№42

Податки та бухгалтерський облік, травень, 2019/№ 42 Інші номери журналу ›
  • ОЗ-поліпшення в МСФЗшників: що з амортизацією? Листи ДФСУ від 26.04.2019 р. № 1906/6/99-99-15-02-02-15/ІПК, № 1887/6/99-99-15-02-02-15/ІПК; лист Мінфіну від 22.04.2019 р. № 11210-09-63/11170
  • Прогул без поважних причин: яким днем звільняти? Лист Мінсоцполітики від 22.04.2019 р. № 82/0/22-19/133
  • Cтворюємо сімейні фермерські господарства правильно Наказ Мінагрополітики від 05.04.2019 р. № 177
  • Як визначити сільгоспчастку експедитора-аграрія? Лист ДФСУ від 03.05.2019 р. № 1937/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Чи такий страшний Закон про мову*? 16 травня був опублікований Закон про мову. Він набирає чинності через 2 місяці (з 16 липня), проте є ціла низка важливих норм (включаючи й штрафні!), введення яких дуже відстрочено… Але оскільки в народі він викликав сильний резонанс (у тому числі й пересуди), ми вирішили коротко пройтися тими його новелами, які можуть зачепити госпсуб’єктів**.
  • Розрахунки через POS-термінал: облікові особливості POS-термінали — вірні супутники суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування або послуг. Організувати розрахунки через POS-термінали — не лише маркетинговий хід, для більшості це ще й прямий обов’язок. Сьогодні розберемо облікові особливості постачання товарів/послуг з розрахунками через POS-термінал. Коли виникає подія для нарахування зобов’язань у платників ПДВ? Якою датою відображати дохід платникам ЄП і загальносистемникам (як юрикам, так і фізикам)? Про усе це зараз і поговоримо.
  • Помилково отримані кошти: як повернути та облікувати? Від помилок ніхто не застрахований. Трапляються вони й у сфері грошових розрахунків. Один з варіантів такої помилки — коли гроші йдуть неналежному одержувачеві (тобто не тому, кому вони були призначені). Що робити, якщо на ваше підприємство надійшли чужі гроші? Як і куди їх повертати? Які бухгалтерсько-податкові наслідки? Про це розповімо в нашій статті.
  • Кому вершки, а для кого і корінці в радість Підприємство на замовлення агротоваровиробника виконало роботи із розчистки його сільськогосподарських земель від паростків та корінців, що лишилися після збору врожаю. Із отриманих від розчистки паростків підприємство планує в майбутньому виробляти паливні брикети. Як оформити надходження таких активів на підприємство та визначити їх вартість?
  • Рентна плата за воду: куди піти, куди податись Підприємство має на території різних районів одного міста, які підпорядковані різним податковим, дві свердловини. Для їх експлуатації було отримано один дозвіл на спецводокористування. В дозволі вказано, що басейн, з якого видобувається вода обома свердловинами, один і той же. Через що у цьому дозволі було встановлено єдиний ліміт на забір води для двох свердловин. Скільки додатків 1 та 5 до декларації з рентної плати потрібно подати підприємству?
  • Дивіденди в гривні перераховують в інвалюту на дату виплати Постанова ВС від 16.04.2019 р. у справі № 804/6909/17*
  • Одне приміщення на двох — ділимо «комуналку» В одному приміщенні розташовуються два суб’єкти господарювання. При цьому витрати на комунальні послуги наведено загальною сумою в одному рахунку. Як правильно розділити суми відшкодування «комуналки»? (м. Знаменка)
  • Якщо завищена сума лікарняних… Підприємство в січні цього року невірно визначило стаж працівника, що призвело до завищення суми лікарняних. Помилку виявили самостійно тільки зараз, тобто вже після проведення виплат. Як виправити? Чи буде штраф? (м. Суми)
  • Календар бухгалтера на червень 2019 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі