівники, які мають статус інваліда, ця стаття для вас! Як оподаткувати виплати інвалідам? Чи є якісь пільги для роботодавців і самих інвалідів? Відповіді на ці та інші актуальні запитання ви знайдете тут.
  • Підприємець-інвалід: що і як йому платити Дієздатні громадяни з інвалідністю можуть зареєструватися підприємцями нарівні з усіма. Головне, щоб здоров’я дозволяло їм вести діяльність. Як правило, інвалідам надаються пільги в різних сферах. Але чи є вони в оподаткуванні підприємців? Про це ви дізнаєтеся з цієї статті.
  • ПДВ-пільга(и) для інвалідів: особливості застосування До редакції надійшов лист. Ось він: «На балансі підприємства, заснованого громадською організацією інвалідів, перебуває гуртожиток. У ньому проживають як співробітники підприємства, так і сторонні фізичні особи. Основна діяльність підприємства (швацьке виробництво) пільгується. Чи застосовна пільга з ПДВ до операцій зі здавання в найм ліжко-місць у власному гуртожитку стороннім фізособам?». Ваші сумніви нам зрозумілі. На жаль, але досить часто використання будь-якої податкової пільги обертається для пільговика великими проблемами. Отже, варто оцінити всі ризики, щоб не бути захопленим зненацька. Ми готові вам у цьому допомогти. Читайте статтю — у ній відповіді на всі ваші запитання.
  • Працюємо з інвалідами за ЦПД Наше підприємство працює з фізособами за ЦПД про виконання робіт/надання послуг. Чи важливий у цьому випадку той факт, що фізособа має статус інваліда? Чи є якісь пільги?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі