№99

Податки & бухоблік, грудень, 2020/№ 99 Інші номери журналу ›
  • Як стати Дідом Морозом, або Даруємо подарунки дітям співробітників Підготовка до Нового року на підприємстві — це завжди маса приємного клопоту. Напередодні свята потрібно прикрасити офіс або магазин, привітати любих покупців і клієнтів, порадувати подарунками працівників та їх діточок, ну і, звичайно ж, не забути надіслати новорічні листівки постачальникам та іншим контрагентам. Усі ці заходи пов’язані з додатковими витратами. І в сьогоднішньому номері ми з вами якраз і поговоримо про те, як облікувати витрати на всі ці святкові активності й новорічні атрибути. А розпочнемо з того, що з’ясуємо: як порадувати подарунками дітей ваших співробітників та які податки при цьому доведеться сплатити.
  • Атракціон нечуваної щедрості, або Даруємо подарунки працівникам На жаль, рік, що минає, підкосив фінансову стабільність багатьох підприємств. І, здавалося б, які подарунки в таких умовах?! Але ж подарунки — це не лише додаткові витрати. Це ще порція радості й піднесеного настрою. Причому задоволення від дарування триває значно довше, ніж від отримання подарунка, — і цьому є наукове підтвердження. Тож не відмовляйте собі в задоволенні дарувати подарунки... Собі, рідним і близьким, ну і, звичайно ж, своїм працівникам. А ми зі свого боку розповімо, чого вам це коштуватиме з податкової точки зору.
  • Подарунки контрагентам і клієнтам Напередодні новорічних свят потрібно нікого не забути й усіх привітати. Не можна обійти увагою своїх бізнес-партнерів та потенційних клієнтів. Можна підготувати для них різні варіанти презентів. У цьому випадку справу матимемо з «безоплатностями». А раз так, тут свої нюанси. На що потрібно звертати увагу передусім для цілей оподаткування?
  • Реалізація дитячих новорічних подарунків і ПДВ-пільга У цій статті опишемо особливості обліку ПДВ при розповсюдженні дитячих новорічних подарунків. Коли і на яких умовах застосовується ПДВ-пільга? На кого ця пільга поширюється?
  • Новорічні акції: знижки і подарунки покупцям Під Новий рік потрібно порадувати подарунками не лише працівників та їх дітей, але, звичайно ж, і своїх покупців. А що для них найкращий подарунок? Звісно, різного роду акції з наданням знижок на товари і роздачею подарунків. Як показати результати таких акцій в обліку продавця, давайте розбиратися разом.
  • Прикрашаємо магазин і офіс Свято наближається… І атмосферу свята до своїх офісів та торговельних приміщень поспішають вдихнути і підприємства: встановлюють у залах ялинки, прикрашаючи їх іграшками та гірляндами, оформляють новорічні вітрини… Як новорічне декорування відобразити в бухгалтерському та податковому обліку підприємства? Про це ми розповімо далі…
  • Заповітна тринадцята зарплата: що потрібно знати бухгалтеру Якщо на вашому підприємстві роботодавець настільки щедрий, що виплачує так звану тринадцяту зарплату, то ми за вас щиро радіємо. І із задоволенням допоможемо розібратися, як такий подарунок оподатковувати, обліковувати та на що така виплата вплине надалі.
  • Новорічні листівки клієнтам Ще одна передноворічна корпоративна традиція — розсилка новорічних листівок для клієнтів та партнерів. І ті, хто дотримується цієї традиції, часто цікавляться, як облікувати витрати на теплі привітання? Розглянемо й цей новорічний момент.
  • Торгівля на ярмарку глінтвейном Незважаючи на карантини, можливо, скоро на головних майданах запрацюють новорічні ярмарки*, де можна буде купити ялинкові прикраси, сувеніри, всяку смакоту і, звичайно ж, поласувати глінтвейном. Що там не кажи, а продаж цього міцного напою в зимові свята стає дуже привабливим. Але, щоб реалізувати цей задум, слід знати, за яких умов суб’єкт господарювання може торгувати глінтвейном на ярмарку.
  • Готуємо до продажу подарункові набори Наше підприємство займається оптовою торгівлею галантерейними і косметичними товарами. Напередодні новорічних свят роздрібні замовники (магазини) замовили подарункові набори (три товари з різними кодами УКТ ЗЕД). Який код УКТ ЗЕД ми повинні присвоїти подарунковому набору в коробці? Як укомплектовування набору провести по бухгалтерії?
  • Якщо тринадцяту дали не всім Чи можна на підприємстві виплатити винагороду за підсумками роботи за рік не всім співробітникам, а лише деяким? Чи не порушимо ми норми трудового законодавства?
  • Даруємо новорічні подарунки дитячому будинку Підприємство вирішило закупити різдвяно-новорічні подарунки й подарувати їх дитячому будинку. Як передачу подарунків дитячому будинку відобразити в бухгалтерському та податковому обліку? Чи буде така операція вважатися благодійною й пільгуватися в цілях ПДВ?
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі