№94

Податки & бухоблік, листопад, 2021/№ 94 Інші номери журналу ›
  • Спрощена vs загальна система Щоб наші шановні читачі могли краще спроєктувати свою діяльність і орієнтувались у різних податкових умовах, у цьому матеріалі ми висвітлимо переваги й недоліки спрощеної системи оподаткування. А крім того, порівняємо вигідність оподаткування різних груп платників єдиного податку (ЄП) у співставленні з оподаткуванням на загальній системі.
  • Втрати від спрощенки Ми за визначенням вважаємо, що перехід на ЄП — це надбання. Але є такі випадки, коли при переході на ЄП суб’єкту господарювання доводиться змиритися з деякими податковими втратами. У цій статті поговоримо саме про такі випадки.
  • Кому відкритий шлях на спрощенку Щоб зекономити на сплаті податків і ФОП, і юрособам, законодавець дав право обрати спрощену систему оподаткування. Але щоб обрати її, а після цього успішно на ній працювати, суб’єкти господарювання мають дотримуватися низки вимог. Про які саме вимоги та обмеження йдеться, поговоримо далі.
  • Дохід і працівники — межі для спрощенки Податковий кодекс визначає, що двома основними критеріями при переході на ЄП є капітал (обсяг доходу) та праця (кількість працівників). Право бути платником ЄП головною мірою залежить від дотримання цих критеріїв. Але інколи у кандидатів на ЄП виникають труднощі з їх обрахунком. Ця стаття допоможе вам здолати зазначені труднощі!
  • Створився — й одразу на спрощенку! Новостворені ФОП і юрособи можуть одразу стати платниками ЄП. Якими будуть особливості їхньої ЄП-реєстрації? Про це поговоримо далі!
  • Повернення на ЄП — у наступному році ФОП був платником ЄП у І кварталі 2021 року, а з ІІ кварталу 2021 року перейшов на загальну систему. Чи зможе такий ФОП повернутися на ЄП з 01.01.2022?
  • Подати Заяву, або Техніка переходу на ЄП Ви хочете перейти на спрощену систему і ви відповідаєте критеріям та вимогам, які висунув законодавець? Це ще не все! Але цього замало. Аби втілите це бажання в життя, необхідно дотримати певну процедуру. У цій статті ми детально розглянемо її!
  • ПДВ-анулювання при переході на спрощенку Підприємство у 2021 році було платником податку на прибуток і платником ПДВ. З 01.01.2022 вирішило обрати спрощену систему у групі 3 зі ставкою 5 %, тобто без сплати ПДВ. Чи зобов’язане підприємство подавати заяву про анулювання реєстрації платником ПДВ?
  • Коли відмовляють у реєстрації спрощенцем Бувають випадки, що суб’єкту господарювання фіскали відмовляють у реєстрації платником ЄП. В яких випадках фіскали можуть так чинити і як саме відбувається відмова у реєстрації платником ЄП, поговоримо далі.
  • Вітер змін, або Перехід на нову групу Спрощена система уключає декілька груп. При цьому умови роботи в різних групах відрізняються. Крім того, у групі 3 можна змінити ставку. У цій статті поговоримо про процедуру, завдяки якій уже діючий платник може мігрувати з однієї групи на іншу та/або змінювати ставку ЄП.
  • ФОП-ITівець переходить на ставку 3 % Ні для кого не секрет, що сфера IT розвивається дуже бурхливо. У ній задіяно доволі багато ФОП. Зазвичай усі вони використовують спрощену систему оподаткування. Давайте розберемося, а чи можуть вони ще трохи заощадити на сплаті єдиного податку.
  • Кульбіти між групами протягом року Діяльність ФОП має сезонний характер. Чи можна за допомогою зміни групи оптимізувати сплату податків? Скільки разів протягом року ФОП може змінити групу? Яким чином ФОП має вписатися в обмеження, які ПКУ накладає на кожну з груп?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі