№64

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2019/№ 64 Інші номери журналу ›
  • Негоспвитрати: знову під прицілом? Хоча вже за плечима більше чотирьох років, як податковоприбутковий облік перекроїли під бухгалтерський, проте фіскали все ще прискіпуються до негоспвитрат. Приміром, так: податківці при перевірці донарахували підприємству податок на прибуток, вважаючи, що був занижений фінрезультат (поставили під сумнів можливість відображення деяких неопераційних витрат на рахунках класу 9 і вимагали їх відносити на рахунок 44 як негосподарські). З’ясуємо, чи мають рацію контролери?
  • Приміщення у госп- і негоспдіяльності Підприємство збирається частину офісу відвести під негоспвикористання — обладнати для працівників кімнату-зал приймання їжі (придбали меблі, холодильник, мікрохвильову піч, кулер, кавоварку, електрочайник). Крім того, в планах придбавати для співробітників одноразовий посуд, продукти харчування і воду. Як такі негоспоперації відобразити в обліку?
  • Заправляємося за талонами і паливними картками: що в обліку? Схема отримання палива за талонами/паливними картками вже давно широко застосовується на практиці. Незважаючи на це, порядок відображення в обліку палива, придбаного таким чином, досі викликає чимало запитань. Коли прибуткувати талонно-карткове паливо? І які документи обов’язково мають бути в наявності? Відповіді — у цій статті.
  • Поліпшили основні засоби: як амортизувати далі? Підприємство для нарахування амортизації основних засобів застосовує метод зменшення залишкової вартості. Провели поліпшення (модернізацію) об’єкта. Як визначити нову річну норму амортизації і чи потрібно це робити? Розберемося з цією проблемою детально.
  • Вибраковуємо тварин з основного стада На балансі сільськогосподарського підприємства як довгострокові біологічні активи (ДБА) обліковується основне стадо свиней, які стали непридатними для використання (постаріли і припинили приносити економічну вигоду). Підприємство планує вибракувати тварин з основного стада до закінчення строку їх корисного використання. Чи можна в цьому випадку не нараховувати ПДВ на залишкову вартість таких ДБА (тварин), скориставшись звільненням, передбаченим п. 189.9 ПКУ щодо операцій з ліквідації основних засобів?
  • ТТН-зміни У основний ТТН-норматив — Правила № 363* — внесли зміни. Вони набули чинності 12 липня. Наскільки масштабні ці нововведення? У чому їх суть? Давайте розбиратися.
  • Cкасували Інструкцію з обліку ПДВ*: що далі? Наказ Мінфіну від 18.06.2019 р. № 247
  • Держдивіденди: «ні» штрафам при звітуванні! За матеріалами категорії 102.25 Бази знань
  • Нові норми природних втрат при зберіганні зерна Наказ Мінагрополітики від 12.06.2019 р. № 316
  • Помилковий УР: відкликати не можна виправити При заповненні уточнюючого розрахунку (УР) до декларації з ПДВ випадково змістили усі показники декларації на один рядок униз. Тобто виправити треба було рядок 1, а випадково заповнили рядок 2, замість рядка 4 заповнили рядок 5 і т. д. По суті, УР заповнений повністю неправильно. Проте обидві квитанції про прийняття уточненки надійшли. Що робити у такому разі? Чи можна відкликати цей УР?
  • Купили непрацююче ТОВ: наслідки Купили ТОВ, змінили директора. Попередні учасники товариства діяльності не вели, звітів не здавали, заробітної плати ТОВ директорові не платило. Після придбання товариство теж не діє, звітів не подає, зарплати новому директорові не платить. Чи будуть наслідки для підприємства і нового директора? Чи потрібно подавати звітність і платити зарплату останньому?
  • «Став розумні запитання…» Напевно ви пам’ятаєте виступ команди КВК «Збірна П’ятигорська», в якому батько та син прикрашають ялинку. «Став розумні запитання — отримуй розумні відповіді…», — говорить тато дитині. Фраза стала загальновживаною. Для сучасної людини навичка формулювання запитань — одна з найважливіших. Без неї не обійтися ані в бесіді з керівником, ані в переговорах, ані в подружніх стосунках. Розвинути її допоможе ця замітка.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі