№76

Податки та бухгалтерський облік, вересень, 2019/№ 76 Інші номери журналу ›
  • Калькуляція собівартості: що за документ? Роль калькулювання в діяльності виробничого підприємства складно переоцінити. Сформувати адекватну ціну, спрогнозувати прибуток, виявити перевитрату сировини/матеріалів — із цими (і не лише) завданнями допоможе впоратися калькуляція собівартості продукції (робіт, послуг). А чи треба складати цей документ у бухоблікових цілях? І чи зобов’язане підприємство надавати його фіскалам при перевірках? Про це й поговоримо.
  • Товар у розстрочку: обліковуємо за МСФЗ Продовжуючи розмову про облік купівлі-продажу товарів у розстрочку (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2019, № 70, с. 12), розглянемо, що слід знати тим, хто звітує за МСФЗ.
  • Пальне в тарі до 5 літрів? Все одно ви — платник акцизу!? Підприємство торгує пальним у тарі до 5 літрів (включно). Чи треба йому реєструватися платником пального акцизу і реєструвати акцизні склади? На перший погляд, відповіді на ці запитання досить прозорі. Але як показує практика, це далеко не так. Недавнє роз’яснення податківців містить своєрідний фіскальний підхід, який ми не поділяємо. Фахівці теж у цих питаннях неодностайні. Що ж, давайте разом розбиратися.
  • Неприбутківець виплачує матдопомогу Неприбуткову організацію (НПО) цікавить: чи можна виплатити неоподатковувану матеріальну допомогу своєму співробітникові? Чи не вважатиметься це розподілом доходів серед своїх? Чи не виключать за це з Реєстру НПО?
  • Експорт на умовах EXW: як не втратити нуль з ПДВ? За умовами контракту з нерезидентом підприємство здійснює експорт товару на умовах EXW. Право власності на товар переходить до нерезидента на території України. Але продається він для використання за кордоном — у подальшому товар буде вивезений нерезидентом за межі митної території України. Чи збережеться за продавцем товару право застосувати нульову ставку з ПДВ? Відповідь на це запитання перед вами.
  • Єдиноподатник з нотками незалежного професіонала і подвійним ЄСВ Рішення Верховного Суду від 02.09.2019 р. у справі № 520/3939/19*
  • Відсторонення працівника від роботи Відсторонення від роботи є тимчасовою забороною роботодавця на виконання працівником трудових обов’язків. Про те, в яких випадках це може статися і що необхідно врахувати роботодавцеві при оформленні цієї процедури, ми розповімо в статті.
  • Календар бухгалтера на жовтень 2019 року
  • Під прицілом безоплатні товари для нерезидента За матеріалами категорії 102.18 Бази знань
  • АЗС заправляє платника акцизу: як складати АН За матеріалами категорії 116.13.03 Бази знань
  • Продаємо товар в офісі й на складі: скільки РРО треба? Підприємство за своєю юридичною адресою зареєструвало РРО, але інколи виникає потреба продавати вроздріб товари в іншому місті (за місцезнаходженням складу). Податківці порадили зареєструвати касовий апарат за неосновним місцем обліку. А от у ЦОПі нас запевнили, що так не вийде, оскільки РРО може бути зареєстрований лише за основним місцем реєстрації підприємства. То як нам правильно вчинити?
  • Якщо оплата єдиннику буде від третьої особи Підприємство на єдиному податку (група 3, платник ПДВ) надає послуги з ремонту сільгосптехніки. Підписано договір з юрособою на ремонт трактора. Замовник надав договір про покладання виконання обов’язків з оплати на третю особу. Чи може єдиноподатник брати участь у цій угоді?
  • Суборенда земель державної власності Підприємство — платник єдиного податку (ЄП) групи 3 за ставкою 5 % уклало договір суборенди земельної ділянки й одразу передало цю ділянку у подальшу суборенду. При цьому плату за суборенду воно має намір збільшити на 5 % (тобто на суму ЄП) порівняно з тією платою, що саме сплачує за суборенду. Хто має нараховувати та сплачувати оренду плату до бюджету? Чи може плата за суборенду землі бути більшою за орендну плату?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі