№52

Податки та бухгалтерський облік, липень, 2019/№ 52 Інші номери журналу ›
  • Варварських штрафів за готівку відтепер більше немає! Указ Президента України від 20.06.2019 р. № 418/2019
  • «Відпускна» середньоденна зарплата. Якщо пропрацював менше місяця Лист Мінсоцполітики від 19.06.2019 р. № 933/0/206-19
  • Є нова Генугода*! Документ було підписано сторонами 14 травня. З цієї ж дати набув чинності. Проте можливість споглядати текст Генугоди з’явилася тільки днями. Знайомимося з ним.
  • Оплатили рекламу у Фейсбуці з КПК: як підтвердити витрати? Підприємство (працює на загальній системі) розмістило рекламний акаунт у Фейсбуці. Періодично відповідальний працівник проводить оплату послуг реклами через Інтернет за допомогою корпоративної картки (поповнює акаунт). Як підприємству підтвердити витрати на рекламу та відобразити їх в обліку?
  • Співвласники будівлі & ремонт, комуналка та оренда Розглянемо цікавий випадок, коли у будівлі є декілька співвласників, і, наприклад, один із них оплатив ремонт чи комунальні послуги й отримує компенсацію від інших, або коли спільну будівлю вирішили здати в оренду. Тим паче, що з деяких питань нещодавно з’явилися роз’яснення від податківців.
  • Розслідуємо нещасний випадок по-новому Усі нещасні випадки, профзахворювання та аварії, які сталися з працівниками, підлягають розслідуванню роботодавцем. Процедуру, відповідно до якої нещасні випадки кваліфікують і розслідують як пов’язані з виробництвом, з 1 липня регламентуватиме новий Порядок № 337. На які зміни передусім варто звернути увагу, розповімо в сьогоднішній статті.
  • Засновник вніс зайві гроші: чи можна їх перекинути на іншого учасника? Неоплачений внесок учасника складає 20 тис. грн., а він вніс через банк 60 тис. грн. Чи можна за узгодженням із банком заднім числом оформити переплату у розмірі 40 тис. грн. як внесок від іншого учасника?
  • Збиток за нереєстрацію ПН — суд «за» Про те, як (не) працює механізм штрафування контрагента і відшкодування збитків за нереєстрацію ПН та яка позиція судів у цьому питанні, ви вже знаєте*. Нещодавно з’явилася нова інформація, у зв’язку з чим виникла потреба ще раз висловитися із цього приводу.
  • ФОП і придбання «нерез»-товарів через Інтернет Чи може фізособа-підприємець придбавати товари з-за кордону (наприклад, на Aliexpress) і тут ними торгувати?
  • Відпускні*: виплата в поточному місяці за майбутній Працівник іде в щорічну відпустку з 1 липня 2019 року на 24 календарних дні. Виплата відпускних проведена у червні (авансом), а от нараховані відпускні будуть у липні (місяці, на який припадають дні відпустки). Як відобразити відпускні у звітності з ЄСВ?
  • Нові готівкові викрутаси Ви вже знаєте*, що з 3 червня банки посилили вимоги при видачі госпсуб’єктам готівкових коштів. Мовляв, час рухатися в Європу, де основна маса розрахунків проводиться цивілізовано, тобто безготівково. Сьогодні продовжуємо розмову на цю тему.
  • Закордонні добові в гривні на особисту картку: як перерахувати? Згідно з Положенням про відрядження на підприємстві встановлені закордонні добові у розмірі 75 євро. Аванс на закордонне відрядження перераховується в гривні на особисті картки працівників. За яким курсом здійснювати перерахунок: на дату видачі авансу або на дату авансового звіту? Що робити, якщо рахували неправильно?
  • Бухгалтерський тест за червень Для бухгалтера головне — упевненість. Зрозуміло, коли під рукою підшивка журналу або «ай-фактор», — проблем немає. Але іноді відповідь потрібна миттєво. А давайте суто між нами перевіримо, чи добре зайшли теми червневих номерів.
  • Чим запам’ятався червень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі