№42

Податки & бухоблік, травень, 2020/№ 42 Інші номери журналу ›
  • Нові карантинні послаблення На жаль, карантин все ще триває, тому 13 травня ВРУ у другому читанні прийняла черговий «анти-COVID-19» закон на базі законопроєкту № 3329-д. Він пролонгує низку раніше прийнятих послаблень для бізнесу*, а також вводить кілька точкових пільг з ПДФО та ВЗ. Розповімо стисло про прийняті зміни.
  • Дешеві продажі в умовах кризи: чим відгукнеться? Услід за пандемією коронавірусу у світі почалася глибока економічна криза. Люди все більше затягують паски. Бізнес перейшов у режим виживання. Щоб залишитися на плаву, багато суб’єктів господарювання знижують ціни на свої товари/послуги, часто до свідомо збиткового рівня. Але чи вдасться заощадити на податках тим, хто вирішив заощадити на прибутку? І чи вплине таке здешевлення на бухгалтерський облік підприємства?
  • Як обійти 4 % комісію при поверненні фіндопомоги Директорові з розрахункового рахунку підприємства виплачували поворотну фінансову допомогу. Тепер директор готовий її повернути, проте за повернення фіндопомоги банк підняв комісію до 4 %. Чи можна у момент повернення фіндопомоги вказати призначення платежу «Внесення власних коштів», а не «Повернення фіндопомоги»? Які можуть бути наслідки?
  • Як виводять готівку На жаль, як НБУ не намагається максимально зменшити обіг готівкових коштів, реальність диктує свої умови. І підприємства так само турбують проблеми, яким чином для вирішення різних задач виводити готівку (у тому числі, щоб мати певний запас «чорної»). Розглянемо деякі способи виведення готівки з підприємства. І хоча вони здебільшого відомі, сподіваємось, що цей матеріал буде цікавим нашим шановним читачам.
  • Карантинні ставки ЄП і місце провадження діяльності Чи можуть застосовувати зменшену ставку єдиного податку на підставі рішення місцевої влади ті ФОП, які здійснюють діяльність по усій Україні або отримують доходи від суб’єктів господарювання, розташованих на території, де діє стандартна ставка? Доволі злободенне запитання в період карантину, погодьтеся. І відповідь на нього не настільки очевидна, як здається.
  • Ліквідація ФОП: подаємо звітність і сплачуємо податки Із попередньої статті (див. «Податки & бухоблік», 2020, № 40, с. 11) ви дізналися про те, як унести в ЄДР запис про припинення ФОП, а також що потрібно зробити, щоб знятися з обліку в податковій. Але щоб остаточно ліквідувати ФОП, потрібно ще подати ліквідаційну звітність, розібратися зі сплатою податків тощо. Про те, як це зробити, читайте далі.
  • Штрафна амністія податкових накладних Лист ДПСУ від 12.05.2020 р. № 1958/6/99-00-04-01-03-06/ІПК
  • Касові зміни: для користувачів ПРРО і сервісу «готівка на касі» Постанова Правління НБУ від 07.05.2020 р. № 59
  • Лікарняні ізольованим від СОVID-19 Листи Мінсоцполітики від 15.05.2020 р. № 5183/0/290-20 та МОЗ від 13.05.2020 р. № 03.4-26/13138/2-20
  • Внески за участь в аукціоні: чи оподатковувати ПДВ? Сплачуємо внески організаторові (біржі) за участь в аукціоні. Чи оподатковуються такі внески ПДВ? Чи маємо ми право на податковий кредит (ПК)?
  • Заповнюємо таблицю даних при давалі Підприємство займається нафтопереробкою — код КВЕД 19.20. Плануємо виробити продукцію з давальницької сировини. Щоб попередити блокування податкової накладної (ПН) на послугу з переробки, подали Таблицю даних платника ПДВ. У її графі 4 зазначили код послуги 19.20. Надійшла квитанція № 2 з відмовою в прийнятті. Помилка: код послуги 19.20 не відповідає актуальним кодам з ДКПП. Нам що, треба було зазначати код за УКТ ЗЕД 2710?
  • Чи може єдинник продавати вугільні брикети? Суб’єкт господарювання вирішив займатися виробництвом вугільних брикетів. Тобто він буде закуповувати сировину (вугілля) і після її переробки в брикети продаватиме новий вид продукції. Чи може він це робити як платник ЄП?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі