№34

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2017/№ 34 Інші номери журналу ›
  • Важливі реквізити податкової накладної «Кожен по-своєму хороший і на іншого не схожий...» Так само і в податковій накладній (ПН): кожен її реквізит несе своє смислове навантаження і грає свою роль. А в цілому ПН відображає здійснення господарської операції в обліку ПДВ. Давайте проаналізуємо кожен реквізит ПН на предмет його важливості. Розберемося: чи так страшні помилки в цих реквізитах? Чим вони загрожують і кому? Які помилки можна не виправляти?
  • З 1 липня: чи буде безспірним ПК за зареєстрованими ПН?.. Господарюючий народ перебуває і ще деякий час перебуватиме у нездоровому передчутті настання 1 липня — з його «стрьомною» системою зупинення реєстрації ПН. Водночас, якщо вірити майбутній редакції ПКУ, повинен з’явитися привід і для оптимізму: з цієї дати за тими ПН, які постачальникам все ж удасться зареєструвати в ЄРПН, ПК заявлятиметься покупцями, начебто, беззастережно-беззаперечно. Принаймні чимало платників податків передчувають безпроблемне включення ПН до складу ПК. Але давайте разом подумаємо: чи так це буде однозначно і які ПДВшні «ПН-цікавості» обіцяють нам літні зміни в Кодексі.
  • РК: основний інструмент виправлення помилок у ПН Усім властиво помилятися, і, безумовно, не є винятком помилки в податкових накладних (ПН). Але пам’ятайте: безвихідних ситуацій не буває, і зневірятися в будь-якому разі не варто... Та й не так страшна помилка, якщо правильно і вчасно її виправити. А от втрачений у цьому випадку час можна цілком оцінити у грошовому еквіваленті (у сумі понесених штрафних санкцій). Тому не затягуватимемо і почнемо розбиратися з порядком їх виправлення прямо зараз.
  • Сумова помилка та її виправлення Іноді трапляється так, що при складанні ПН у табличній частині припускаються помилок у сумових показниках. Давайте подивимося, як це виправляється!
  • Ідентифікація Платника Неправильна, або Помилка в ІПН У цій статті розглянемо механізм виправлення ІПН, який було помилково зазначено у податковій накладній.
  • Помилка в найменуванні контрагента Іноді буває так, що при складанні ПН платник помилився в найменуванні контрагента. У цій статті ми розглянемо, як виправити таку помилку.
  • «Вони невиправні!», або Помилки в номері і даті ПН Помилки в номері і даті податкової накладної в нашій темі займають особливе місце. Тож присвятимо їм окрему статтю.
  • Виправляємо несумову помилку в розділі Б Як правило, у табличній частині ПН частіше доводиться виправляти сумові помилки. Але «закрадаються» сюди помилки, що не пов’язані зі зміною компенсації вартості товарів/послуг. Так, якщо помилки стосуються обов’язкових реквізитів ПН, вони цілком можуть «зіпсувати життя» платнику податків. А щоб цього не сталося, помилки слід виправляти. Ось про це й поговоримо.
  • Із старою формою — та «в калашний ряд» Як усім відомо, ПН за новою формою, затвердженою наказом Мінфіну від 23.02.2013 р. № 276, стали реєструватися в ЄРПН тільки починаючи з 16 березня ц. р. І це незважаючи на те що наказ формально почав діяти з 1 березня. Але в перші 15 днів березня платники могли зареєструвати тільки ПН/РК, оформлені за старою формою. Нам надійшла низка запитань від читачів стосовно відображення ПК за ПН (РК), складених за старою формою. Про те, які вже виникають (і можуть виникнути) проблеми з ПК у покупця, якщо він отримав зареєстровану в першій половині березня ПН «старого зразка», і про те, які можуть бути шляхи вирішення таких проблем, і поговоримо в цьому матеріалі.
  • Що, коли нашкодили у щоденній підсумковій ПН? Підкажіть, якими наслідками підприємству можуть загрожувати помилки в податкових накладних, що виписуються за щоденними підсумками операцій. Ми в цих накладних не розписуємо всю номенклатуру, просто пишемо «товари в асортименті» і ставимо код УКТ ЗЕД якоїсь однієї товарної позиції. Дякуємо.
  • «Реінкарнація» ПН (за якою фіскали «викосили» ПК) Податківці під час перевірки нашого підприємства знайшли помилку в податковій накладній, вилучили суму з податкового кредиту, тим самим збільшивши (донарахувавши) нам зобов’язання з ПДВ, ще й застосували штрафні санкції (25 %). Якщо після перевірки на наше прохання поста- чальник випише розрахунок коригування і виправить цю ПН, чи можна відновити суму ПДВ у податковому кредиті?
  • Податківці про виправлення помилок у ПН
  • Календар бухгалтера на травень 2017 року
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі