№49

Податки & бухоблік, червень, 2021/№ 49 Інші номери журналу ›
  • Бенефіціари: подаємо дані з 11 липня У «Податки & бухоблік», 2021, № 47, с. 30 ми вже згадували про те, що юрособам скоро доведеться подавати дані по бенефіціарах. І ось ми вже впритул наблизилися до дня «Х», а точніше «Б». Подання держреєстратору даних щодо бенефіціарів розпочнеться з 11 липня. Що, як, куди та все-таки коли подавати? Про це йтиметься далі у нашій статті.
  • Компенсуючі ПЗ: бути чи не бути Компенсуючі податкові зобов’язання (ПЗ) покликані в особливих випадках урівноважити (компенсувати) податковий кредит (ПК). За правилами п. 198.5 ПКУ нарахувати їх необхідно при необ’єктному/пільговому/невиробничому/негосподарському використанні товарів/послуг, придбаних із ПДВ. Втім, чи завжди так само думають і податківці? Коли погоджуються з їх (не)нарахуванням, а коли притягують за вуха, зараз дізнаємося.
  • Як порахувати мінбазу з ПДВ аграрію Продаючи товари, кожний аграрій, який є платником ПДВ, має пам’ятати про мінімальну базу оподаткування. На перший погляд здається, що визначити її нескладно. Але насправді інколи проста операція може поставити в скрутне становище і бувалого бухгалтера. Особливо коли аграрій продає біологічні активи. Про особливості визначення аграріями мінбази оподаткування ПДВ поговоримо далі.
  • На роботу/з роботи — на таксі Витрати на таксі за рахунок роботодавця завжди викликали інтерес у податківців. Одне з основних питань — документи, що підтверджують вартість і зв’язок таких витрат з госпдіяльністю підприємства. Як на них зараз реагують податківці. За основу візьмемо їх свіжі роз’яснення. Сьогодні розглянемо питання проїзду на таксі на роботу/з роботи. А про таксі для робочих поїздок, у тому числі у відрядженнях, читайте в найближчих номерах.
  • Копія наказу про звільнення: оформлюємо правильно Наразі питання щодо оформлення копій наказів — лідер серед кадрових питань. Яким чином слід оформити копію наказу про звільнення? Навіщо потрібна та копія наказу? Чи обов’язково її надавати працівникові? Що ж, шукаємо відповіді.
  • Помилка в Д1 Податкового розрахунку Підприємство помилково не відобразило базу нарахування ЄСВ за березень 2021 року (заробітну плату та відпускні березня) за працівником у Д1 Податкового розрахунку за І квартал 2021 року. Як виправити помилку? Що зі штрафами?
  • Індексуємо зарплату за липень 2021 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці.
  • Доходи за 2011 — 2021 рр. виплачені в червні 2021 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати в разі погашення боргів у травні 2021 року шукайте в «Податки & бухоблік», 2021, № 41, с. 27.
  • Засумували за Об’єднаним звітом? А ось вам нумерація! Лист ДПСУ від 20.05.2021 р. № 498/2/99-00-04-02-01-02
  • Чи може орендар амортизувати поліпшення прискорено Лист ДПСУ від 01.06.2021 р. № 2190/ІПК/99-00-21-02-02-06
  • Розрахунки кредитними коштами: з РРО чи без? За матеріалами категорії 109.02 Бази знань
  • Чим загрожує неправильний код УКТ ЗЕД у чеку За матеріалами категорії 109.20 Бази знань
  • Новації у держпідтримці тваринництва Постанова КМУ від 12.05.2021 р. № 517
  • Виправляємо «нульову» податкову накладну Продали товар нижче ціни придбання. При виписуванні податкової накладної (ПН) у бухгалтерській програмі припустилися помилки: потрібно було поставити ціну постачання і розмір мінбази. На підставі цього формується дві ПН: на покупця і на перевищення. Але поставили тільки мінбазу. У результаті зареєструвалася ПН на покупця з нульовою ціною. Як правильно виправити: скласти нову ПН на покупця або відкоригувати ПН за допомогою РК?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі