№10

Податки та бухгалтерський облік, лютий, 2020/№ 10 Інші номери журналу ›
  • Нова декларація з ПДВ — за січень Наказ Мінфіну від 20.11.2019 р. № 488 підкоригував декларацію з ПДВ. Утім, хочемо одразу заспокоїти: внесені зміни передусім торкнуться пільговиків, оскільки пов’язані зі скасуванням Звіту про суми податкових пільг. Розглянемо, що ж маємо новенького?
  • Прощавай, Звіте про суми податкових пільг! Хоча Звіт про суми податкових пільг з 01.01.2020 р. скасований, востаннє його подати пільговикам все-таки потрібно за підсумками 2019 року. Нагадаємо пов’язані з цим важливі моменти.
  • Плата за землю — 2020 Новий рік стартував дуже потужно. Законодавці вже встигли наробити чимало галасу законопроєктом № 1210*, який був ухвалений, але застряг у парламенті. Водночас невблаганно наближаються строки звітування із земельного податку та орендної плати за землю державної і комунальної власності за 2020 рік. Поговоримо сьогодні саме про ці два платежі. Новації законопроєкту № 1210 детально не розглядатимемо через їх невизначений статус.
  • Дисконтувати перспективно? Мінфін за! Як дисконтувати старі перехідні борги? Вважати минулорічні новації у сфері дисконтування зміною облікової політики чи облікової оцінки? З’ясуємо, до чого схиляється Мінфін.
  • Закон про працю замість КЗпП: чекаємо На сьогодні у Верховій Раді зареєстровано декілька законопроєктів, які можуть прийти на зміну чинному КЗпП. Та, мабуть, найбільші шанси добігти від законопроєкту до закону має урядовий варіант законопроєкту про працю*, який у разі успіху й змінить КЗпП. Очільник Мінекономрозвитку запевняє, що цей законопроєкт виписаний таким чином, щоб максимально захистити працівників. Профспілки дотримуються протилежної думки. Так на чиєму ж боці правда? Пропонуємо вам пробігтися основними положеннями цього законопроєкту та сформувати власну думку.
  • Токена.NET: чи буде відповідальність? Підписуємо податкову звітність ЕЦП, записаною на звичайну флешку. Яка відповідальність за відсутність токена?
  • Електронний облік трудової діяльності: перспективи Доки Верховна Рада розглядає законопроєкт від 27.12.2019 р. № 2686 про запровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі, Кабмін вирішив не гаяти часу. Постановою від 27.11.2019 р. № 1084 він дав офіційний старт електронному обліку трудової діяльності. Про те, які дані та яким чином будуть збиратись в електронному вигляді, ми розповімо у нашій статті.
  • Новий порядок та критерії для блокування ПН/РК Постанова КМУ від 11.12.2019 р. № 1165
  • Недоїмка із спецрежимного ПДВ: чи пустять на сільгоспЄП? Лист ДПСУ від 10.01.2020 р. № 64/6/99-00-04-03-02-06/ІПК
  • Торгівля б/в товарами: як правильно скласти ПН? Підприємство придбало б/в автомобіль у фізичної особи і продає його платникові ПДВ. Як правильно заповнити в податковій накладній (ПН) номенклатуру і вартість?
  • Перехід на сільгоспЄП посеред року Чи може новостворене підприємство (або ФОП) стати платником сільгоспЄП посеред року? Чи може вже існуюче підприємство (або ФОП) групи 3 перейти на групу 4 всередині року?
  • Бухгалтерський тест за січень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми січневих номерів.
  • Чим запам’ятався січень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі