№32

Податки та бухгалтерський облік, квітень, 2019/№ 32 Інші номери журналу ›
  • Вкрали ТМЦ під час перевезення: ПДВ-облік Лист ДФСУ від 15.03.2019 р. № 1070/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Мінус через повернення не можна заявляти до БВ Лист ДФСУ від 25.03.2019 р. № 1247/6/99-99-12-02-01-15/ІПК
  • Змінилася ціна частини товару: як виписати РК? За матеріалами категорії 101.15 Бази знань
  • Коли податковий борг загрожує сільгоспЄП Лист ДФСУ від 04.04.2019 р. № 1432/6/99-99-12-02-03-15/ІПК
  • Чи потрібна ФОП Книга обліку трудових книжок Лист Мінсоцполітики від 20.03.2019 р. № 41/0/23-19/133
  • Працівник-новачок і середня зарплата Ситуації, коли новоприйнятий працівник*, наприклад, захворів або від’їжджає у відрядження, або йде у відпустку, доволі часто зустрічаються на практиці. І, як правило, вони примушують понервувати бухгалтера. Адже для того, щоб оплатити такий період, необхідно розрахувати середню зарплату. Про особливості її розрахунку сьогодні і поговоримо.
  • Гарантійна заміна ОЗ: облік у покупця Основні засоби — це часто технічно складні об’єкти, при виробництві яких можливий брак, пошкодження у процесі транспортування або якісь інші обставини, внаслідок яких об’єкт, який вже почав експлуатуватися, підлягає гарантійній заміні. Яким чином покупець — юридична особа повинен відображати в обліку гарантійну заміну основного засобу? Про це поговоримо зараз.
  • Усе про розмінну монету Часто й повсюдно доводиться чути: «Готуйте, будь ласка, дрібні гроші». А не виявивши в гаманці необхідну купюру/монету, буває, отримуємо у відповідь більш грізне: «У мене немає здачі». Покупець-бухгалтер у цей момент розуміє, що касира не забезпечили необхідною кількістю розмінної монети. Саме про неї, про розмінну монету, зараз і поговоримо.
  • Зміна номенклатури після авансу та дефектний РК: коли ПК у покупця? Ситуація, коли після реєстрації в ЄРПН авансової ПН сторони за додатковим договором змінюють номенклатуру і постачальник у межах авансу відвантажує вже інший товар, трапляється доволі часто. Вирішальним тут є РК до авансової ПН, вірно складений і вчасно зареєстрований в ЄРПН. Проте буває, що такі РК складаються або з дефектами, або з простроченням реєстрації. Як діяти за такої ситуації продавцю? Чи буде у покупця право на ПК за авансовою ПН? Давайте розберемо ці гострі питання.
  • Ліквідуємо звільнені ОЗ і МНМА Підприємство надає послуги дошкільного навчання, які звільнені від сплати ПДВ згідно з п.п. 197.1.2 ПКУ. З цією метою було придбано основні засоби (ОЗ) та малоцінні необоротні матеріальні активи (МНМА). Оскільки ці активи повністю використовуються в пільговій діяльності, підприємство компенсувало податковий кредит (ПК), отриманий при придбанні таких активів згідно з п. 198.5 ПКУ. Чи потрібно буде після цього нараховувати податкові зобов’язання (ПЗ) відповідно до п. 189.9 ПКУ у разі ліквідації ОЗ і МНМА за власним рішенням?
  • Декларацію не прийняли заднім числом Згідно із законом податківці можуть відмовити в прийнятті декларації тільки протягом 5 днів з моменту її отримання. А якщо отримано обидві квитанції про прийняття декларації, то й говорити, здавалося б, немає про що. Але трапляються іноді кричущі випадки, як з одним нашим читачем, якому фіскали надіслали листа про неприйняття декларації, умисно датованого заднім числом — щоб формально вписатися в цей 5-денний строк і оштрафувати за неподання декларації. Як довести неправомірність дій податківців?
  • Резерв сумнівних боргів і його використання На балансі підприємства є дебіторська заборгованість, за якою закінчується строк позовної давності. Коли за нею слід нараховувати резерв сумнівних боргів?
  • Аванс на відрядження: видавати чи ні? Чи зобов’язане підприємство видати аванс працівнику, який направляється у відрядження? Якщо так, то в який строк? Чи передбачено відповідальність за невидачу авансу?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі