№49

Податки & бухоблік, червень, 2023/№ 49 Інші номери журналу ›
  • «Касово-апаратні» перевірки: що дозволено, а що заборонено У цій статті поговоримо про те, як податківці можуть перевірити РРО/ПРРО-порушення. Чи можуть вони зараз вийти на перевірку? Якщо можуть, то на яку? На що варто звернути увагу? Чи працює тут мораторій, встановлений на період воєнного стану? Розберемося разом.
  • РРО-штрафи: нові віяння воєнного часу Незабаром* зникнуть не тільки податкові, а й РРО-послаблення, які були введенні на час воєнного стану. А саме: мають відновити застосування штрафів за порушення РРО-законодавства і для тих, хто торгує непідакцизними товарами. Тому сьогодні настав час пригадати, кого можуть покарати за порушення РРО-правил і чи можуть покарати за порушення, допущені у воєнний час.
  • Порушення, пов’язані з касовими апаратами: під час війни адмінки не буде? За РРО-порушення окрім фінсанкцій, передбачених у Законі про РРО*, може загрожувати ще й адміністративна відповідальність. Але це загальне правило. Війна наклала відбиток, зокрема, і на цій механізм. Який саме? Розберемося у цій статті.
  • Облік товарних запасів у ФОП: «готуй сани влітку» Законодавці планують скасувати звільнення від штрафів за Законом про РРО*. Відновляться у тому числі штрафи за порушення правил ведення обліку товарних запасів. Тож ФОП зараз мають самостійно перевірити, чи все вони робили/роблять правильно. Та якщо ні, виправити ситуацію. З цим наразі і допоможемо.
  • Невидача чека РРО: уникаємо відповідальності Підприємство при продажу товару не сформувало чек РРО. Чи можна якось виправити таку помилку і тим самим уникнути відповідальності за такий проступок?
  • Фермерське господарство та РРО З приводу застосування РРО до нас надходять дуже цікаві запитання. Одне з них стосується реалізації фермерським господарством (єдиноподатник групи 4) зерна населенню. Чи можна тут обійтись без використання РРО?
  • РРО і платіжний термінал: вимоги до касових чеків Картки для оплати через платіжний термінал зараз приймають майже всюди. Якщо при цьому торговець зобов’язаний застосовувати РРО/ПРРО, то в деяких випадках дані про оплату із платіжного термінала мають відображатися у чеку, створеному РРО/ПРРО. Що це за дані і коли вони повинні обов’язково бути у чеку РРО/ПРРО, обговоримо далі.
  • Надаєте послуги — можете не використовувати РРО Усім суб’єктам господарювання, які займаються наданням послуг, відомо, що вони за деяких умов звільнені від використання РРО/ПРРО. Тому сьогодні настав час нагадати, за яких умов можна продавати послуги без використання РРО/ПРРО.
  • Заміна (додання) РРО та роздрібна ліцензія Читач запитав у нас: що необхідно зараз, під час воєнного стану, зробити в разі заміни старого РРО на новий (та/або додання ще одного) — просто повідомити у свою податкову про зміну (додання) РРО, чи переоформити ліцензію на роздрібну торгівлю алкоголем (і тютюновими виробами та РЕС*), чи щось іще? Давайте розглянемо це запитання разом.
  • Столова на підприємстві: чи можна обійтися без РРО/ПРРО На підприємстві є столова, що готує страви власного виробництва для співробітників. Співробітники розраховуються готівкою, далі столова здає виручку за день у касу підприємства. Чи обов’язкового у касі столової використовувати РРО/ПРРО, чи можна обійтись без них згідно з п. 1 ст. 9 Закону про РРО як при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва?
  • Продаж з використанням подарункових сертифікатів: як оформити чек РРО/ПРРО З метою збільшення продажів ФОП — платник ЄП групи 2 продає власні подарункові сертифікати певного номіналу, які в подальшому покупці обмінюють на товар. Чи може він здійснювати продаж товарів з використанням подарункових сертифікатів? Як правильно відображати в чеках РРО/ПРРО факт продажу подарункового сертифіката й подальший обмін подарункового сертифіката на товар?
  • Товар оплачується в терміналах самообслуговування: чи потрібен РРО/ПРРО Роздрібний магазин уклав договір з фінансовою компанією і встановив у торговому залі їхні термінали самообслуговування (ПТКС). Тепер покупці можуть сплачувати за товар у цих терміналах. А фінкомпанія перераховуватиме гроші на рахунок підприємства згідно з укладеним договором. Таким чином, магазин не отримує від покупця готівку / не приймає картки в оплату за товар. Чи повинен такий магазин використовувати РРО/ПРРО?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі