№72

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2019/№ 72 Інші номери журналу ›
  • Мобільний зв’язок: облікові питання Хоча мобільний зв’язок вже давно не розкіш, а повсякденна потреба, питання щодо його використання виникають до сьогодні. Дамо відповіді на найпопулярніші з них у статті.
  • Переведення на нижчеоплачувану роботу У житті трапляється всяке... Буває й так, що кар’єрне зростання змінюється падінням. Причини, чому це відбувається, різні. Але хай там що, будь-які дії роботодавця повинні відповідати букві закону. У сьогоднішній статті пропонуємо поговорити про нюанси переведення працівника на іншу постійну нижчеоплачувану роботу на тому ж підприємстві.
  • Трансфертний звіт: версія-2018 На порозі 1 жовтня — сакральна дата для трансфертників. До її настання вони повинні подати податківцям Звіт про контрольовані операції, які були здійснені ними протягом 2018 року. Причому — за оновленою формою. Пропонуємо аналіз ключових моментів, пов’язаних з поданням цього Звіту.
  • Розбірна система поливу: особливості обліку У господарській діяльності підприємства використовується розбірна система поливу (вартістю більше 6000 грн., випуск продукції від її використання безпосередньо не залежить). На зиму вона розбирається й окремими деталями передається на склад. Як правильно обліковувати таку систему (одним об’єктом чи декількома)? І як відобразити в обліку її сезонну бездіяльність? Чи вважається вона консервацією основного засобу і чи потрібно нараховувати амортизацію за цей період?
  • Стати підприємцем-єдинником: «з коли» вийде? Охочі поповнити лави підприємців-єдинників є завжди. Напередодні нового кварталу ми вирішили нагадати процедуру переходу із загальної системи оподаткування на спрощену. А також механізм реєстрації спрощенцем новозареєстрованого ФОП.
  • Переведення працівника на іншу нижчеоплачувану роботу Чи потрібно попереджати працівника за 2 місяці при переведенні його на іншу нижчеоплачувану роботу?
  • РРО-проекти (у тому числі «подарунки» ФОП-єдинникам) Сьогодні коротко поговоримо про два свіжі законопроекти, що стосуються застосування РРО. Ряд їх норм може неабияк змінити звичний розклад у сфері РРО, а також істотно зачепити інтереси ФОП-єдинників.
  • Держпраці знову на коні: знайомимося з новим Порядком Постанова КМУ від 21.08.2019 р. № 823
  • Веземо товар, оминаючи склад продавця Як заповнити ТТН, якщо покупець відразу забирає товар із складу нашого постачальника, оминаючи наш склад? Чи можна виписати одну витратну накладну? Чи можуть фіскали засумніватися в реальності операції з постачання товару?
  • Чи звільняється пенсіонер від плати за землю під магазином? Фізична особа — пенсіонер за віком є власником земельної ділянки площею 0,2 га та магазину, що на ній знаходиться. Таку нерухомість він здає в оренду юридичній особі. Нещодавно податківці направили фізособі податкове повідомлення-рішення, в якому нарахували земельний податок на 2019 рік виходячи з того, що нерухомість, яка здається в оренду, є комерційною. Чи мають вони рацію?
  • Тренуємо пізнавальні процеси Усі ми, сучасні люди, готові дбати про свою зовнішність: і до спортзалу сходимо, і татуаж брів намалюємо, і постійно удосконалюємо свої інструменти, телефони, автівки й навіть керамічні кухонні ножі. Ось тільки чомусь значно рідше ми займаємося тими інструментами, без яких взагалі б жодного уявлення про цей світ не мали, тобто пізнавальними процесами. Настав час це виправити й познайомитися з ефективними методиками їх розвитку. Поготів щойно відлунали «перші дзвоники» Дня знань, а отже, час дізнатися про щось нове. Не лише ж дітям усе найкраще…
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі