№71

Податки & бухоблік, вересень, 2020/№ 71 Інші номери журналу ›
  • Безоплатна передача: загальні відомості Пам’ятаєте, як у мультфільмі про Вінні-Пуха Сова зверталася до віслючка Іа зі словами: «Хочу подарить тебе безвозмездно»? Що очікувало би Сову, якби вона була платником податку на прибуток і працювала би з дотриманням вимог українського податкового законодавства? Звичайно, подарований Совою шнурок класифікувався б як запаси, однак ми поговоримо також і про безоплатну передачу основних засобів (ОЗ).
  • ПДВ-наслідки безоплатної передачі Про те, що відбувається в бухгалтерському та податковоприбутковому обліку підприємства-дарувальника, ви вже знаєте. Тепер поглянемо, до яких наслідків призведе ваша щедрість у ПДВ-обліку...
  • Обліковуємо отримані подарунки Тепер розглянемо облік безоплатних передач з боку підприємства-одержувача подарунків. Як відобразити безоплатно отримані товари, послуги або необоротні активи в бухгалтерському обліку*? І які податкові наслідки настануть у результаті їх отримання? Про це читайте в статті.
  • Безоплатне в єдиноподатників Єдиноподатники теж дарують і одержують подарунки. І в деяких випадках для них передбачено свої правила обліку «безоплатних» операцій. Давайте розберемося із цими правилами з точки зору обох сторін договору!
  • Безоплатне «в обтяження»: МСФЗ-особливості доходу Підприємства, що працюють за МСФЗ, теж стикаються з безоплатними передачами. Однак для них у деяких випадках існують дещо специфічні правила обліку таких операцій. Зокрема, щодо відображення доходу. Давайте поговоримо про них!
  • Хто мені винен — усіх прощаю: обліковуємо списання боргів Звичайно ж, одна з головних цілей підприємницької діяльності — отримання прибутку. А отже, прощати борги направо і наліво суб’єктові підприємництва не вигідно. Але ситуації бувають різними й іноді все ж доводиться «зрозуміти і простити» боржникові його заборгованість. Давайте з вами поговоримо про те, як показати списання прощеного боргу в обліку боржника і кредитора.
  • Обліковий бік безоплатної передачі пільгового медобладнання В умовах пандемії COVID-19 наші лікарні дуже потребують допомоги. Потрібні медикаменти для лікування коронавірусної інфекції, медичне обладнання, а також засоби захисту для медиків. І, на щастя, знаходяться небайдужі, які хочуть і, що важливо, мають можливість таку допомогу надавати. Для них і для всіх наших читачів — потенційних благодійників розповімо про те, як у податковому та бухгалтерському обліку показати придбання і передачу лікарні медобладнання, що підпадає під ПДВ-медпільгу з п. 71 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ.
  • Смаколики в офісі Чай, кава, фрукти, цукерки, печиво — такі безкоштовні частування для співробітників та відвідувачів офісу сьогодні не рідкість. Підприємства несуть такі витрати з метою формування/підтримки позитивного іміджу як серед партнерів, так і серед власного персоналу. У цій статті поговоримо про бухгалтерський облік витрат на офісне частування і податкові наслідки, які чекають на підприємство, що пригощає.
  • Спецхарчування та інші обов’язковості У цій статті йтиметься про спецхарчування, спецодяг, спецвзуття, інші засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) та мийні засоби, якими роботодавець зобов’язаний забезпечити працівників згідно із законодавством.
  • Обмін подарунками: не Різдво і не бартер Чи може платник єдиного податку безоплатно передавати товари іншому суб’єкту господарювання, водночас отримуючи товари безоплатно від цієї самої особи? Чи не буде це порушенням негрошової форми розрахунків?
  • Безповоротна фіндопомога і ділова мета Лист ДПСУ від 14.07.2020 р. № 2857/6/99-00-05-05-02-06/ІПК
  • ЄП групи 2 і табу на роботу із загальносистемниками ФОП-єдиноподатник групи 2 надає послуги населенню. Чи можуть серед клієнтів бути підприємства і підприємці, що перебувають на загальній системі оподаткування? Чи можемо надавати їм послуги безоплатно?
  • Продаємо товар з безоплатною доставкою Товар доставляється постачальником товару самостійно безоплатно (це перед бачено договором). Чи буде безоплатне надання послуг і що з ПДВ? Чи потрібно оформляти ТТН? Якщо постачальник товару — ФОП-єдиноподатник, чи потрібен йому окремий вид діяльності — транспортні послуги?
  • Перелік основних документів
  • Чим запам’ятався серпень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі