№14

Бюджетна бухгалтерія, квітень, 2021/№ 14 Інші номери журналу ›
  • Оклади робітників ОМС у 2021 році: Мінекономіки змінило думку
  • Індексуємо зарплату у квітні 2021 року На квітневу індексацію впливає індекс інфляції за лютий 2021 року. Він становить 101,0 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати за квітень 2021 року? Відповідь на це запитання ви знайдете у нашій таблиці.
  • Щодо направлення працівника для підвищення кваліфікації у період щорічної відпустки Лист від 04.01.2021 р. № 4706-06/14-09
  • Бартерні операції в бюджетній сфері: чи можливо? КП1 надає послуги з обрізки дерев. Місцева рада розраховується з КП не грошовими коштами, а обрізаною деревиною. Чи не суперечить така ситуація нормам чинного законодавства? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Платні послуги чи оренда для закладу культури? Заклад культури надає приміщення для проведення концертів. Чи є такі послуги різновидом орендних операцій? Чи необхідно у зв’язку з цим дотримуватись вимоги законодавства про оренду? (запитання учасника групи «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • Змінити допороговий договір: дії замовника На початку року установа уклала договір із надання доступу до мережі Інтернет на суму 23400 грн. Згодом провайдер повідомив про підвищення тарифу на послуги. У зв’язку з цим вартість договору зросла на 4440 грн. Якими мають бути наші дії у цій ситуації? Чи потрібно оприлюднювати таку додаткову угоду у Prozorrо? (запитання учасника групи «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • Батьківські внески: оформлюємо, обліковуємо та використовуємо Ви — не тільки бухгалтер і суперфахівець, а ще й мама? Тоді для вас не новина, що в школах і дитсадках батьки «добровільно-примусово» здають гроші на підручники, ремонт, інтерактивні дошки та всіляке поліпшення матеріально-технічного стану закладів. У цій статті розповімо, як правильно оформлювати та обліковувати такі внески у закладах освіти.
  • Забезпечувальний депозит повернули: що робити далі? Строк дії договору оренди закінчився, орендоване майно прийнято без зауважень. Орендодавець повернув на рахунок орендаря забезпечувальний депозит. Яка доля цих коштів? Потрібно їх перераховувати до доходів відповідного бюджету чи можна залишити в розпорядженні установи? З’ясуємо разом.
  • Об’єднаний звіт з ЄСВ та ПДФО: заповнюємо разом Саме час подбати про складання та подання об’єднаного звіту з ЄСВ та ПДФО. Не знаєте, з чого почати, бо звіт дуже об’ємний, містить багато різної інформації, котра ще й дублюється в різних додатках? Докладно про всі ці додатки ми розповімо у майбутніх публікаціях. А сьогодні покажемо на прикладі, як правильно заповнити єдиний звіт.
  • Вартість води включено до вартості квитка: що з добовими? У вартості квитка відрядженого зазначено воду за 23 грн. Чи вважається це харчуванням? Чи слід вартість води вираховувати з добових? (запитання учасника групи «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»).
  • Підвищення кваліфікації: відповіді на влучні запитання «Прокачати» свої навички — завжди корисно. А деколи навіть необхідно та законодавчо обов’язково. Сьогодні поговоримо про підвищення кваліфікації. З вас запитання — з нас відповіді.
  • Службовець → посадова особа: чи зберігається «надбавочний» стаж? З 1 березня 2021 року касира та секретаря-друкарку ОМС переведено зі службовців у посадові особи ОМС. Чи зараховується їм період роботи на попередніх посадах до стажу служби в ОМС для встановлення надбавки за вислугу років? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Стій, хто іде? Дистанційники & надомники У попередньому номері ми розглядали законодавчі новації у сфері гнучкого режиму роботи1. Й обіцяли розповісти, як не переплутати дистанційну та надомну роботу. Не будемо зволікати. Сказали — зробили. Сьогодні з’ясуємо, що спільного та відмінного між цими двома видами роботи.
  • Матдопомога на «соцпобут»: чи платити під час декрету? Спеціаліст держоргану з 9 березня 2021 року знаходиться у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. 27 березня працівниця надала заяву з проханням виплатити їй матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань. Чи можна надати їй таку допомогу? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Вагітна працівниця «на збереженні»: як оплатити лікарняний? Вагітна працівниця у березні 2021 року перебувала на лікарняному. На початку квітня вона надала листок непрацездатності, виданий у зв’язку із загрозою переривання вагітності (вагітність — 22 тижні). Її загальний страховий стаж становить 5 років і 6 місяців. Як оплачувати лікарняний листок: у розмірі 100 % середнього заробітку чи залежно від стажу? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Послуги закладів культури, що не є орендою
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі