№23

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2018/№ 23 Інші номери журналу ›
  • «Позареалізаційна» готівка, як і раніше, без РРО За матеріалами категорії 109.03 Бази знань*
  • Позики від засновників-нерезидентів: де місце курсовим різницям? За матеріалами Офісу великих платників податків ДФС*
  • Якщо боржник погасив списаний борг (після закінчення строку давності) Покупець через фінансові проблеми не зміг розрахуватися за товар. Після закінчення строку давності продавець списав борг покупця як безнадійний. Проте пізніше покупець зумів подолати грошову скруту і все-таки погасив свій борг. Як тепер відобразити таке погашення в обліку?
  • До побачення, ПК, до побачення! (при оплаті третьою особою) Цю статтю ми присвячуємо ПДВшним проблемам, що виникають при використанні в господарських схемах між продавцем і покупцем третьої особи, — посередника (зокрема, посередника тільки в розрахунках). Через нечіткість законодавчих норм, що регулюють питання оподаткування ПДВ операцій за участю посередників, на практиці нерідко виникають проблеми в платників ПДВ, що вплуталися в такі операції. Тому вважаємо за необхідне укотре попередити вас про можливі податкові ризики.
  • Як Є і Н продавали ОЗ (продаж основних засобів єдиноподатником) Іноді стається так, що підприємства продають активи, які первісно придбавали не для того, щоб перепродавати. Найпоширенішими з таких активів є основні засоби, які підприємства доволі часто придбавають для експлуатації, а потім продають. Поговоримо сьогодні, як обліковують такі операції підприємства-єдиноподатники.
  • Аліменти «по-дорослому» «Я запрошую вас зараз же зробити свої внески і допомогти дітям. Тільки дітям, і нікому іншому»*. Прийняті один за одним Закон № 2037 і Закон № 2234** покликані захистити хоч би матеріальні інтереси тих дітей, у окремих батьків яких немає совісті робити це без примусу. Тут ми обмежимося життєвою прагматикою, залишивши процесуальні питання на відкуп юридичної братії…
  • Надувна лялька як об’єкт обліку На «гарячу лінію» звернулася читачка з незвичайним запитанням. На балансі підприємства є надувна лялька, яку прикрашено логотипом підприємства і яка розташована на його фасаді. Як обліковувати таку ляльку, якщо вона періодично знімається для підкачування? Вартість ляльки — понад 6000 грн.
  • Індексуємо зарплату за квітень 2018 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшено поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2004 — 2018 роки виплачено в березні 2018 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати в разі погашення боргів у лютому 2018 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 15, с. 27. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації щодо доходів, нарахованих у 2004 — 2018 роках, якщо вони виплачуються в березні 2018 року.
  • Оплата карткою і виписка ПН Покупець — платник ПДВ вносить передоплату за товар у нашому роздрібному магазині карткою через термінал. Того ж дня ця сума проходить за Z-звітом РРО, але гроші зараховуються на наш поточний рахунок на 2-й — 3-й день. Товар вивозитиметься покупцем через декілька днів. Якою датою ми повинні на таке постачання оформити податкову накладну?
  • ФОП на ЄП отримав дохід до реєстрації Книги ОД Чим загрожує ФОП на ЄП третьої групи (неплатникові ПДВ) зарахування йому безготівкової виручки на підприємницький банківський рахунок до реєстрації в податковій Книзі обліку доходів?
  • Амортизація бухгалтерського планшета Підприємство (платник податку на прибуток та ПДВ) придбало для роботи директора (який сам же веде бухоблік) дорогий планшет. Як його облікувати і нараховувати амортизацію?
  • РК на коригування ціни і кількості За домовленістю з покупцем змінюємо одночасно ціну і кількість товару. Для цього виписуємо розрахунок коригування (РК) з одним заповненим рядком. У результаті РК нульовий. Проте зареєструвати такий РК не виходить. У чому річ?
  • Щодо скороченої назви юрособи у «лікарняному» Фонд соціального страхування на своєму офіційному сайті (http://www.fssu.gov.ua) розповів, що під час оформлення листків непрацездатності в закладах охорони здоров’я разом із повною назвою може використовуватися скорочене найменування юридичної особи — як самого закладу охорони здоров’я, так і організації, установи, підприємства, де працює застрахована особа.
  • Чи застосовують єдинники групи 4 коефіцієнт 1,756? Податківці у Базі знань (категорія 108.02.04) зауважили, що на офіційному веб-сайті Держгеокадастру (http://land.gov.ua/icat/otsinka-zemel/) оприлюднена інформація щодо показників нормативної грошової оцінки (НГО) одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі та перелогів, багаторічних насаджень, природних сіножатей, пасовищ) у середньому по Україні та в розрізі регіонів України за 1995 — 2018 роки.
  • Інформація про НГО земель — на сайті ДФСУ Податківці у Базі знань (категорія 112.05) відрапортували, що на виконання п. 6 розд. II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 07.12.2017 р. № 2245-VIII на офіційному веб-порталі ДФС (http://sfs.gov.ua/dovidniki—reestri—perelik/dovidniki-/325490.html) оприлюднено зведену інформацію про проведену НГО земель.
  • Витрати на охорону праці: що змінилося? Кабмін постановою від 28.02.2018 р. № 134 вніс зміни до своєї постанови від 27.06.2003 р. № 994, якою привів у відповідність до чинного законодавства перелік заходів та засобів з охорони праці.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі