№78

Податки & бухоблік, вересень, 2020/№ 78 Інші номери журналу ›
  • Псування товарів: коли без ПДВ? Списуєте зіпсоване? Тоді на горизонті замаячить необхідність нарахувати ПДВ. Втім, чи завжди доведеться ним розплачуватися за списання непридатних зіпсованих товарів, давайте з’ясовувати.
  • Карантинна відпустка за свій рахунок Сьогодні поки складно допустити, що ось-ось карантин завершиться. Тому запитання про нюанси надання карантинної відпустки за свій рахунок продовжують надходити до редакції. Чергова порція відповідей на них — прямо тут.
  • ЄСВ, звітність та 5000. Поговоримо? Законодавці таки підняли з вересня розмір мінімальної заробітної плати, відбулося! Невдоволення бізнесу цим кроком влада залишила поза увагою. Маємо те, що маємо, а бухгалтери ще й ЄСВ-приколи на додачу. Тож давайте пробіжимося основними моментами, які не слід забувати, нараховуючи ЄСВ та звітуючи з нього за вересень.
  • Переробка іноземної сировини без мита і ПДВ! Знову повертаємось до теми переробки на території України сировини іноземного походження. Нещодавно ми аналізували ПДВ-оподаткування операцій з переробки в Україні резидентом сировини нерезидента за його замовленням (див. «Податки & бухоблік», 2020, № 68, с. 5). Сьогодні ж проаналізуємо оподаткування ПДВ операцій переробки іноземної сировини, придбаної резидентом-переробником у нерезидента. Тобто не давальницьку схему роботи, а таку собі «виробничу» — коли власником іноземної сировини є сам переробник-виробник. При цьому кінцевий продукт переробки він може реалізувати будь-якому нерезиденту, а не тільки тому, у кого придбавалася сировина.
  • Сумісники: 7 несподіваних фактів Сумісники. Ореол «проживання» цього виду працівників досить широкий. Вони «водяться» практично на кожному підприємстві і в багатьох ФОП. Але поширеність виду притупляє пильність роботодавців. А це дає можливість інспекторам праці косити штрафи. Що ж, збираємо факти про сумісників.
  • Погашаємо вексель частинами Підкажіть, чи можна погашати вексель частинами?
  • Календар бухгалтера на жовтень 2020 року
  • Що завгодно, аби не відшкодовувати ПДВ Лист Комітету ВРУ з питань фінансової, податкової та митної політики від 27.08.2020 р. № 04-32/9-2020/142972
  • Несвоєчасне подання декларацій. Мораторій до кінця карантину За матеріалами категорії 132.01 Бази знань
  • Змінився код УКТ ЗЕД — подаємо Таблицю За матеріалами категорії 101.18 Бази знань
  • Відкладаємо ПК за подвійними придбаннями: що з розподільчими ПЗ? Наше підприємство розподіляє ПДВ згідно зі ст. 199 ПКУ. Відповідно щомісячно ми створюємо зведені податкові накладні (ПН). За договором оренди приміщення за серпень орендодавець зареєстрував ПН, але акт оренди досі не підписаний. Чи можна не включати до складу податкового кредиту (ПК) за серпень цю ПН та не враховувати її при нарахуванні розподільчих податкових зобов’язань (ПЗ) за серпень 2020 року?
  • Почали здійснювати звільнені операції: чи потрібно перераховувати ЧВ? Підприємство почало здійснювати необ’єктну діяльність, розрахувало частку використання товарів у неоподатковуваних операціях (анти-ЧВ), за подвійними придбаннями нарахувало розподільчі ПЗ та склало зведену податкову накладну (ПН) з типом причини «08». А в наступному періоді з’явилися ще й звільнені операції. Чи потрібно перераховувати анти-ЧВ? І як визначити суму зведеної ПН з типом причини «09»?
  • Виїзна торгівля і ф. № 20-ОПП Суб’єкт господарювання вирішив зайнятися виїзною торгівлею з нестаціонарних пересувних пунктів, а саме через автомагазини чи автофургони. Чи потрібно в цьому випадку подавати ф. № 20-ОПП, і якщо потрібно, то як це зробити?
  • Припинення торгівлі і РРО-реєстрації Підприємство займається роздрібною торгівлею і застосовує РРО. Діяльність було тимчасово призупинено. Чи потрібно подавати ф. № 20-ОПП з інформацією про виведення об’єкта з експлуатації?
  • Що буде у жовтні
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі