№66

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2019/№ 66 Інші номери журналу ›
  • Псування товарів: списання, уцінка, резерв На жаль, із зіпсованим товаром може зіткнутися будь-яке підприємство. Адже через різні обставини товари можуть псуватися, втрачати товарний вигляд, урешті-решт за продовольчими товарами може спливати строк придатності тощо. Як бути із зіпсованим товаром і що робити з псуванням у бухгалтерському та податковому обліку? Зараз і з’ясуємо.
  • Чи дисконтувати позику? Аргументи проти Дисконтувати зобов’язання стало модним трендом останніх двох років у фіскальному середовищі. Податківці активно донараховують податок на прибуток і фінансові санкції платникам. Чи усе так однозначно для нацстандартників? Як протистояти і чим аргументувати? Яка реакція судів? Як уникнути проблем? Про це і поговоримо.
  • Вихідна допомога: видаємо на виході Працівник звільняється. У такій ситуації, незалежно від причини звільнення, роботодавець зобов’язаний провести з ним остаточний розрахунок і виплатити всі суми, що належать працівникові відповідно до трудового законодавства. Однією з таких виплат може виявитися вихідна допомога. В яких випадках і в якому розмірі вона виплачується? Яким чином розраховується? Відповіді на ці та інші запитання, пов’язані з вихідною допомогою, ви знайдете в статті.
  • Змінили базу розподілу ЗВВ*: що в обліку? Виробниче підприємство розподіляє постійні ЗВВ пропорційно виручці від реалізації продукції. Проте у зв’язку зі зміною виробничих умов планує за базу розподілу ЗВВ прийняти суму матеріальних витрат підприємства. Як оформити зміну бази розподілу? Як зміна бази вплине на бухгалтерський облік і звітність підприємства?
  • Маркування товарів: «еко» = екологічний «Біо-», «еко-» та схожі за змістом маркери ми бачимо на упаковках багатьох продуктів. На жаль, вони не завжди вказують на екологічно чисті продукти. Змінити ситуацію покликаний Закон № 2496*.
  • Індексуємо зарплату за вересень 2019 року Індексацію заробітної плати повинні проводити усі роботодавці. Нагадаємо, що починаючи з грудня 2015 року запрацювали нові правила індексації, а з 1 січня 2016 року збільшили поріг індексації до 103 % (подробиці див. у «Податки та бухгалтерський облік», 2016, № 22; 2017, № 7, с. 35).
  • Доходи за 2005 — 2019 рр. виплачені в серпні 2019 року: розраховуємо компенсацію Таблицю з величинами приросту індексів споживчих цін для розрахунку компенсації у зв’язку з порушенням термінів виплати зарплати у разі погашення боргів в липні 2019 року шукайте в «Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 56, с. 28.
  • Календар робочого часу — 2020 Кінець літа — початок осені — найсприятливіший час для того, щоб зайнятися календарем робочого часу (виробничим календарем) наступного року. Повірте — це незамінна річ у роботі будь-якого роботодавця. Та і скажемо вам по секрету, жвавий інтерес до календаря робочого часу виявляють при перевірці інспектори праці. Чому? Зараз усе розповімо.
  • Нові-старі критерії блокування ПН/РК Листи ДФСУ від 07.08.2019 р. № 1962/99-99-29-01-01 і № 1963/99-99-29-01-01
  • Терміни повернення відрядженим залишку інвалюти За матеріалами категорії 102.25 Бази знань
  • Акцизна декларація: ребрендинг Наказ Мінфіну від 08.05.2019 р. № 189
  • Пальне з давальницької сировини: зменшуємо акциз Наше підприємство ввезло імпортну сировину, яка згідно з кодом УКТ ЗЕД належить до пального. При його розмитненні з усього об’єму сплатили акцизний податок. Тепер передаємо це пальне іншому підприємству на переробку. Готова продукція — теж пальне, але з іншим кодом УКТ ЗЕД. Чи може переробник згідно з п. 217.6 ПКУ зменшити суму акцизу, що виставляється нам, на ту суму акцизу, яку ми сплатили при ввезенні?
  • Дії платника сільгоспЄП при перетворенні Юрособа — платник єдиного податку групи 4 (сільгоспЄП) має намір у серпні 2019 року реорганізуватися, а саме перетворитися з АТ у ТОВ. Чи вплине така операція на право аграрія і далі бути платником сільгоспЄП?
  • Безнадійна кредиторка при імпорті товару Постачальник (нерезидент) передає право вимагати борг за відвантажений нам товар третій особі (нерезиденту). Новий кредитор не вимагає від нас погасити заборгованість. Чи можна визнати таку кредиторську заборгованість безнадійною і списати її з балансу? Які податкові наслідки? Як відобразити списання безнадійки у бухобліку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі