№04

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2019/№ 04 Інші номери журналу ›
  • «Прибуткова» декларація — 2018 — вже за новою формою Лист ДФСУ від 04.01.2019 р. № 357/7/99-99-15-02-01-17
  • Товар зіпсований і проданий як вторсировина: ПДВ-облік Лист ДФСУ від 15.11.2018 р. № 4838/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Хто з експортерів сої не застосовує ПДВ-пільгу Лист ДФСУ від 22.12.2018 р. № 5372/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Київські фіскали: LiqPay та ЄП несумісні! Лист ГУ ДФС у м. Києві від 20.12.2018 р. № 5313/ІПК/26-15-13-06-09
  • Про «трудову» квоту і нову форму «Трудова» квота встановлена Законом про зайнятість*. Скажемо прямо, особливого клопоту роботодавцям вона не доставляє. Тому і згадують про неї, як правило, тільки наприкінці року, коли виникає обов’язок проінформувати, хто ж був працевлаштований у рахунок її виконання. Але будьте уважні! За минулий 2018 рік ви повинні інформувати центри зайнятості про квоту за новою формою. Про те, що змінилося, а що — ні, читайте в цій статті.
  • Раз, два, три, чотири, п’ять — продовжуємо округлять (у ПН/РК) Незважаючи на впровадження горезвісних шести знаків після коми в новому показнику «Сума ПДВ» розділу Б податкової накладної (ПН), читачів усе так само продовжують хвилювати питання округлення сумових показників ПН. Адже від відповідей на них може залежати право покупця на податковий кредит (ПК). Давайте обговоримо ситуацію з цим, яка склалася на сьогодні.
  • Вирішуємо дилему: «приладовий» рахунок чи податкова накладна Водоканали почали масово реєструвати податкові накладні (ПН), у тому числі і за минулі роки. У покупців їх послуг у зв’язку з цим виникла маса запитань: чи подавати уточнюючі розрахунки з ПДВ, чи можна відобразити такі ПН у поточній декларації? Якщо споживач свого часу збільшив податковий кредит (ПК) на підставі рахунків за водоканал-послуги, чи треба такий ПК знімати і ставити за ПН? А якщо платник не здогадався формувати ПК на підставі рахунків і тепер вирішив надолужити згаяне? Як вчинити за ситуації, коли збільшували ПК за рахунками, але зараз передумали і вирішили перейти на ПН? Розбираємося!
  • Вносимо готівку до каси банку: пастки фіскалів На прохання директора, що їхав у відрядження, працівник уніс до каси банку для зарахування на рахунок підприємства суму поворотної фінансової допомоги. Під час перевірки розрахункових операцій податківці почали «розкручувати» цю ситуацію. Вони, заявляючи, що в особі працівника цю готівку одразу отримало підприємство, інкримінують підприємству неоприбуткування цих грошей і застосовують штрафні санкції. Наскільки це правомірно і на що звертати увагу в подібних ситуаціях — давайте обговоримо.
  • Повернули більше, ніж поставили: визначаємо річний коефіцієнт ЧВ Підприємство вже кілька років має справу з ПДВ-пільговими постачаннями (є перехідний ЧВ). У 2018 році разом із поточними пільговими постачаннями зіткнулися з поверненням за пільговими постачаннями 2017 року. Під час перерахунку ЧВ за підсумками 2018 року отримуємо коефіцієнт ЧВ більше 100 %. Чи таке можливо? Як у такому разі заповнити табл. 1 додатка Д7 і провести річний перерахунок за 2018 рік?
  • Чи переходити водовидобувачу на МСФЗ? Підприємства, які видобувають підземні води зі свердловин, знову ставлять запитання: чи треба їм з 2019 року звітувати за МСФЗ? Розберемося з цією проблемою детально.
  • «Чорнобильські» відпускні у відпускній компенсації Чи бере участь у розрахунку середньої зарплати для компенсації невикористаної щорічної відпустки сума виплачених працівнику «чорнобильських» відпускних?
  • Експорт послуг: нюанси відображення у ПДВ-обліку Підприємство надавало консультаційні послуги нерезиденту з виїздом на територію замовника (є відрядні посвідчення й авансові звіти). Чи треба на цю операцію виписувати податкову накладну (ПН) і відображати її в ПДВ-декларації? Якщо так, то як правильно оформити таку операцію?
  • «Вугільна» ПДВ-пільга — 2019: чи можна відмовитися? Чи має право платник ПДВ, який здійснює постачання вугілля, у 2019 році відмовитися від застосування пільги, передбаченої для цієї операції?
  • РК з новим типом причини «20»: як відобразити в ПДВ-декларації Як відобразити в декларації з ПДВ розрахунок коригування (РК) з типом причини «20» до «зайвої» податкової накладної (ПН), складеної в листопаді 2018 року?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі