№86

Податки & бухоблік, жовтень, 2020/№ 86 Інші номери журналу ›
  • РРО-штрафи сьогодні Слово «РРО» зараз в усіх на слуху. І це не дивно, адже ми наближаємося до чергової РРО-революції, цього разу для ФОП. Тож саме час нагадати про те, яка відповідальність і за які порушення чекає на суб’єктів господарювання, що застосовують РРО.
  • Чи пахне екоподатком бочка з пальним? Запах — це особливе відчуття присутності у повітрі летких речовин, що виявляються хімічними рецепторами нюху. Поширення запахів відбувається через проникнення молекул цих речовин поміж молекул повітря. Так пояснює це явище фізика. А от про те, чи пахнуть гроші і чи можна вирізнити саме їх запах, наука мовчить. Однак, схоже, це знають і вміють робити фіскали. Нюх у них на таке просто бездоганний! Нещодавно їм запахло податковими надходженнями від місць зберігання пального. Та чи не схибили вони? Розповімо ще одну реальну історію, цього разу із запахом екоподатку*.
  • Інвестнерухомість із начинкою: коли разом, коли нарізно? Підприємство вирішило здати в операційну оренду нерухомість. Чи можна виділити з неї окремі матеріальні активи (зокрема, ескалатор, ліфт, систему кондиціонування) та амортизувати їх як об’єкти основних засобів (ОЗ)? Давайте разом розберемося.
  • Безлімітний алкоголь у ресторані Щоб зацікавити клієнтів відвідувати ресторан, підприємство вирішило встановити в ньому безлімітне споживання алкоголю. Суть роботи такого закладу зводиться до того, що клієнт (фізособа) придбаває абонемент на перебування в ресторані, який у тому числі включає право отримати безлімітну кількість алкогольних напоїв та закусок до них у барі. Як правильно організувати таку роботу, а саме як проводити розрахунки і видавати чеки РРО?
  • Єдиний податок і ПДВ: хто дужчий? Ситуація. ФОП у 2019 році працював на єдиному податку (ЄП) гр. 2. За 9 місяців обсяг його доходу наблизився впритул до граничних 1,5 млн грн, тому з 4 кварталу він перейшов на загальну систему. З 2020 року ФОП знову повернувся у 2 гр. ЄП (граничні 1,5 млн за підсумками всього 2019 року не було перевищено). Зараз податківці стверджують, що він повинен був у 2019 році зареєструватись платником ПДВ, а тому він з 2020 року незаконно є платником ЄП гр 2. І погрожують усі доходи, одержані з 4 кварталу 2019 року по жовтень поточного, оподаткувати 20 % ПДВ, ще й застосувати 25 %-й штраф. Давайте з’ясуємо, чи законні такі погрози?
  • Бухгалтер-ФОП, до постановки на облік готуйсь! Настав час повернутися до теми фінмоніторингу. Так, «фінмоніторинговий» Закон № 361* — це не лише бенефіціари, контроль за фінопераціями і складнощі в їх проведенні. Закон № 361 — це ще й нові вимоги для бухгалтерів-ФОП і компаній, що надають бухгалтерські послуги. Заінтриговані? Давайте не квапити події. Розповімо про усе по порядку.
  • Форма № 1ДФ: відповідаємо на запитання Яку форму податкової звітності не візьми — у платника завжди виникає безліч запитань щодо її заповнення. То бланк форми змінять, то податківці десь щось роз’яснять, та й саме життя ставить бухгалтерові все нові завдання. Не став винятком і Податковий розрахунок за формою № 1ДФ за 3 квартал. Його формуємо, використовуючи нові ознаки доходів. У цій статті ми зібрали запитання, які надійшли до редакції та стосуються заповнення форми № 1ДФ, і надали на них відповіді.
  • Перейти на безрізниці повторно можна! Лист ДПСУ від 11.09.2020 р. № 3821/ІПК/99-00-05-05-02-06
  • Тимчасові простої та амортизація ОЗ Лист ДПСУ від 21.09.2020 р. № 3935/ІПК/99-00-05-05-02-06
  • Отримувачі агродотації та їх пов’язані особи Наказ МФУ від 17.08.2020 р. № 505
  • Торгувати ліками в Інтернеті? Легко! Закон України від 17.09.2020 р. № 904-IX
  • Що буде в листопаді?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі