№82

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2019/№ 82 Інші номери журналу ›
  • Реєстрація ПН/РК зупинена: подаємо розблокувальні документи Ви отримали квитанцію про зупинення реєстрації податкової накладної (ПН)/розрахунку коригування (РК). У ній податківці запропонували надати пояснення та копії документів, необхідні для прийняття «реєстраційного» рішення. Про які документи йдеться? В якій формі та в які строки їх подавати? Як чинити у разі блокування зменшуючого РК? Як вийти із зони ризиковості? Розбираємося.
  • Помилилися в ІПН покупця: як виправитися? Помилки в ІПН покупця при складанні податкових накладних (ПН) трапляються досить часто. Але незважаючи на уявну неістотність (адже суму податкових зобов’язань (ПЗ) така помилка не викривляє), виправити її безболісно вийде далеко не завжди. Про те, як виправитися і відобразити відповідне коригування в декларації з ПДВ, а також про неприємні наслідки ІПН-помилки ми й розповімо в цій статті.
  • Вакцинація працівників Багато хто вважає, що щеплення слід робити тільки в дитячому віці, а дорослим воно зайве. Водночас, як свідчать дослідження, штучно утворений імунітет після проведення щеплень від певної хвороби зберігається не на все життя. А отже, навіть дорослим, яким у дитинстві робили щеплення, доводиться періодично повторно їх проводити. Крім того, дорослим, які не зробили щеплення у дитинстві від певних захворювань, слід їх провести зараз. Враховуючи це, доволі часто підприємство оплачує проведення щеплень своїх працівників. Про те, як організувати проведення щеплення на підприємстві та відобразити ці операції в обліку, поговоримо далі.
  • Залишки кулінарії в громадському харчуванні: що з ПДВ? У громадському харчуванні регулярно утворюються залишки кулінарних страв (салатів, гарнірів), які доводиться списувати через сплив термінів придатності і неможливість подальшої реалізації. Чи треба за ними вхідний ПДВ компенсувати податковими зобов’язаннями (ПЗ) за п. 198.5 ПКУ?
  • Комісія на продаж: втрата товару комісіонером У статті йтиметься про втрати товару у межах посередницького договору на продаж: коли товар комісіонерові був переданий, але до покупця він дійшов не в повному обсязі. При цьому посередник визнає свою вину і готовий компенсувати вартість товару комітентові. Найбільше запитань у сторін операції виникає щодо обліку ПДВ за втраченим товаром (у тому числі при комісії на експорт). Чи виникають ПДВ-зобов’язання, за якою ставкою, у кого та коли? Давайте розбиратися.
  • Припиняємо ФОП: алгоритм дій Уявімо, що перед ФОП постало завдання — припинити свою підприємницьку діяльність. Причини можуть бути різними: від несприятливих змін у законодавстві до банального небажання займатися підприємництвом. Що робити? Куди бігти? Тільки без паніки! Розберемося з процесом припинення ФОП і дамо практичні рекомендації із цього приводу.
  • Підприємцю! Пам’ятай про нові ЄСВ-рахунки! Є в нашій країні така гра — змінювати рахунки для сплати податків та зборів. Сьогодні пропонуємо вам поговорити про рахунки для сплати квартальних внесків з ЄСВ. Особлива увага — тим, хто платить ЄСВ через касу банку.
  • Мінбаза за імпортними товарами: як визначити? За матеріалами категорії 101.07 Бази знань
  • Пальний акциз: коли відображати АН/РК у декларації За матеріалами категорії 116.05 Бази знань
  • Допомога по вагітності та пологах: якщо ФОП отримала і розреєструвалася Лист Фонду соціального страхування від 08.10.2019 р. № 1992-11-1
  • Блокування ПН при придбанні у неплатника Ми придбали партію товару у неплатника ПДВ. Чи блокуватимуться наші ПН при продажу цього товару?
  • Нульовому РК не місце у ПДВ-декларації Підприємство отримало від свого постачальника у вересні товар і податкову накладну (ПН). В тому ж місяці стало відомо, що постачальник при складанні ПН припустився помилки у коді товару згідно з УКТ ЗЕД. Тому він одразу склав нульовий розрахунок коригування (РК) і зареєстрував його в ЄРПН. Чи потрібно покупцеві при заповненні ПДВ-декларації показувати такий РК?
  • Як провести осінь Ось ми й опинилися тут… Знову. У цьому дощі, в цій холоднечі, в цій похмурій печалі. Багатьом є про що сумувати, хтось знаходить і сумує, особливо засмучені ті, кому сумно, але чому сумно, вони поки не знають. Чому так виходить?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі