№68

Податки & бухоблік, серпень, 2020/№ 68 Інші номери журналу ›
  • Судові витрати та їх розподіл Нерідко для вирішення спору підприємство вимушене звернутися до суду. Зазвичай судова тяжба супроводжується певними витратами. Розглянемо детально, які види судових витрат передбачає законодавство та як вони за рішенням суду можуть розподілятися між учасниками судового процесу.
  • ПДВ при ЗЕД-давалі від нерезидента ПДВ займає особливе місце в частині оподаткування операцій з переробки сировини нерезидента на території України. При такій давальницькій схемі ПДВ-щупальця тягнуться як на операції з ввезення/вивезення сировини/готової продукції, так і на послуги з переробки нерезидентської сировини. Крім того, під роздачу потрапляють вітчизняні матеріали, використані в процесі переробки давальницької сировини, а також відходи, що виникають при цьому. Обговоримо ПДВ-аспекти таких операцій.
  • Не вистачає на аліменти: як бути? Одразу відзначимо: є доходи чи ні — аліментам бути! Тут принцип один: не хочеш платити добровільно — змусять. І нехай це великою мірою стосується тільки платника аліментів, але його роботодавцю теж потрібно поставитися до цього відповідально. Особливо коли у працівника-аліментника недостатньо зарплати (доходів) для їх сплати. Допомогти тут можуть тільки злагоджені спільні дії. А ось які — ви дізнаєтеся із статті.
  • Коли «помирає» алко-ліцензія… До нас звернувся читач ось з такою ситуацією і з запитаннями. У госпсуб’єкта було кафе. Прийнято рішення про його закриття. У липні отримано довідку про скасування РРО. У липні продажів не було. Ліцензія на роздрібну торгівлю алкоголем оплачена по 15.08.2020 р. Чи потрібно подати заяву про зупинення ліцензії? Коли закінчується термін дії ліцензії, якщо не подати заяву та її не оплачувати? І чи будуть в такому випадку якісь штрафи? Чи потрібно подавати за липень і наступні місяці декларацію з акцизу?
  • Гарантійна заміна імпортної деталі на ОЗ На імпортне обладнання в межах гарантійного обслуговування була ввезена деталь (безоплатно). Згідно із заявленою митною вартістю деталі (10000 євро) при ввезенні був сплачений ПДВ (56000 грн). Чи можна включити суму ПДВ до податкового кредиту, не оплачуючи вартість деталі постачальникові? Як відобразити гарантійну заміну деталі на імпортне обладнання в обліку?
  • На бізнес-топі: група 1 ЄП У світлі останніх РРО- та інших законодавчих змін з 1 серпня цього року торгуючий підприємницький «піпл» активно шукає шляхи, як торгувати надалі — з мінімальними податками і перевірочними негараздами. І їхні погляди все частіше падають на групу 1 єдиного податку (ЄП). Трохи допоможемо нашим читачам у пошуках схем торгівлі в нових умовах і розглянемо крізь призму ПКУ, які можливості/недоліки/переваги має робота у групі 1 ЄП.
  • Гральний бізнес по-українськи: початок Закон України від 14.07.2020 р. № 768-IX
  • Транзитні гроші в агента — не об’єкт ПДВ? Лист ДПСУ від 08.05.2020 р. № 1928/6/99-00-07-03-02-06/ІПК
  • Передача майна на зберігання у ф. № 20-ОПП За матеріалами категорії 116.11 Бази знань
  • ПН за другою подією: як виправити? Випадково не помітили суму передоплати в березні і виписали податкову накладну (ПН) за другою подією (відвантаженням) у квітні. Податкові зобов’язання (ПЗ) включили до декларації за квітень. Як нам тепер у липні виправити ситуацію?
  • Облік права на земельний сервітут Підприємство уклало договір земельного сервітуту на 15 років. На землі, отриманій у користування за цим договором, планується прокласти кабель від електропідстанції до власних приміщень, Після прокладки кабелю він буде використовуватися у господарській діяльності для живлення виробничих об’єктів. Як в обліку відобразити витрати на оплату плати за сервітут?
  • Працівники з розрядом Навіщо введено розділення професій за розрядами? Як вказувати у штатному розписі такі професії?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі