№50

Податки & бухоблік, червень, 2020/№ 50 Інші номери журналу ›
  • Форма № 20-ОПП усе важливіше й важливіше Форма № 20-ОПП — це той звіт, до якого у бухгалтерів традиційно не дуже серйозне ставлення. Проте в останні роки ми чуємо про нього значно частіше, ніж раніше. Це пов’язано з тим, що значення форми № 20-ОПП суттєво зросло. Сьогодні поговоримо про те, на які робочі питання вплине подання цього звіту.
  • Блокування ПН на карантині Що-що, а блокування податкових накладних (ПН)/розрахунків коригування (РК) через карантин не призупинялося. Навіть навпаки, судячи зі звернень читачів, посилилося. Про те, що слід урахувати на карантині, зараз поговоримо.
  • Податок за промислову нерухомість по-новому Законодавці нарешті привели до якогось одного знаменника правила отримання звільнення від сплати податку на нерухомість за будівлі промисловості. Ці нововведення одних платників ощасливили, інших засмутили. Про те, як мають їх застосовувати суб’єкти господарювання, поговоримо далі.
  • Є держчастка? Відзвітуй і заплати! До 1 липня 2020 року господарські товариства з часткою держави в статутному капіталі зобов’язані сплатити до держбюджету частину чистого прибутку (доходу) або ж дивіденди на держчастку за 2019 рік і в цей же строк відзвітувати. А враховуючи, що адміністрування цих двох платежів доручили фіскалам, прострочення може дорого обійтися підприємству. Давайте пройдемо по змінах і попутно згадаємо незмінні держдивідендні правила. Поїхали!
  • Ліцензія на зберігання пального: фіскальні викрутаси Фактичні перевірки з «пальних» питань і величезні штрафи, зокрема за безліцензійне зберігання пального, навіть на період карантину не призупинені. І фіскали тут проявляють неабияку активність. Вони подеколи вдаються до ряду не дуже пристойних методів вибивання грошей із госпсуб’єктів, які використовують пальне лише для власних потреб. Про деякі з таких ризиків і як їх оминати або як відбиватись від «наїзду» фіскалів (якщо таке, хай йому грець, таки станеться) сьогодні і поспілкуємося.
  • Проблеми власного бензовозу Підприємство використовує пальне тільки для власних потреб, але має у своєму розпорядженні техніку (автонавантажувачі, коток, екскаватори), яка не може самостійно заправлятись на АЗС. Для заправки спецтехніки підприємство планує придбати бензовоз (варіант: вже ним користується), в який наливатиметься пальне на АЗС. Бензовоз буде їздити і заправляти таку техніку та/або стояти у відведеному на території підприємства місці, куди буде під’їжджати і заправлятись згадана та інша техніка. Чи буде такий бензовоз вважатись пересувним акцизним складом і чи потрібно буде підприємству реєструватись платником акцизного податку? Чи потрібно йому придбавати ліцензію на зберігання пального в бензовозі? Шукаємо відповіді.
  • «Давайте, я вас из фоторужья…», або Автофіксація порушень ПДР З 1 червня запрацювала система автофіксації порушень Правил дорожнього руху (ПДР). Поки «листи щастя» надходитимуть тільки за перевищення швидкості. Та й камери стоять лише по Києву й області. Але це до певного часу. Причому тема стосується не лише фізосіб-водіїв, але й підприємств. Як саме? Давайте розбиратися.
  • Переведення + неповний робочий день Працівника переводять, за його заявою, на іншу посаду з меншим окладом на постійній основі. При цьому змінюється режим роботи (неповний робочий день, 0,5 штатної одиниці). Чи потрібно проводити доплату до попереднього окладу? Якщо так, то як розрахувати її суму?
  • Прощавай, квартальний періоде з ПДВ За матеріалами категорії 101.23 Бази знань
  • Авансували послугу нерезиденту: дата ПЗ Лист ДПСУ від 29.04.2020 р. № 1749/6/99-00-07-03-02-06/ІПК
  • Оновили держпідтримку тваринництва Постанова КМУ від 20.05.2020 р. № 395
  • Книга єдиноподатника: окремо готівковий і безготівковий дохід Чи повинен ФОП (група 3 єдиного податку, ставка 5 %) при веденні Книги доходів розбивати суму доходу на готівковий (ставити прочерк) і безготівковий розрахунок (вписувати всю суму), якщо всі доходи отримує тільки в безготівковій формі? Якщо потрібно, але так не робив, що за це буде?
  • Не можна скоротити? Переводимо! Жінка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Відділ, в якому знаходиться її робоче місце, планується ліквідувати із скороченням чисельності і штату працівників. Як вчинити з такою працівницею?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі