№44

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2016/№ 44 Інші номери журналу ›
  • Облік поворотної фіндопомоги Вірний спосіб поліпшити фінансовий стан без допомоги банків — скористатися позиковими коштами на «дружніх» умовах у вигляді поворотної фінансової допомоги. Надати таку допомогу може будь-яка не фінансова установа. Головне тут: що винен —віддати повинен . Які особливості слід урахувати у договорі? Як поворотна фіндопомога відобразиться в обліку сторін? Давайте розбиратися.
  • Безповоротна фіндопомога: подарунок чи пожертва Постійні правки у ПКУ тримають бухгалтера в тонусі, навіть якщо зміни стосуються тільки визначень термінів. За вітчизняною традицією останнім надається ледь не першорядне значення — яке так би мовити, класифікує та визначає податкові наслідки. Розберемося з терміном «безповоротна фінансова допомога», що звучить фатально, але загалом є податково-позитивним.
  • Безповоротна фіндопомога від засновника Зайва копійка ніколи не зашкодить. Але де її роздобути у «скрутний час»? Далеко ходити не треба. Першим на допомогу поспішить, звичайно ж, власник-засновник. Кому ж, як не йому, рідному, виручити своє дітище, підкинувши фіндопомогу, та ще й безповоротно. Як же все ж таки облікувати таку допомогу отримувачу? Чи треба відображати бухгалтерський дохід? Давайте розбиратися.
  • Не все так просто, або Фіндопомога в обліку єдиноподатника Вище ви, шановні читачі, вже ознайомилися із правилами обліку поворотної фінансової допомоги в податковоприбутковому обліку. Зараз настала черга розглянути, яким чином поворотну фінансову допомогу обліковують платники єдиного податку.
  • Перехідна поворотна фінансова допомога Із попередніх статей ви вже дізналися про правила оподаткування поворотної фінансової допомоги в обліку платника податку на прибуток і в «єдиноподатковому» обліку. Але іноді буває так, що поворотну фінансову допомогу отримано на одній системі, а повернуто — на іншій. Якими будуть особливості обліку поворотної фінансової допомоги в цьому випадку? Про це поговоримо просто зараз!
  • «Дляподаткові» наслідки отримання фіндопомоги Отримати фінансову допомогу приємно та корисно, особливо безповоротну, але сьогодні існує декілька критеріїв, установлених у цілях застосування відповідних норм податкового законодавства, що прив’язані до величини отриманого платником доходу. Давайте простежимо, як пов’язані «фіндопоможні» операції з розрахунком таких критеріїв.
  • Допомога на лікування Що на нашому жорстокому світі все ще дозволяє називати людину людиною? Співчуття і допомога тому, хто опинився у складній життєвій ситуації. Причин для цього може бути безліч: від загальної моральної виснаженості — де опорою виявиться добре дружнє плече, до серйозних ситуацій — де не обійтися без фінансової підтримки. Що може бути сумніше, ніж життя, що залежить від кількості та номіналів якихось папірців? Однак... Коштів власних не завжди вистачає. У нашій статті ми розкриємо нюанси надання допомоги на лікування від суб’єктів господарювання. І сподіваємося, що доступні пільгові варіанти позитивно вплинуть на прийняття рішень у наданні такої допомоги!
  • Допомагаємо у скрутну хвилину — надаємо позику працівнику Життя — штука складна, а головне, складно передбачувана. Сьогодні начебто все «в шоколаді», а завтра — бац! — двох-трьох тисяч (десятків тисяч) для щастя не вистачає. Можна звернутися з проханням позичити грошей до родичів-друзів. Але як бути, якщо і в них в кишенях не густо? Може кредит у банку? Теж не варіант. Адже віддавати, найшвидше, доведеться з відсотками. То де ж вихід? Він може бути там, де ви працюєте! Якщо роботодавець не жадібний і має вільні гроші, цілком імовірно умовити його надати вам позику. Роботодавець згоден? Тоді про переваги цього варіанта вирішення ваших грошових проблем ми зараз і поговоримо.
  • Друже (працівнику, засновнику), займи грошей підприємству Брак грошей може відчувати не тільки фізособа, але й суб’єкт господарювання. Поповнити свої оборотні кошти підприємство може позиковими коштами. Позичальниками часто виступають засновники та директори підприємств. На що звернути увагу, якщо договір про надання поворотної фінансової допомоги укладено зі звичайною фізособою? Розбираємося!
  • «Вибачте, що я до вас звертаюся...», або Безповоротна фіндопомога фізособі Добре, якщо людина, якій надають допомогу, має можливість її повернути. Але як бути, якщо варіант з «позичу» не підходить? У цьому випадку можна надати цій особі безповоротну фіндопомогу. Як вона оподатковується? Про це ми з вами зараз поговоримо.
  • Допомагаємо, «економлячи» на податках Щоб допомогти іншій людині, не обов’язково бути сильним і багатим — досить бути добрим. Симеон Афонський На сторінках сьогоднішнього номера журналу ви могли детально ознайомитися з особливостями надання матеріальної допомоги на лікування. У цій статті ми хочемо одночасно підсумувати вивчене питання і розглянути шляхи його оптимізації.
  • Тимчасова фіндопомога «замаскована» під комісію: ВАСУ не дрімає!
  • А позичальник хто? Підприємець чи ні? Підприємство надало поворотну фінансову допомогу фізособі-підприємцю. З якою ознакою доходу відображати її в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ?
  • Матдопомога від профспілки та роботодавця Працівник підприємства у травні 2016 року отримав неоподатковувану нецільову благодійну допомогу в сумі 1930,00 грн. У цьому ж місяці він отримав неоподатковувану матдопомогу в сумі 1900,00 грн. від профспілкової організації, членом якої він є. Чи потрібно цьому працівнику за підсумками 2016 року подавати декларацію про доходи і сплачувати ПДФО і ВЗ із суми матдопомоги, що перевищує 1930,00 грн.?
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі