№57

Податки & бухоблік, липень, 2023/№ 57 Інші номери журналу ›
  • Гнучкий режим робочого часу Часи, коли переважна більшість працівників працювала за таким собі стандартним режимом «з — до» на чітко визначеному робочому місяці, відійшли у минуле. Життя підкидає нові завдання та виклики. Добре, що законодавці це також розуміють та доповнюють КЗпП положеннями, що дають можливість застосовувати нові режими робочого часу та форми організації праці. Саме таким нестандартним режимам та формам присвячено сьогоднішній тематичний випуск. А почнемо нашу розмову з гнучкого режиму робочого часу.
  • Ділимо робочий день на частини Приводом для написання цієї статті послужило таке запитання нашого читача. На підприємстві є потреба в присутності на роботі працівників окремих професій з 10:00 до 13:00 та з 19:00 до 22:00. Чи є можливість організувати їх роботу так, щоб не було надурочних робіт? Правда, цікаве запитання? Розберемо його разом.
  • Дистанційна чи надомна робота: що обрати? Приймаючи рішення про те, що працівник буде працювати не на території підприємства, а вдома чи деінде, доволі часто роботодавці вагаються: що обрати дистанційну чи надомну роботу? В чому відмінність цих форм організації праці? Допомогти визначитись вам допоможе ця стаття. А ось детально дистанційну та надомну роботу розглянемо в наступних двох статтях.
  • Дистанційна робота Дистанційна робота на сьогодні є дуже популярною формою організації трудових відносин. Що вона собою являє, як правильно її запровадити, які права та обов’язки виникають у працівника та роботодавця? Відповіді на ці та інші питання читайте далі.
  • Надомна робота Надомна робота набула особливої популярності на початку «ковідного» карантину. На цей факт зрештою звернули увагу законодавці. І правила організації надомної роботи з’явилися безпосередньо у КЗпП. Давайте їх розглянемо.
  • Трудовий договір з нефіксованим робочим часом Можливість укласти трудовий договір з нефіксованим робочим часом з’явилася у роботодавців відносно недавно. Проте варіант організації праці саме на умовах цього договору користується популярністю на практиці. Розглянемо особливості трудового договору з нефіксованим робочим часом. Які переваги він дає? Хто може укласти такий договір та за яких умов?
  • Вахтовий метод робіт У цій статті поговоримо про те, коли доцільно застосовувати вахтовий метод робіт, чи потрібна згода працівника при його запровадженні, про облік робочого часу вахтовиків та оплату їх праці. Розберемося також з нюансами надання відпусток, оплати лікарняних працівникам, що працюють на вахті, та іншими питаннями.
  • Спрощений режим регулювання трудових відносин На період дії воєнного стану роботодавці можуть застосовувати спрощений режим регулювання трудових відносин. Чи всім він дозволений і в чому полягає, ви дізнаєтеся прямо зараз.
  • Сезонні роботи: трудові питання Ваше підприємство бажає прийняти працівників для виконання сезонних робіт? Тоді стаття стане вам у пригоді. З неї ви дізнаєтеся про те, чи усіх працівників, яких приймають на роботу у певний період року, можна вважати сезонними. Поговоримо також про те, як правильно укласти трудові договори із сезонними працівниками та трудові гарантії для них. Присвятимо час оплаті праці сезонників, порядку їх звільнення та іншим питанням.
  • Робочий час: скорочений vs неповний Нормальна тривалість робочого часу, встановлена КЗпП, у певних випадках може бути зменшена. Роблять це шляхом установлення скороченого чи неповного робочого часу. У чому різниця? Будемо розбиратися.
  • Якщо порушили умови трудового договору з нефіксованим робочим часом На підприємстві кількість трудових договорів з нефіксованим робочим часом перевищує можливо допустиму, що встановлена ст. 211 КЗпП. Чим це загрожує роботодавцеві?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі