№47

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2018/№ 47 Інші номери журналу ›
  • Змінено «касове» Положення: Z-звіт = оприбуткувати Постанова Правління НБУ від 24.05.2018 р. № 54
  • ІТ-пільга: «свіжий» погляд ДФСУ Лист ДФСУ від 16.05.2018 р. № 2185/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Зарплату готівкою понад 50 тис. на день — небезпечно! Лист ДФСУ від 22.05.2018 р. № 2260/6/99-99-14-05-01-15/ІПК
  • Скорочений робочий час: як правильно розподілити для шестиденки Листи Мінсоцполітики від 16.02.2018 р. № 249/0/101-18 і від 22.03.2018 р. № 457/0/101-18/284
  • Уцінка запасів Уцінка запасів — знайома процедура для торговельних підприємств, у яких завжди знайдеться товар, що залежався, втратив свої первинні якості або такий, що не має попиту. Іноді до уцінки запасів вдаються і виробничі підприємства. Сьогодні розглянемо, як правильно провести уцінку і які наслідки будуть в обліку. Це цікаво. Адже нещодавно щодо уцінки запасів у податківців з’явилися несподівані «ПДВ-негосподарські» міркування.
  • Якщо відвантаження «розходиться» з авансом: ПН чи РК? У підприємства-продавця виникло таке запитання. Отримали часткову передоплату за декілька товарних позицій. За передоплатою оформили податкову накладну (ПН). Проте далі під такі гроші відвантажили тільки частину позицій з «авансової» ПН, які були в наявності, але в більшій кількості (інші відвантажимо пізніше). Оформили розрахунок коригування (РК), але податківці наполягають на складанні додаткової «відвантажувальної» ПН. Чи праві контролери?
  • «Безнадійка» у ФОП-єдиноподатника Минулого тижня ви могли прочитати про проблеми обліку безнадійної кредиторської заборгованості підприємця-загальносистемника*. Сьогодні настала черга ФОП — платника єдиного податку. Коли у нього виникає дохід при списанні «безнадійки» і як відображати такий дохід у Книзі єдиноподатника?
  • Як заповнити касові документи
  • Працівник захворів у період міжвахтового відпочинку Працівник-вахтовик (графік роботи «15 на 15») надав лікарняний лист, що підтверджує його хворобу в період міжвахтового відпочинку. Чи треба оплачувати такий лікарняний?
  • Примусова «ліквідація» платника ПДВ: проблема із залишками активів Нове підприємство зареєстрували платником ПДВ, але діяльності воно поки не вело. На нього перевели ОЗ та інші активи з іншого підприємства, що доживає свій вік. Тепер фіскали збираються анулювати реєстрацію нового підприємства як платника ПДВ на тій підставі, що протягом 12 місяців не було оподатковуваних операцій. Чи можна якось вирішити проблему з оподаткуванням ПДВ залишків таких активів?
  • Як протистояти соціальному тиску «Людина живе у зв’язку зі світом. Пов’язана по руках і по ногах», — написав автор цієї замітки колись давно. І хоча в цьому висловлюванні йдеться, звичайно ж, і про фізичні, і про біологічні обмеження, проте найчастіше умовно здорова сучасна людина переживає саме соціальний тиск. Начальник, батьки, знайомі — усі знають, як вам правильно жити, готові засудити, звинуватити і присоромити. Що ж їм відповісти?
  • П’ятеро + Болгарія: коли операції стали неконтрольованими Податківці у Базі знань (категорія 137.03) дали відповідь на запитання, починаючи з яких періодів 2018 року господарські операції з нерезидентами не визнаються контрольованими, якщо країни, в яких зареєстрований нерезидент, виключено з Переліку «особливих» держав (територій), затвердженого постановою КМУ від 27.12.2017 р. № 1045?
  • Зміни у коефіцієнтах НГО землі За інформацією з офіційного сайта Офісу ВПП ДФС (http://officevp.sfs.gov.ua), платники, що мають земельні ділянки, інформація про які не внесена до Держземкадастру та у разі, якщо у відомостях Держземкадастру відсутній код Класифікації видів цільового призначення земель для їхньої земельної ділянки, повинні подати до контролюючих органів уточнюючі податкові декларації за II півріччя 2018 року з новою довідкою (витягом) про нормативну грошову оцінку (НГО) земельної ділянки.
  • Хто компенсує збитки від ДТП через незадовільний стан доріг Верховний Суд у справі від 15.05.2018 р. № 373/1281/16-ц постановив: збитки від ДТП, яка сталася через незадовільний стан доріг, повинні відшкодовувати органи місцевого самоврядування (ОМС).
  • ФОП імпортує транспортний засіб: що з ПДВ З одного боку, фіскали не заперечують, що ФОП має право включити до складу податкового кредиту суму ПДВ, сплачену при ввезенні на митну територію України транспортного засобу, яка зазначена у належним чином оформленій митній декларації.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі