№104

Податки & бухоблік, грудень, 2020/№ 104 Інші номери журналу ›
  • Підсумований облік робочого часу Рік добігає кінця. Час підбивати підсумки роботи. Особливо це актуально для працівників з підсумованим обліком робочого часу. Адже грудень — це останній місяць облікового періоду незалежно від того, кварталу, півріччю чи року такий період дорівнює.
  • Ретрознижки в обліку продавця Для стимулювання продажів підприємства використовують різні системи заохочення клієнтів. Одним з маркетингових інструментів стимулювання покупців є післяпродажні знижки — ретрознижки. Обговоримо порядок їх обліку за національними та міжнародними стандартами.
  • Ретрознижки в обліку покупця Про те, що таке ретрознижки, та як їх має обліковувати продавець, ви вже знаєте (див. с. 7). Зараз обговоримо облікові наслідки отримання післяпродажних знижок у покупця товарів.
  • Пальний акциз: цікаві ситуації У цьому матеріалі розглянемо кілька ситуацій/питань, що стосуються обліку пального акцизу. І хоча на перший погляд в них — нічого спільного, але це не зовсім так. Адже в усіх цих ситуаціях рух пального оминає його власника. Наприклад, пальне відвантажується госпсуб’єктом на адреси його покупців чи переробників зі сторонніх акцизних складів, розпорядником яких є третя особа. І тут виникають різні цікаві нюанси…
  • Фірма платить за директора: як провести залік До нас звернувся бухгалтер, чиє підприємство оплатило складений на директора рахунок-фактуру за товар, з низкою запитань щодо цього. Як провести залік? Як вирахувати повністю чи частково цю суму з його заробітної плати? Чи можна (і як) зробити залік із сумою нарахованих директору дивідендів? Давайте шукати відповіді разом.
  • Індексуємо зарплату за січень 2021 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2020 рр. виплачені в грудні 2020 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням термінів виплати зарплати у разі погашення боргів у листопаді 2020 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2020, № 92, с. 24.
  • Ризиковий ПДВ-статус можна оскаржувати! Постанова ВС від 16.12.2020 р. у справі № 340/474/20*
  • Ресторанні ПН — із кодом послуг у гр. 3.3 Лист ДПСУ від 25.11.2020 р. № 4813/ІПК/99-00-05-06-02-06
  • Інтернет-комерція і РРО: що нового? Лист ДПСУ від 09.11.2020 р. № 4624/ІПК/99-00-07-05-01-06
  • Зміни у порядку видачі лікарняних. Не проґав! Наказ МОЗ від 11.11.2020 р. № 2593
  • Переробляєте сільгосппродукцію — звітуєте раз на рік? Підприємство — платник податку на прибуток займається виробництвом цукру із придбаного цукрового буряку. Виробництво здійснюється на власних та орендованих виробничих потужностях. Річний дохід за рік перевищує 40 млн грн. Чи може підприємство подавати декларацію з податку на прибуток один раз за календарний рік, а не щокварталу?
  • Вихід учасника: віддали лише десятину При виході одного з власників приватного підприємства (загальна система, платник ПДВ) йому була розрахована його частка чистих активів у сумі 2430000 грн. Але за рік йому було виплачено тільки 245000 грн. На іншу суму він більше усно не претендує. Що необхідно зробити в податковому обліку із залишком у сумі 2185000 грн, не виплаченій власникові при виході його зі складу засновників приватного підприємства?
  • Коли можна не виправляти помилки у місячній декларації з плати за землю Підприємство у жовтні 2020 року придбало земельну ділянку. До цього воно платником плати за землю не було. Нарахувати плату за землю вирішили через щомісячну декларацію. При заповненні декларації за жовтень у к. 13 та к. 17 ряд. 2 розд. І, а також к. 3 ряд. 3 розд. ІІІ нарахували податок за весь рік, а не за 3 місяці. Водночас інші колонки розд. ІІІ заповнили правильно (показали лише суму податку, нараховану за жовтень). Чи правильно заповнена декларація? Якщо ні, то як виправити помилку і заповнити уточнюючу декларацію?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі