№31

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2016/№ 31 Інші номери журналу ›
  • Авансовий звіт: знову нова форма! Наказ Мінфіну від 10.03.2016 р. № 350
  • Умовний ІПН за «компенсуючими» ПЗ в ПН Лист ДФСУ від 15.03.2016 р. № 4465/5/99-99-19-03-02-16
  • Запитання з вебінару: 1ДФ 1 квартал закінчився. Отже, час підбивати підсумки та здавати Податковий розрахунок за формою № 1ДФ. Цій «знаковій події» ми присвятили один із блоків нашого вебінару. Вам не вдалося його прослухати? Не засмучуйтеся! До вашої уваги відповіді на запитання слухачів вебінару. Ще два блоки запитань присвячені ПДВ — звичайному і «сільгоспному». Сюди ми відібрали ваші найважливіші запитання — як за їх повторюваністю, так і за значимістю. Шкода, помістилася лише мала дещиця. Але добре те, що є привід продовжити наш діалог з вами, шановні читачі.
  • Запитання з вебінару: ПДВ
  • Запитання з вебінару: сільгосп-ПДВ
  • Касовий метод: розбираємося в нюансах Касовий метод податкового обліку — альтернатива загальному правилу «першої події». Його застосування передбачає свою особливу дату виникнення податкових зобов’язань та права на податковий кредит з ПДВ. Але далеко не всі платники можуть його застосовувати. Та й ті, хто застосовують, мають право поширювати його тільки на певні операції. Що ж таке касовий метод? При здійсненні яких операцій він може бути застосований? І про які нюанси при цьому потрібно пам’ятати? Про це сьогодні й поговоримо.
  • Помилково не застосували пільгу з ПДВ — виправляємо Ситуації, коли помилково застосували пільгу, переплутали ставку, наприклад, замість 20 % застосували 7 % або навпаки, трапляються в бухгалтерському житті. Звичайно, неприємно, як і за будь-якої помилки, але не смертельно, а головне — легко можна виправити. Давайте розберемося як.
  • Весна гріє, а бухгалтер — пріє, або Хто сплачує екоподаток за орендований котел? Ще тиждень тому завірюха Ночами синіми мела. Хапав мороз дітей за вуха, А зараз глянь — весна прийшла! С. Гордієнко. «Весна» Тільки-но настала тепла днина — одразу закінчився опалювальний сезон. Та не закінчилися повсякденні турботи у бухгалтерів. Вони, наче мартени ☺, працюють цілодобово за будь-якої пори року. Наразі їхня головна турбота — відзвітувати за усіма податками за I квартал. Тож і радяться з нами, як їм бути у тій чи іншій ситуації. Ось, наприклад, у такій: підприємство вже рік орендує під офіс окрему будівлю з автономною системою опалення (газовий котел), але лише зараз схаменулося, що мало б, напевно, заплатити екоподаток за шкідливі викиди цього котла. Чи то таки турбота орендодавця — власника будівлі? А якщо ні, то як можна виправити становище? Відповідаємо негайно!
  • Індексуємо зарплату за травень 2016 року Індексацію заробітної плати повинні проводити всі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшено поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22).
  • Доходи за 2003 — 2016 рр. виплачено у квітні 2016 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням строків виплати зарплати в разі погашення боргів у березні 2016 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22, с. 24. У сьогоднішньому номері наведемо індекси для розрахунку суми компенсації за доходами, нарахованими у 2003 — 2016 роках, якщо вони виплачуються у квітні 2016 року.
  • Несвоєчасна сплата ПДФО та ВЗ Підприємство не утримало в лютому 2016 року ПДФО та ВЗ з виплаченої фізособі орендної плати за нерухомість. Помилка виявлена та виправляється у березні 2016 року. Яка відповідальність загрожує за таке порушення&
  • ПН на мінбазу при ритмічних постачаннях АЗС реалізує бензин за смарт-картами. Постачання мають ритмічний характер, у зв’язку з чим виписуємо на них зведену податкову накладну (ПН) наприкінці місяця. Підкажіть, будь ласка, на яку дату на ці постачання виписувати ПН на мінбазу, якщо виникла необхідність у її складанні?
  • «Зоряна криниця»* і спецводорента Чи є платником спецводоренти суб’єкт господарювання, який здійснює забір води із криниці, яка: (1) знаходиться у власності такого суб’єкта господарювання; (2) знаходиться у власності фізичної особи, якій суб’єкт господарювання сплачує за водозабір?
  • Поливати палісадник і… платити спецводоренту? Підприємство має на своєму балансі палісадник (квітник). Чи потрібно сплачувати ренту за спеціальне використання води за полив цього палісадника?
  • Індекс інфляції за березень 2016 року — 101,0 %
  • Нові довідники пільг ДФСУ затвердила Довідники пільг, наданих чинним законодавством по сплаті податків, зборів, інших обов’язкових платежів, станом на 01.04.16 р., а саме: — Довідник № 78/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету; — Довідник № 78/2 інших податкових пільг.
  • Зарплати бюджетникам підвищуються із 1 травня Уряд постановою від 06.04.2016 р. № 288 прийняв рішення про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери.
  • Ставка «роздрібного» акцизу на пальне у 2 кварталі
  • Ринок вживаних товарів: є зміни ВРУ ухвалила Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних товарів» (базовий законопроект від 21.12.2015 р. № 3046-д).
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі