№71

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2019/№ 71 Інші номери журналу ›
  • Послуги перевезення і Ко: місце постачання Основний вид транспортної послуги — перевезення вантажів. Але одним перевезенням справа, зазвичай, не обмежується. Часто воно супроводжується наданням цілого комплексу додаткових послуг. Навантаження/розвантаження, зберігання, страхування та охорона вантажу, оренда транспорту, транспортно-експедиторські послуги, транспортна логістика — це все вірні супутники процесу транспортування. Зазвичай головне запитання, що цікавить бухгалтерів, — чи оподатковуються такі послуги ПДВ? Для відповіді на нього необхідно визначити, де знаходиться місце їх постачання. З вирішення цього завдання ми й розпочнемо наш сьогоднішній тематичний номер.
  • Міжнародні перевезення і ПДВ Підприємства, які здійснюють міжнародні перевезення вантажів, добре знають, що для таких операцій ПКУ встановлює пільговий порядок оподаткування. А от умови застосування нульової ставки завжди викликають масу запитань. Крім того, не варто забувати, що перевезення вантажів супроводять віз і маленький візочок транспортно-допоміжних послуг, для яких Кодекс припас особливі правила оподаткування. Пролити світло на особливості ПДВ-обліку операцій з міжнародного перевезення вантажів і супутніх транспортних послуг допоможе ця стаття.
  • ПДВ-облік транспортних послуг за участю експедитора Ще одним учасником транспортного процесу (крім замовника і перевізника) є експедитор. Причому оподаткування транспортних послуг з його участю має свої особливості. Про них ми з вами зараз і поговоримо.
  • Транспортні послуги & податок на доходи нерезидента Деякі доходи, що виплачуються резидентом на користь нерезидента, підлягають оподаткуванню в Україні. Серед таких оподатковуваних доходів — і винагорода за договорами перевезення (фрахт). Хто, коли і за якою ставкою платить податок з фрахту? Про це ми зараз і розповімо.
  • Транзитні перевезення: що з ПДВ? Суб’єкти господарювання, які займаються транзитними перевезеннями вантажів через територію України та оформляють таке перевезення єдиним міжнародним перевізним документом, постійно цікавляться, як їм оподатковувати ПДВ таку операції? Відповідь на це запитання знайдете нижче.
  • Документація при перевезенні вантажу Щоб перевезення вантажу відбулося без проблем, здійснення такої операції потрібно належним чином оформити, тобто правильно задокументувати. Про те, які основні документи потрібно мати при здійсненні перевезення, для чого вони потрібні і що буде за їх відсутність, поговоримо далі.
  • Амортизація і ФОП-загальносистемник Активними учасниками автомобільних вантажоперевезень є фізособи-підприємці-загальносистемники. Для здійснення своєї діяльності вони використовують власні вантажні автомобілі. Враховуючи це, їх цікавить запитання: чи можуть вони розраховувати на витрати у розмірі амортизації, нарахованої на вантажівки, яку використовують у своїй діяльності? Детально про це далі.
  • ФОП-ЄП групи 2 третій у перевезеннях Не проти здійснювати перевезення вантажів і ФОП, що перебувають на групі 2 спрощеної системи. Але знаючи про обмеження щодо надання послуг певним суб’єктам, у ФОП-спрощенців виникає запитання: ким вони можуть виступати у відносинах з перевезення? Відповідь на це запитання шукайте нижче.
  • У ланцюжку декілька експедиторів: як нарахувати ПДВ? Якщо в перевезенні задіяний один експедитор, питання зрозумілі й вирішувані. Але іноді буває так, що в ланцюжку задіяні відразу декілька експедиторів. Наприклад, у нашого читача виникло питання про облік послуг перевезення і експедиторських послуг, коли в ланцюжку було аж три експедитори! Причому один з них виявився неплатником ПДВ. Давайте розбиратися.
  • Продаємо товар з доставкою: чи є транспортні послуги? Ми продаємо товар з доставкою. Доставку здійснюємо не самі, а наймаємо перевізника. Чи потрібно окремо виділяти транспортні послуги? Який код ДКПП/УКТЗЕД зазначати за цими послугами в податковій накладній (ПН)?
  • Транспортні послуги: кому потрібна ліцензія? Підкажіть, які транспортні послуги потребують ліцензії?
  • Перевізник відшкодував збитки? Сплати єдиний податок! Лист ДФСУ від 16.08.2019 р. № 3850/6/99-99-12-02-03-15/ІПК
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі