№62

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2018/№ 62 Інші номери журналу ›
  • Від’ємне значення з ПДВ Від’ємне значення з ПДВ — це ще не бюджетне відшкодування, але вже викликає інтерес і занепокоєння у фіскалів. Що таке від’ємне значення, як воно утворюється і як відображається в декларації з ПДВ, додатку Д2? Розпочнемо наш номер з цього питання, а в наступних матеріалах розглянемо інші аспекти мінусового ПДВ.
  • Відшкодування ПДВ Від’ємний ПДВ можна повернути з бюджету — відшкодувати. Хто може претендувати на відшкодування, які для цього потрібно виконати умови і як отримати бюджетне відшкодування (БВ)? Давайте з’ясовувати.
  • Дешеві продажі: ПДВ-наслідки Узагалі-то збитковий продаж (нижче собівартості) щодо ПДВ до від’ємного значення не призводить. Проте історично так склалося, що продажі за заниженими цінами привертають особливий інтерес контролерів. Якщо підприємство здійснює збиткові операції — отже, щось тут не так і десь обов’язково ховається «схема». Тому ми не могли обійти це питання стороною. Адже для того, щоб «відбиватися» від нападів контролерів, потрібно добре знати особливості оподаткування таких операцій. У цій статті акцент зробимо на ПДВ-наслідки* збиткових операцій.
  • Виправляємо від’ємне значення у ПДВ-декларації Іноді трапляється так, що вже після подання декларації з ПДВ платнику потрібно виправити суму від’ємного значення, яке він задекларував. Як це зробити і до яких облікових наслідків це призведе? Про це поговоримо далі.
  • Заповнюємо декларацію… після перевірки А що, якщо помилку у від’ємному значенні (ВЗ) або бюджетному відшкодуванні (БВ) при перевірці виявлять контролери? Чи можна повернути «забраковані» суми до декларації? І як тоді її заповнити? Про це й поговоримо.
  • Залік БВ у рахунок сплати грошових зобов’язань і погашення податкового боргу Наше підприємство в декларації за червень 2018 року задекларувало велику суму від’ємного значення ПДВ. При цьому за підсумками півріччя ми нарахували податок на прибуток до сплати. Чи можна зарахувати від’ємне значення ПДВ у рахунок сплати податку на прибуток або будь-якого іншого податку? Що буде з нашим лімітом реєстрації податкових накладних?
  • «Від’ємне значення? Ну то й що?», або Наслідки ПДВ-мінуса Підприємство кілька звітних періодів підряд декларує від’ємне значення ПДВ. Якими будуть наслідки такого декларування?
  • «Мінус» з декларації переходить у ПК правонаступника Підприємство реорганізується шляхом виділення. Чи переходять виділеному підприємству від’ємне значення з ПДВ?
  • «Старе» БВ у наступному періоді декларують у поточній декларації Підприємство в червні 2018 року мало право, але не заявило до бюджетного відшкодування суму від’ємного значення ПДВ звітного періоду. Чи зможемо ми в майбутньому, наприклад, при заповненні декларації за липень 2018 року, задекларувати бюджетне відшкодування, право на яке виникло в попередньому звітному періоді?
  • Хто вже задекларував БВ, зарахувати його до складу ПК не може Підприємство в попередньому звітному періоді задекларувало бюджетне відшкодування ПДВ на поточний рахунок. Чи можемо ми зараз скласти уточнюючий розрахунок і відмовитися від бюджетного відшкодування, а від’ємне значення ПДВ направити до складу податкового кредиту майбутніх періодів? Що при цьому відбудеться з лімітом реєстрації податкових накладних?
  • ПДВ-розреєстрація і ПДВ-мінус Підприємство має у декларації з ПДВ від’ємне значення. Частину цього від’ємного значення підприємство заявило до відшкодування (рядок 20.2.1). Решту суми від’ємного значення відображено у складі податкового кредиту майбутніх періодів (рядок 21) у зв’язку із тим, що зазначене від’ємне значення не було оплачене. Як вчинити із зазначеним від’ємним значенням на момент, коли відбувається анулювання ПДВ-реєстрації?
  • Чим запам’ятався липень
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі