№53

Податки & бухоблік, липень, 2021/№ 53 Інші номери журналу ›
  • Д5 Об’єднаного звіту: приклади заповнення Другий квартал 2021 року завершився. Отже, знову на порядку денному формування та подання об’єднаного одоробла з ПДФО та ЄСВ. Аналізуючи наявну практику подання цього монстра за 1 квартал 2021 року, можна дійти висновку, що дуже часто бухгалтери отримували квитанції про його неприйняття через помилки в трудовому додатку Д5. Тож пропонуємо вам на прикладах розібрати особливості заповнення цього додатка.
  • Google-ПДВ: факти та міфи Закон № 1525*, який ще до ухвалення отримав неофіційну назву «закон про податок на Google», підписано Президентом. Про що цей закон і чого в ньому немає? ЗМІ вже встигли зробити чимало неточних повідомлень. Сьогоднішня стаття — так би мовити, антиміфологія.
  • Контрагент став неплатником ПДВ Коли обидві сторони — платники ПДВ, наслідки зрозумілі. Але що як контрагент спершу перебував у платниках ПДВ, а потім став неплатником? До яких це призведе наслідків, розберемо на прикладі окремих ситуацій.
  • Таксі у відрядженні Про використання таксі для поїздок на роботу/з роботи, а також для робочих поїздок містом ви вже знаєте практично все*. Не залишимо без уваги й поїздки на таксі у відрядженні. Як на такі витрати дивляться податківці? Які бухгалтерсько-податкові наслідки чекають на підприємство і працівника за використання таксі у відрядженні? Давайте розглянемо і цю ситуацію.
  • Єдинник: КВЕД для продажу неліквідів До нас звернувся платник ЄП (3 гр., юрособа, ставка ЄП 5 %) з такими запитаннями. Основні види його діяльності (і КВЕДи) стосуються сфери ІТ. На балансі є зношені комп’ютери, ноутбуки, меблі, автомобіль, автошини, таке інше. Він має бажання ці неліквіди комусь збагрити і запитує в нас: чи потрібно йому для цього мати/реєструвати нові КВЕДи? Якщо так, то як їх правильно підібрати? Його цікавить також облік і оподаткування таких операцій. Шукаємо відповіді разом.
  • Перевезення і винагорода експедитора: чи можна однією сумою? Підприємство надає експедиторські послуги за договорами посередницького типу. В акті виконаних робіт і податковій накладній (ПН) на клієнта зазначаємо загальну суму компенсації з урахуванням послуги перевезення. Чи правильно ми робимо, не виділяючи окремо послугу експедитора і послугу перевезення, отриману від третіх осіб? Які ризики несе в собі таке оформлення акта і ПН?
  • Проміжна МСФЗ-таксономія: чи загрожує відповідальність? Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) 11 червня поточного року повідомила про технічну готовність до приймання МСФЗ-звітності, складеної на основі Таксономії UA XBRL МСФЗ 2020. А що буде укладачеві МСФЗ-звітності за те, що він не подасть проміжну фінзвітність на основі Таксономії в єдиному електронному форматі? Давайте з’ясуємо.
  • Нова форма фіскального чека: зміни без змін? Наказ Мінфіну від 08.06.2021 р. № 329
  • Власні норми витрат палива? Можна! За якими нормами списувати паливо та як їх визначити у випадках, коли в Нормах № 43* відсутні норми витрат палива на багато марок автомобілів, які експлуатуються на нашому підприємстві?
  • ФОП-єдиноподатник змінив адресу ФОП на єдиному податку групи 3 у червні 2021 року змінив податкову адресу (переїхав в інше місто). До якого контролюючого органу сплачувати єдиний податок та ЄСВ, а також подавати податкову декларацію?
  • Філія і форма № 20-ОПП Чи потрібно подавати ф. № 20-ОПП за фактом відкриття відокремленого підрозділу?
  • Бухгалтерський тест за червень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор» — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре «зайшли» теми червневих номерів.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі