№26

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2019/№ 26 Інші номери журналу ›
  • Придбання за свої: Мінфін не підтримав побори ДФСУ Лист Мінфіну від 26.02.2019 р. № 11220-16-63/5675
  • Позики від пов’язаних нерезидентів: Мінфін за доходи/витрати за курсовими різницями Лист Мінфіну від 01.03.2019 р. № 35210-06-5/6144
  • І знову про відпускне коригування Лист Мінсоцполітики від 22.03.2019 р. № 382/0/206-19
  • Нові ознаки доходів у формі № 1ДФ Про те, що до податково-розрахункового Порядку № 4* внесено зміни, ви знаєте (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2018, № 104-105). Застосовувати їх уперше ми з вами будемо у формі № 1ДФ за 1 квартал 2019 року. Так що настав час розкласти все по поличках.
  • Подаємо новий Звіт до ФСС 1 квартал 2019 року добіг кінця. Стартує пора звітів. І серед добре знайомого вам набору з’явився абсолютно новий звіт до ФСС. Тож давайте з ним знайомитися.
  • Коли сніг зійшов разом із посівами Вирощування сільськогосподарської продукції доволі сильно залежить від погодно-кліматичних умов. Якщо вони сприятливі, то вирощування сільгосппродукції — одне задоволення. На жаль, так відбувається не завжди. Інколи через природні катаклізми (заморозки, повені, засухи, буревії, град, зливи, шкідників тощо) аграрій може не дорахуватися частини своїх посівів. Якщо у вас сталася така неприємна подія, то її слід правильно задокументувати і відобразити в обліку. Як це зробити, читайте далі.
  • Реорганізація: податок на прибуток Продовжуючи розмову про реорганізацію (початок див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 24, с. 6), звернемо увагу на податковоприбутковий облік. Тут виникають свої тонкощі, про які варто знати заздалегідь. Адже як кажуть: «Попереджений означає озброєний!»
  • Продаж нерухомості єдинником більше ніж за 5 млн грн. Підприємство — платник єдиного податку (ЄП) групи 3 (без ПДВ) у січні продало нежитлову нерухомість і в тому ж місяці отримало кошти. Договірна вартість об’єкта — 9 млн грн. Нерухомість була в експлуатації більше 5 років, а тому її залишкова вартість склала 2,5 млн грн. Які податки слід сплатити при продажу нерухомості та чи слід після цього переходити на загальну систему і реєструватися платником ПДВ?
  • Книги ФОП на ЄП: як зазначити окремо «готівку» та «безготівку»? Заповнюючи Книгу обліку доходів/доходів і витрат фізособа-підприємець (ФОП) повинна зазначати окремо суми коштів, отриманих у готівковій та в безготівковій формі. Як це зробити, якщо візуально «готівковий» рядок не відрізняється від «безготівкового» (немає окремої ознаки)?
  • Виправляємо амортизаційну помилку Підприємство неправильно розрахувало суму амортизації. Як виправити таку помилку?
  • Бухгалтерський тест за березень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре зайшли теми березневих номерів.
  • Чим запам’ятався березень
  • Для чого гумор Тут десь поруч День сміху. Щоправда, він ще на півставки й День дурнів. З першою частиною з радістю вас вітаємо і пропонуємо поміркувати над тим, навіщо взагалі людям гумор, яким він буває і як його використовувати, щоб жити якісно.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі