№92

Податки & бухоблік, листопад, 2020/№ 92 Інші номери журналу ›
  • Карантин вихідного дня. Куди подіти працівників? Лякалка стала реальністю. Кабмін вводить карантин вихідного дня. Він діятиме з 00:00 суботи 14 листопада до 00:00 понеділка 16 листопада, з 00:00 суботи 21 листопада до 00:00 понеділка 23 листопада і з 00:00 суботи 28 листопада до 00:00 понеділка 30 листопада. Поки так. І ми всі розуміємо, що кількість безробітних ланок-вихідних у цьому ланцюжку може поповниться. Але вже сьогодні перед роботодавцем постає питання: куди подіти працівників, які повинні були працювати в «карантинні» дні?
  • ПДВ: перевірки бюджетного відшкодування та від’ємного значення Сьогодні на прохання наших шановних читачів ми обговоримо деякі нюанси, пов’язані з проведенням фіскалами податкових перевірок (зокрема, позапланових документальних) з питань бюджетного відшкодування та наявного від’ємного значення з податку на додану вартість.
  • Визначаємо місце інтернет-розрахунків: коли — з РРО*, а коли — без Чомусь побутує думка, що готівкові розрахунки — головний критерій застосування РРО. Насправді це не так, бо розраховуватись картками, тобто безготівково, без РРО теж не можна. І представники традиційної торгівлі/сфери послуг цю істину, здається, вже засвоїли. А от коли продаж товарів/надання послуг відбувається дистанційно, зокрема через Інтернет, тут з’являються певні особливості. Розглянемо сьогодні ту з них, що пов’язана із визначенням місця розрахунків при е-комерції. Чому це так важливо? Бо від цього безпосередньо залежить, потрібен вам РРО чи ні. Тож читайте уважно!
  • Коли квиток не на балет, або Купуємо квиток у відрядження Квитки у відрядження куплені третьою особою (іншим співробітником або взагалі сторонньою людиною) та оплачені з її особистої платіжної картки. Чи можна компенсувати такі витрати? Якщо так, то які умови мають бути для цього дотримані? Зараз розповімо.
  • Дволикий гарантійний платіж: як розпізнати та облікувати Привід для статті — запитання із жовтневого вебінару «Про податки & бухоблік» (kyiv. factor.ua). За договором оренди плата вноситься за перший та останній місяці оренди. Гарантійний платіж за останній місяць бухгалтер орендодавця відносить на субрахунок 681. А при сплаті оренди за поточні місяці не обліковує ці суми як передоплату. Бухгалтер орендаря стверджує, що якщо не було акта, то до моменту його отримання оплату обліковують на субрахунку 681. Як правильно? Орендодавець повинен нараховувати ПДВ з оплати чи чекати на акт, який буде в останньому місяці оренди?
  • Забезпечувальний платіж при оренді Продовжуємо розмову про гарантійний платіж при оренді (початок див. на с. 15). Обговоримо наслідки отримання орендодавцем забезпечувального гарантійного платежу — того платежу, який є завдатком і підлягає поверненню орендареві після закінчення дії договору оренди.
  • Сумісник без основного місця роботи Усім відомо, що всіх грошей не заробиш, однак якщо їх кількість можна збільшити, чому б це не зробити? Саме такою раціональною метою керується більшість сумісників. Однак при оформленні на роботу працівника-сумісника у кадровиків часто виникають запитання. Як перевірити, чи дійсно у нього є основне місце роботи? Чи потрібно контролювати те, чи не звільнився сумісник з основного місця роботи? Ця ситуація непоодинока у кадровій практиці, тож ми підкажемо, як усе правильно зробити.
  • Індексуємо зарплату за грудень 2020 року
  • Доходи за 2011 — 2020 рр. виплачені в листопаді: розраховуємо компенсацію
  • Зміна номенклатури. Можна без РК?! За матеріалами категорії 101.13 Бази знань
  • Нові орієнтири для податкових перевірок Накази ДПСУ від 04.09.2020 р. № 470 і від 15.09.2020 р. № 499
  • Як аграрію уникнути блокування сільгоспПН/РК За матеріалами сайту ГУ ДПС у Полтавській обл.: poltava.tax.gov.ua
  • Відрядження: працюємо у вихідний Лист Мінекономіки від 21.08.2020 р. № 3511-06/51797-07
  • Вартість проживання за скасованим відрядженням: куди списати? Було заплановано відрядження. Оплатили безготівкою за проживання. Потім відрядження скасували. Готель стягнув передоплату як штраф. Що робити з цією сумою? І чи повинен готель дати акт? (м. Харків)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі