№63

Податки & бухоблік, серпень, 2022/№ 63 Інші номери журналу ›
  • Якщо комендантська година «з’їла» робочий день Ситуації, коли час комендантської години частково збігається з годинами роботи працівника, не рідкість. Як правило, в таких випадках роботодавці зсувають час початку/закінчення робочого дня так, щоб працівники мали змогу без проблем дістатися на роботу/з роботи додому. Проте як бути, якщо комендантська година триває 24 години чи більше і потрапити на роботу працівник ну ніяк не може? Пропонуємо варіанти.
  • ФОП опинився за кордоном: що робити з податками та звітами? Багато ФОП, рятуючись від війни, опинилися за кордоном. Комусь вдається і далі вести діяльність. Хтось поставив діяльність на паузу. Питання, що турбує і перших, і других: чи слід продовжувати платити та звітувати, чи можна трохи зачекати і зробити це уже після повернення в Україну? Відповіді уже чекають на вас!
  • Продаж об’єкта основних засобів платником спец-ЄП 2 %: що потрібно врахувати? Ситуація. Підприємство на єдиному податку 2 % (спец-ЄП) має на балансі основний засіб (ОЗ), який планує продати. Яке оподаткування при отриманні коштів? Застосовується ставка 2 % чи інша ставка? Як визначити дохід? Чи потрібен спеціальний КВЕД на такий продаж? Зараза і розберемося!
  • «Порогові» години відправлення електронних документів податківцям У цій статті поговоримо про «електронну взаємодію» з податківцями. А саме з’ясуємо, які тепер «порогові» години подання електронної звітності та відправлення на реєстрацію податкових накладних (ПН) / розрахунків коригування (РК). Бо податківці тут відзначилися досить резонансними роз’ясненнями.
  • Трудові спори: які строки звернення до суду? Вже декілька десятиліть у сфері строків звернення до суду для вирішення трудових конфліктів ніхто нічого не змінював. Однак, мабуть, воєнний стан підштовхнув законодавців звернути увагу і на це питання. При цьому правки подекуди не на користь працівників. Тож скільки часу у них на те, щоб звернутися до суду задля відстоювання своїх прав? Зараз розповімо.
  • Списання імпортерами тютюнових виробів та РЕС: ПДВ та акциз До нас звертались суб’єкти господарювання, яке є імпортерами, з проханням розтлумачити порядок оподаткування ПДВ та акцизним податком операцій зі списання РЕС*, ТВЕН** та усіх інших тютюнових виробів, на які максимальні роздрібні ціни (МРЦ) почали застосовуватись/встановлюватись тільки з 2022 року. Також їх цікавило, як відрізняються податкові наслідки, якщо списання відбулися у 2021 та 2022 роках, та у випадках, коли попередньо була проведена уцінка товарів? Відповіді виявились досить цікавими, тому ми ділимось ними з читачами. Гадаємо, матеріал буде корисним і виробникам тютюнової продукції та РЕС.
  • Уточнюєте довоєнні періоди: сплатіть самоштраф і пеню? За матеріалами категорії 132.01 Бази знань*
  • Алкоголь, тютюн, пальне: декларація чи ліцензія? За матеріалами категорії 113.04 Бази знань*
  • Як виправити ФОП-спрощенцю помилку у довідковому додатку ЄСВ За матеріалами категорії 107.01.07 Бази знань*
  • Бізнес зареєстровано на окупованій території: чи можна працювати? Категорія 116.06 БЗ
  • Обдаровуємо ЗСУ через благодійний фонд: витрати без різниць За матеріалами категорії 102.12 Бази знань*
  • Вагітність під час призупинення трудового договору На підприємстві призупинили дію трудових договорів з частиною працівників. На одну із працівниць надійшов лікарняний лист по вагітності та пологах. Чи треба його оплачувати? Якщо так, то чи потрібно виключати з розрахунку дні призупинення? Чи зобов’язане підприємство у такій ситуації відновлювати дію трудового договору для того, щоб надати працівниці відпустку по вагітності та пологах, а потім й за її бажанням відпустку для догляду за дитиною?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі