Теми статей
Обрати теми

Перехід на ЄП з початку II кварталу 2024 року: хто зможе

Томашпольський Сергій, податковий експерт
Хто має шанс з II початку кварталу 2024 перейти із загальної системи на єдиний податок (ЄП) у групи 1, 2, 3? Останнім часом з цього приводу з’явилося багато нюансів і роз’яснень податківців. Тож з’ясуємо.

Базові тези щодо подання та заповнення Заяви про застосування спрощеної системи оподаткування знайдете у статті «Заповнення Заяви на обрання єдиного податку» // «Податки & бухоблік», 2023, № 101. Тут лише зазначимо, що

строк подання цієї заяви для переходу із загальної системи на ЄП з початку II кварталу 2024 року (тобто з 01.04.2024) — 15.03.2024 (бо 16.03.2024 — субота). До заяви додаємо Розрахунок доходу за попередній календарний рік

Знову ж таки кажемо (і далі будемо говорити) про перехід — із загальної системи на ЄП. Бо у новостворених платників згідно з ПКУ має місце не перехід на ЄП, а обрання ЄП. І таке обрання ніяк до початку календарного кварталу не прив’язано (цікаві нюанси з цього приводу знайдете у статті «Двічі на ЄП не зайдеш… А він зайшов» // «Податки & бухоблік», 2023, № 28).

Ліміт доходу

Багато цікавинок останнім часом з’явилося саме щодо лімітних питань. Тож основну увагу сконцентруємо саме тут. При цьому нагадаємо, що ЄП-ліміту в нас було присвячено окремий тематичний номер // «Податки & бухоблік», 2023, № 93.

Почнемо власне з порогових лімітів для переходу у відповідну групу ЄП усередині 2024 року, зокрема, з 01.04.2024.

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі