№54

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2019/№ 54 Інші номери журналу ›
  • Ліцензування зберігання пального і штрафи Закон України від 06.06.2019 р. № 2744-VIII
  • Умістилися в калькуляцію — податкові зобов’язання з ПДВ не нараховуємо Лист ДФСУ від 23.05.2019 р. № 2343/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Виявили старі збитки? Подайте пільговий Звіт За матеріалами категорії 102.22 Бази знань
  • Фіскальний розрахунок дивідендного авансу в дії?! За матеріалами категорії 102.24 Бази знань
  • Дрібні монети скоро вийдуть із обігу. Що далі? Постанова Правління НБУ від 20.06.2019 р. № 82
  • Відпускна компенсація: звільняємо новачка Кажуть, щоб пізнати людину, треба з нею не один пуд солі з’їсти. А щоб зрозуміти, чи готові роботодавець і працівник до тривалих трудових відносин, треба… попрацювати разом. Не підходить робота, не про таку мріяли? Розбігаймося! Припиняємо трудовий договір. І тут цілком очікувано виникає запитання: як розрахувати компенсацію за невикористану щорічну відпустку, якщо працівник відпрацював менше календарного місяця?
  • Посадові інструкції: як скласти, що врахувати Посадові (робочі) інструкції знаходяться в списку документів, які Держпраці обов’язково вимагає пред’явити при перевірці. Але не лише тому ми завели про них зараз розмову. Підприємство і саме зацікавлено в тому, щоб такий документ був у наявності. Про те, як скласти посадову інструкцію і що при цьому врахувати, поговоримо далі.
  • Реклама в Google: документи для обліку Директор у власному акаунті Google розмістив рекламу підприємства. Виставлений за рекламу рахунок оплатило підприємство. За підсумками звітного періоду акт прийому-передачі послуг від Google ні директор, ні підприємство не отримали. На підставі яких документів підприємство може облікувати у витратах оплачену рекламу? Розберемося з рекламою в Google докладніше.
  • Продаж частки нижче номіналу за товар: сюрпризи ПДВ Підприємство хоче продати частку в ТОВ за ціною нижче номіналу в обмін на товар. Чи треба донараховувати мінбазний ПДВ, якщо за частку номінальною вартістю 125000 грн. покупець розрахується товаром вартістю 60000 грн. (у тому числі ПДВ — 10000 грн.)?
  • Шведський стіл: тож чи є ПДФО? Постанова ВС від 10.06.2019 р. у справі № 808/3611/16*
  • Виручка ФОП через закордонрахунок: цілком реально Чи може у рамках чинного законодавства ФОП на третій групі єдиного податку (ЄП), що надає послуги з розробки програмного забезпечення (ПЗ), отримувати оплату за контрактом з іноземним партнером на рахунок в іноземному банку, платити 5 % ЄП від суми, отриманої за контрактом за курсом НБУ на день надходження, а решту переказувати на свій картковий рахунок в українському банку? (м. Київ)
  • Перевірки щодо осіб з інвалідністю 16 червня набула чинності оновлена редакція порядку проведення перевірок щодо працевлаштування осіб з інвалідністю. Хто і як проводитиме ці перевірки? Давайте розбиратися.
  • РРО в Інтернеті: ні кроку назад? Із системним аналізом чинного РРОшного законодавства ви мали змогу ознайомитися зовсім недавно*. Однак час не стоїть на місці, і мало не щодня з’являються нові роз’яснення податківців на цю тему. Сьогодні ми відібрали ті з них, де йдеться про застосування РРО інтернет-торговцями, оскільки запитання від них і досі залишаються на піку популярності. То що ж цікавого сказали фіскали відтоді, як вийшов наш спецвипуск?
  • Лікарняні: якщо працівник звільнений Працівника звільняють у зв’язку із закінченням строку дії договору. На момент звільнення він перебуває на лікарняному. Листок непрацездатності не наданий. Чи підлягає такий лікарняний лист оплаті? Якщо так, то як бути з ПДФО, ВЗ, ЄСВ? (м. Конотоп, Сумська обл.)
  • Умови постачання товару EXW Підприємство здійснює експорт продукції на умовах EXW згідно з контрактом із нерезидентом. Відвантаження продукції відбувається із складу в Києві представникові покупця, а перетинати митний кордон України продукція буде в Одесі. Чи вважатиметься таке постачання експортним? На яку дату слід відображати дохід? Яка ставка ПДВ і дата нарахування податкових зобов’язань? Чи має сенс оформити з цим контрагентом безкоштовний договір зберігання? (м. Вінниця)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі