№21

Податковий кодекс, листопад, 2014/№ 21 Інші номери журналу ›
  • Новини та події
  • Закон № 1669: слідами АТО Чесно кажучи, прийняття подібного Закону напрошувалось досить давно. Погодьтеся, після того, як країну накрила хвиля сумнозвісних подій на Сході, багато питань були законодавчо не врегульовані. Цей Закон — спроба адаптувати норми чинного законодавства до суворих реалій сьогодення. Деталі — далі.
  • Заборгованість до бюджету: сплатити, погасити, зарахувати і… не «встряти» Лист Державної фіскальної служби України від 13.08.2014 р. № 1128/5/99-99-20-03-01-16
  • Кесарю кесареве: зарплатні картки тільки для зарплати, інакше — ПДФО Лист Державної фіскальної служби України від 25.09.2014 р. № 3933/6/99-99-17-03-03-15 «Про розгляд листа щодо переліку питань, які виникають у практичному застосуванні норм пп. 164.2.8 п. 164.2 ст. 164 ПКУ та постанови НБУ від 18.08.2014 р. № 499 «Про внесення зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах»
  • Як фіскали судові питання розбирали Лист Державної фіскальної служби України від 12.09.2014 р. № 4352/7/99-99-10-02-02-17 «Про узагальнення судової практики ВАСУ та ВСУ з питань оскарження наказів на проведення перевірок та актів перевірок»
  • Останній цвях у труну з «мобілізаційно-зарплатною» пільгою з ЄСВ Лист Державної фіскальної служби України від 29.09.2014 р. № 5655/7/99-99-17-03-01-17 «Про відкликання листа»
  • Кримські контрагенти: цікаві моменти Відтоді, як АРК стала не те щоб Росією, але вже й не повноцінною Україною, виникло чимало різноманітних запитань. Після набуття півостровом статусу ВЕЗ їх стало, мабуть, ще більше. У рамках цього матеріалу ми дамо відповіді на ті з них, які стосуються суб'єктів господарювання із материкової частини нашої країни. Як бути, якщо зв'язалися із кримськими контрагентами? Які особливості формування ПК з ПДВ та податкових витрат у відносинах із такими партнерами? Про це та багато чого іншого читайте далі.
  • ГБО на авто: встановлюємо, обліковуємо У наших попередніх номерах ми неодноразово говорили про те, як важливо мати в арсеналі підприємства «залізного коня». Та утримувати таку «конячку» стає дедалі складніше. Дорожчають деталі, послуги з ремонту, а про нинішні захмарні ціни на бензин вам говорити і зовсім не потрібно. Прагнучи хоч якось мінімізувати витрати на утримання автомобіля, деякі суб’єкти господарювання переоснащують своїх чотириколісних друзів газобалонним обладнанням. Як правильно здійснити та облікувати такий підприємливий крок, ви можете дізнатися з цієї статті.
  • Війна і благі діяння: облік і оподаткування И нам нельзя пройти свой путь иначе. Ведь мир велик и каждый — странник в нем. Ты слышишь? Кто-то у дороги плачет… Раскрой ладонь — и одари теплом! (О. Нікобадзе) «Твори добро на всей земле. Твори добро другим во благо» — хтось із вас напевно згадає ці рядки з колись популярної пісні епатажного і дивакуватого співака Шури. Зірка цього виконавця вже згасла на естрадному небосхилі, та ці його слова й досі відгукуються луною у повсякденні. І сьогодні як ніколи гучно. В умовах складного становища у нашій державі все більше людей та суб’єктів господарювання воліють допомогти нужденним. Такі прагнення радують і водночас викликають запитання у бухгалтерів: як обліковувати та оподатковувати благодійну допомогу, яку надає підприємство? Запевняємо вас: наша стаття не залишить вас без відповіді на це запитання.
  • Коли «зима катит в глаза»: як обліковувати обігрівач на підприємстві? Як відобразити в бухгалтерському та податковому обліку придбання та використання обігрівача, розміщеного в офісному приміщенні підприємства?
  • Якщо забули відобразити дивіденди у ф. № 1ДФ: виправляємо ситуацію У березні 2014 року ми нарахували та виплатили дивіденди засновникам-фізособам (не перебувають у штаті підприємства і мають рівні частки). Із суми дивідендів утримано та сплачено ПДФО. Проте в Податковому розрахунку за формою № 1ДФ відобразити нарахування (виплату) дивідендів і сплату податку забули. Як правильно виправити допущену помилку і на що ще звернути увагу в такій ситуації?
  • Військовий збір: пам’ятка. Частина 2 У минулому інформаційно-аналітичному випуску видання також була пам'ятка щодо військового збору. В ній ви могли ознайомитися з широко розповсюдженими виплатами, відносно яких існували запитання, обкладати їх таким збором чи ні. Сьогодні ж до вашої уваги менш «популярні» виплати (адже їх фіскали в ЗІР згадали дещо пізніше). Сподіваємося, від того матеріал буде не менш цікавим для вас.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі