№103

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2018/№ 103 Інші номери журналу ›
  • Градація підприємств за версією Мінфіну Інформаційне повідомлення про визначення категорії підприємства*
  • Оприлюднення фінзвітності-2018: бачення Мінфіну Лист Мінфіну від 07.12.2018 р. № 35210-06-5/32299
  • Повторна виплата нерезиденту? Невже повторний податок на репатріацію? Лист ОВП ДФС від 26.11.2018 р. № 4934/ІПК/28-10-27-01-11
  • Як продовжити новорічні свята? Напередодні Нового року багато керівників замислюються над тим, як продовжити своїм працівникам свята. Ну, дійсно, яка робота 2 або 3 січня, коли холодець ще не з’їдений, не з усіма друзями піднятий келих за успіх у новому році, не усі подарунки отримані і подаровані? А там і п’ятниця, яку в народі недаремно називають «маленькою суботою»…Ось і виникає ідея розійтися усім офісом на тиждень-другий на «канікули». Як це оформити? Коли виплачувати заробітну плату за грудень 2018 року, якщо термін її виплати припадає, наприклад, на 4 січня, коли усі працівники, у тому числі бухгалтер, будуть на «канікулах»? Давайте розберемося разом.
  • Якщо не заповнили таблицю 1.1 додатка Д5 У декларації з ПДВ за жовтень 2018 року припустилися помилки: в таблиці 1.1 додатка Д5 не відобразили заблоковану жовтневу податкову накладну. Чи потрібно подавати уточненку? Що загрожує підприємству у разі, якщо цього не зробити?
  • Компенсація митних платежів — «без ПДВ» ЗЕД — справа непроста. Тому спокійніше, якщо пройти митні процедури і «очищення» (тобто сплатити митні платежі) допоможе професіонал — митний брокер чи посередник (повірений, комісіонер). Зрештою усі витрати на розмитнення «помічнику» компенсує замовник. Проте з’являється запитання: чи буде така компенсація митних платежів оподатковуватися ПДВ?
  • Звіт про виробництво алкоголю Суб’єкти господарювання, які виробляють алкогольні напої, щомісяця подають алкогольну звітність. І хоча ця звітність не нова, запитання щодо її заповнення і подання надходять до редакції постійно. Щоб цих запитань було менше, сьогодні коротко нагадаємо, хто, коли і як подає таку звітність.
  • Роздаємо товари за кордоном Працівник їде у відрядження за кордон і бере з собою зразки товарів, які він безоплатно роздаватиме за межами України. На яку суму він може вивезти товари без оформлення митної декларації (МД)? Які податкові наслідки такої безоплатної роздачі? Як вони залежать від того, оформляли чи не оформляли МД на вивезення?
  • Податок на репатріацію «авансом» У підприємства виникло таке запитання. Виплачуємо нерезиденту (непов’язаній особі) щомісяця проценти за кредитом. Податок на репатріацію (за ставкою 15 %) перераховуємо заздалегідь «із запасом», потім за виплатою процентів розраховуємо остаточну суму зобов’язань з податку на репатріацію та відображаємо в декларації. Податківці нам пропонують «додекларувати» податок і «дотягнути» його до розміру фактичних перерахувань. Як бути, адже ця різниця — по суті переплата, яку має бути зараховано за податком на репатріацію у рахунок наступних платежів?
  • Переробка «нерез-сировини»: у співвиконавця — ПДВ 20 %! Випадки, коли податківці змінюють свій підхід до оподаткування певних операцій на протилежний без особливих на те підстав і пояснень, на практиці трапляються часто. Нині поговоримо про те, як цього року вони змінили підхід до оподаткування ПДВ операцій з переробки давальницької сировини нерезидента на території України. Сподіваємося, стаття допоможе нашим читачам краще орієнтуватися в цьому питанні.
  • Списуємо ліки: яку ставку ПДВ обрати Підприємство має списати медвироби/ліки, що стали непридатними. Наразі постачання таких товарів оподатковується ПДВ за ставкою 7 %. Проте «вхідний» ПДВ під час придбання таких препаратів було сплачено ще за ставкою ПДВ 20 %. За якою ставкою у такому разі нараховувати «компенсуючі» податкові зобов’язання згідно з п. 198.5 ПКУ?
  • Дохід опустився нижче 1 млн грн.: чи треба застосовувати РРО За результатами 2017 року дохід фізособи-підприємця (ФОП) на єдиному податку (група 3) перевищив 1 млн грн. Проте при цьому усі надходження були у безготівковій формі (РРО не застосовували). У 2018 році дохід ФОП не дотяг до критичної межі в 1 млн грн., але в той же час в цей період «проскочила» одна готівкова операція. Чи треба було ФОП застосовувати РРО?
  • На яку дату переоцінюють основні засоби? Чи можна проводити переоцінку основних засобів у будь-який день або тільки на початок кварталу? Якщо провели на початок, то проводку робимо 31-м числом чи 1-м?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі