№96

Податки та бухгалтерський облік, грудень, 2019/№ 96 Інші номери журналу ›
  • Зустрічаємо Новий рік: як оформити корпоратив? Зовсім скоро Новий рік, і в багатьох організаціях повним ходом йде підготовка до святкових корпоративів. А поки керівники, кадровики, організатори готують, підраховують, вигадують, бухгалтери вже замислюються над тим, які податкові наслідки спричинить цей захід. Наш матеріал вам, шановні бухгалтери, на допомогу.
  • Ялинка, кульки, гірлянди, або Прикрашаємо офіс і магазин Ще одна передноворічна традиція — прикрашання торгових і офісних приміщень. Як такі прикрашення відобразити у бухгалтерському і податковому обліку підприємства? Про це ми розповімо далі.
  • ОЗ від засновника: як вигідніше? Засновник для госппотреб підприємства хоче безоплатно віддати власний комп’ютер на автомобіль (є документи, що підтверджують його вартість). Статутний капітал підприємства сформований і заборгованість погашена. Як ліпше підприємству оформити отримання об’єкта основних засобів (ОЗ) від засновника з мінімальним податковим навантаженням: як безоплатно надані товари, додатковий вклад, оренду чи позичку? Давайте з’ясуємо, що вигідніше.
  • Пальне у тарі до 5 літрів*: ліцензійні проблеми Запитання дня: чи потрібно ліцензувати операції з пальним у до 5-літровій тарі (за оптовою, роздрібною торгівлею, зберіганням)? На перший погляд нам здавалося, що для цих цілей обсяг тари значення не має і тут не повинно виникати питань, проте на ділі виходить, що все не так однозначно. Давайте розбиратися разом.
  • Якщо гроші наперед: завдаток чи послуга? Чи бувало так, що ви або ваші знайомі записувалися на якусь процедуру (наприклад, масаж, стрижку, косметологічні процедури) і не приходили? Думаємо, один-два випадки точно згадаєте... З точки зору клієнта, нічого страшного. А для госпсуб’єкта — упущена вигода. Адже замість порушника міг прийти інший, добросовісніший клієнт. Як застрахуватися від подібних непорозумінь? Як оформити усе це документально? І чи треба? Давайте розберемося разом.
  • Остаточний розрахунок при звільненні очима ДПСУ Лист ДПСУ від 14.11.2019 р. № 1307/6/99-00-05-04-01-15/ІПК
  • Заокруглюємо копійки при сплаті турзбору За матеріалами категорії 107.01 Бази знань
  • ФОП-єдинник: змінюємо групу 3 на групу 4 посеред року За матеріалами категорії 107.01 Бази знань
  • Заправляємо сільгосптехніку з бензовозів: що з ліцензією? Лист ДФСУ від 04.11.2019 р. № 1168/6/99-00-04-01-03-15/ІПК
  • Помилка в даті ПН: як виправити? У березні склали ПН неправильною датою. У липні при виправленні помилки РК з «-» і нову березневу ПН нам заблокували через включення в «ризикові» (потім звідти виключили, але розблокували тільки нову правильну ПН, а ось РК так і не розблокували). Чи можемо ми скласти новий РК з типом причини «20» у шапці, щоб помилкову березневу ПН нарешті обнулити?
  • Робимо добру справу: даруємо диво малечі Підприємство вирішило закупити різдвяно-новорічні подарунки для дітей своїх працівників. Як це оформити документально? Хто буде отримувачем подарункового доходу? Чи оподатковується такий дохід? Чи включається він у витрати? Що з ПДВ?
  • Бухгалтерський тест за листопад Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми листопадових номерів.
  • Чим запам’ятався листопад
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі