№24

Податки та бухгалтерський облік, березень, 2020/№ 24 Інші номери журналу ›
  • Скасували відрядження через карантин: знімаємо бронювання, здаємо квитки Злободенна ситуація: здавалося б, усе вже готово для того, щоб відправити працівника у відрядження, — видано наказ, працівник отримав аванс, придбав квитки і забронював готель. Але через загальний карантин відрядження довелося скасувати. Давайте розберемося, як правильно закрити скасоване відрядження.
  • Боремося з коронавірусом: облік, податки Щоб не допустити поширення коронавірусу COVID-19 серед співробітників, підприємства вживають різних профілактичних заходів. Зокрема, забезпечують працівників антисептичними та дезінфікуючими засобами, видають респіратори, маски для обличчя і захисні рукавиці, вимірюють температуру. Ми ж зосередимося на обліково-податкових моментах.
  • Амортизація в період карантину: бути чи не бути? Зупинка роботи підприємства через введення карантину у зв’язку з пандемією коронавірусу ставить перед бухгалтером чимало запитань. Одним із них є порядок нарахування амортизації на виробничі основні засоби (ОЗ), які через простій на підприємстві, запроваджений у зв’язку з карантином, тимчасово не експлуатуються. Про те, чи нараховувати амортизацію на такі ОЗ і як відображати ці операції в обліку, поговоримо далі.
  • Працівники та карантинні питання Сьогодні ми пропонуємо розглянути дві ситуації, які пов’язані однією темою — темою карантину. Поговоримо про організацію роботи підприємства в період карантину та про навчальні відпустки. Проблеми нагальні і потребують вирішення вже зараз.
  • Перехід на літній час: як не наробити помилок Незабаром на нас чекає переведення годинників на літній час. Більшість у цю ніч спокійно спатимуть. Але не всі. Працівники, нічна зміна яких припала на останню неділю березня, якраз застануть таке переведення годинників за роботою. І відпрацюють на годину менше. Як оплачувати нічну зміну, яка припала на час переведення годинників? Як розрахувати надбавку за роботу в нічний час? Є нюанси. Про них розповімо в цій статті.
  • Сертифікували товар у нерезидента: податкові наслідки Підприємство отримало послуги з сертифікації продукції від резидента Бельгії. Дотримуючись усного роз’яснення податківців, податкові зобов’язання(ПЗ) з ПДВ за цією операцією не нарахували і податкову накладну (ПН) не склали. Проте на письмовий запит в обласну ДПС отримана відповідь, що ПЗ таки слід було нараховувати. То все ж таки, чи треба було нараховувати ПЗ? І чи треба платити податок на репатріацію? Розбираємося.
  • Концептуальна основа — 2018: укрверсія Нещодавно Мінфін розмістив на своєму сайті переклад оновленого варіанта Концептуальної основи фінансової звітності*. У новій редакції цей документ був випущений Радою з МСФЗ у березні 2018 року. Застосовувати переглянуту Концепцію МСФЗшники зобов’язані зі звітності за 2020 рік. Обговоримо найбільш значимі зміни, яким піддалася Концептуальна основа.
  • Вірус проти договірних штрафів Новий вірус крокує світом. І він зачепить не лише життя і здоров’я багатьох людей. Дістанеться, швидше за все, й бізнесу. Адже епідемія може завадити виконанню ЗЕД і внутрішніх договорів. А може, коронавірус і на податкові зобов’язання вплине? Шукаємо відповіді разом.
  • Коронавірусу— бій! Верховна Рада вносить корективи Закони України від 17.03.2020 р. № 530-IX (набув чинності 17.03.2020 р.) і № 533-IX (набув чинності 18.03.2020 р.)
  • Акт на послугу: ПЗ за датою складання Лист ДПСУ від 11.03.2020 р. № 998/6/99-00-07-03-02-06/ІПК
  • І для РРО також буває карантин У зв’язку із уведенням карантину в Україні суб’єкт господарювання закрив стаціонарний магазин господарських та будівельних товарів. Чи потрібно йому інформувати податківців про припинення використання РРО в такому магазині? Як бути із формуванням на ньому щоденних Z-звітів?
  • Доставка товару кур’єром: коли пробивати чек РРО? Підприємство доставляє замовлений (у тому числі через мережу Інтернет) товар власною кур’єрською службою. При цьому оплата за такий товар відбувається в момент його передачі від кур’єра покупцю. Чи можна заздалегідь пробити чек РРО ще в магазині при передачі товару кур’єру, чи потрібно обов’язково, щоб чек РРО пробивав саме кур’єр через портативний РРО в момент здійснення оплати покупцем (готівкою чи картою через портативний POS-термінал)?
  • Як управляти своїм професійним зростанням Коли ми говоримо про професійний розвиток, то маємо на увазі, що людина переходить від виконання простішої роботи на нижчій посаді до виконання складнішої роботи на вищій посаді, набуваючи певних здібностей, знань, умінь та особистісних якостей.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі