№50

Податки та бухгалтерський облік, червень, 2019/№ 50 Інші номери журналу ›
  • НБУ скасував обов’язковий продаж валюти Постанова Правління НБУ від 18.06.2019 р. № 78
  • Відступлення вимоги у ЗЕД: фіскали проти! За матеріалами категорії 114.02 Бази знань
  • Демонтаж ОЗ: коли будуть резерв і різниці? Лист ДФСУ від 14.05.2019 р. № 2136/6/99-99-15-02-02-15/ІПК
  • Сільгосппродукцію не вирощуєш — пільги з нерухомого податку не маєш! Лист ГУ ДФС у Херсонськiй обл. від 24.04.2019 р. № 1795/ІПК/21-22-12-04-08
  • «Не дай собі засохнути!», або Обліковуємо питну воду Погодьтеся, в деяких випадках відсутність питної води в приміщенні може боляче вдарити по іміджу підприємства. Такого, наприклад, як готель, спортивний клуб, салон краси тощо. Ось чому турбота не лише про своїх співробітників, але й про відвідувачів для багатьох підприємств давно вже стала нормою. І зараз поговоримо про відображення питної води в обліку.
  • ЗЕД: непіднаглядні роботи/послуги Ви вже знаєте про нещодавні позитивні зміни, які НБУ провів в області валютного нагляду за експортом не лише послуг, але й робіт. Сьогодні поговоримо на цю тему трохи детальніше.
  • Якщо немає профспілки: чи потрібна заміна? Погодьтеся, сьогодні профспілка на підприємстві (навіть якщо підприємство велике) вважається рідкістю. Незважаючи на це, трудове законодавство все ще вимагає від роботодавців погоджувати деякі рішення з профспілковим органом. Ну а якщо такий відсутній — з іншим органом, уповноваженим на представництво трудовим колективом. Що це за орган — замінник профспілки, як його створити і які повноваження він має — тема нашої сьогоднішньої статті.
  • Як суд захищає відшкодування ПДВ До бюджетних коштів контролери ставляться з підвищеною увагою і, здається, не втрачають будь-якої можливості, щоб відмовити у бюджетному відшкодуванні (БВ). Втім, тоді за платників податків вступаються суди. Ось деякі з цікавих судових розглядів.
  • Орендодавець відмовляється прийняти приміщення назад Закінчився строк оренди приміщення, але орендодавець відмовився підписувати поворотний акт приймання-передачі приміщення та акти виконаних послуг за останні пару місяців. Його претензії до нас як до орендаря: відсутність жалюзі віконних (у первинному акті приймання-передачі приміщення їх немає). На сьогодні ми приміщення звільнили. Як убезпечити себе від нових рахунків за оренду? Як віднести на витрати сплачену оренду за два місяці?
  • Експрес-відповіді на «відпускні» запитання*
  • Проблеми «пального» акцизу: талони тощо «Талонна» тема дуже популярна в народі, а з 1 липня вона заграє новими барвами. Багатьох із вас цікавить, як для цілей оподаткування «пальним» акцизом розглядатимуться операції, пов’язані з продажем/придбанням талонів, смарт-карток тощо на заправку пальним. Із нових роз’яснень фіскалів на цю тему випливають цікаві висновки, що стосуються не лише осіб, які беруть участь в «обігу» талонів, смарт-карток (тощо), а й ще низки платників «пального» акцизу!
  • «Серйозне» обладнання за 1 долар Підприємство за підсумками виконаних обсягів продажів отримує від постачальника товарів як заохочення обладнання за вартістю, еквівалентною одному долару (26,60 грн.). Чи можна облікувати його як об’єкт ОЗ (його справедлива вартість набагато вища)? Сумовий критерій для розмежування об’єктів ОЗ і МНМА, встановлений на підприємстві, дорівнює 6000 грн.
  • Орендна плата й амортизація Чи може сума орендних платежів бути нижчою, ніж сума амортизації об’єкта операційної оренди? Чи потрібно на розмір перевищення суми амортизації над сумою орендних платежів нараховувати ПДВ?
  • Виправляємо помилку у ф. № 20-ОПП Підприємство помилково подало ф. № 20-ОПП з кодом ознаки «1» (первинне надання інформації) про об’єкт оподаткування, щодо якого ф. № 20-ОПП раніше вже подавалася. Яким чином виправити цю помилку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі