№35

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2015/№ 35 Інші номери журналу ›
  • Перелік основних документів, що використовуються у номері
  • «Як тому не дати, хто вміє прохати!»: передаємо безоплатно товари/послуги З питаннями обліку безоплатної передачі товарів, робіт, послуг і необоротних активів ми детально знайомили вас в «Податки та бухгалтерський облік», 2013, № 91. Проте відтоді у плані оподаткування цих операцій багато що змінилося, а тому виникла необхідність знову звернутися до цієї теми. Вам цікаво, як операції з безоплатної передачі майна відображають в обліку в сучасних умовах? Порадуємо: усе стало набагато простіше. Давайте переконаємося в цьому разом.
  • Безоплатна передача основних засобів: азбука обліку Кожен бухгалтер добре знає: облік безоплатних передач — справа клопітна як для сторони, яка передає, так і для тієї, яка приймає. Але в житті трапляється різне. Тому якщо ваше підприємство виступає в ролі дарувальника, причому не дрібнички, а об’єкта основних засобів, то доведеться пригадати про податково-бухгалтерські тонкощі такої операції. Про них ми й поговоримо у пропонованій статті.
  • «Благо творю»: надаємо допомогу неприбутковим організаціям «Делай добро, бросай его в воду — оно не пропадет, добром к тебе вернется!» (з мультфільму «Ух ты, говорящая рыба!») Ви вирішили надати благодійну допомогу неприбутковій організації, але не знаєте, як відобразити цю операцію в обліку в сучасних умовах? Ми вам зараз розповімо і ви зможете запросто здійснити свої плани.
  • Роздаємо рекламні подарунки Безоплатні роздачі — найбільш продуктивна складова рекламних заходів. Суб’єкт господарювання, який вирішив заявити про себе або підвищити обсяги реалізації, нерідко стає щедрим дарувальником, безоплатно роздаючи зразки товарів або проводячи різноманітні розіграші зі врученням призів. Про те, як обліковувати подарунки в рекламних цілях, і поговоримо в цій статті.
  • Безоплатні передачі-отримання для єдиноподатників Із попередніх статей номера ви дізналися, як обліковувати безоплатну передачу у загальносистемників. У цій статті поговоримо про особливості безоплатних передач і отримань для єдиноподатників — тих, у кого все мало би бути просто, але… іноді буває інакше.
  • Об’єкт основних засобів «за просто так»: відображаємо в обліку Подарунок підприємству у вигляді об’єкта основних засобів — радісна подія. Але для того, щоб цей подарунок не обернувся неприємностями для бухгалтера, потрібно правильно відобразити його в податково-бухгалтерському обліку. Про те, як у нових умовах оприбутковувати безоплатно отриманий об’єкт основних засобів, показати доходи та нарахувати амортизацію, читайте в цій статті.
  • Безоплатне отримання товарів/послуг Девіз хорошого господаря — у господарстві все згодиться. Тому і приказка на цю тему склалася неспроста — дарованому коневі в зуби не дивляться. Але прийнявши товари/матеріали в дар — обліковувати їх все ж доведеться. Як же отримані дарунки «вплинуть» на облік суб’єкта господарювання? Чи вигідно їх приймати? З усім цим і розберемося прямо зараз.
  • Серйозний дар: отримали цільове фінансування Цільове фінансування обов’язково обмежене певними умовами. Отримавши цільові гроші, підприємство повинне спрямувати їх у потрібне русло. Що важливо знати, отримуючи та витрачаючи цільову допомогу, і розглянемо в цій статті.
  • Отримуємо активи від засновника: чи є дохід? На нашу редакційну пошту надійшло запитання, пов’язане з безоплатним отриманням активів від засновника (без збільшення статутного капіталу). Воно полягає в тому, чи потрібно в такому разі відображати бухгалтерський/податковий дохід? Давайте розбиратися.
  • Безоплатно, тобто задарма: передаємо майно підприємства фізособі Жило-було підприємство «УХ». Вирішило воно передати засновнику — фізичній особі безоплатно деяке майно. Засновник радий — отримав бажане. Директор радий — догодив засновникові. І тільки бухгалтер сумує… Що йому робити з усією цією радістю? Чим оподатковувати і чи оподатковувати взагалі? Не засмучуйся, бухгалтере! Ми вже поспішаємо тобі на допомогу і розповімо, які податки/збори/внески потрібно сплатити з цієї виплати, а які ні.
  • Газета-безплатка: чи є право на ПК? Редакція видає рекламну газету, яка на 100 % складається з рекламних оголошень замовників. За послуги розміщення реклами редакція отримує грошову винагороду. У свою чергу, газету розповсюджують безоплатно. Чи будуть податкові зобов’язання з ПДВ і чи маємо ми право розраховувати на податковий кредит з ПДВ? Як такі операції показати в обліку?
  • Несвоєчасна виплата зарплати і форма № 1ДФ На підприємстві заробітну плату за грудень 2014 року було виплачено в лютому 2015 року. Чи потрібно відображати її виплату і сплату ПДФО та ВЗ у Податковому розрахунку за формою № 1ДФ за 1 квартал 2015 року?
  • Календар бухгалтера на травень 2015 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі