№75

Податки & бухоблік, вересень, 2020/№ 75 Інші номери журналу ›
  • Форма № 20-ОПП: для чого вона потрібна Форма № 20-ОПП — дуже цікавий звір. З одного боку, здається, що оскільки за допомогою неї не відбувається нарахування податкових зобов’язання, то вона є не потрібною. З іншого — без її подання можуть виникнути реальні проблеми. Цей тематичний номер ми присвячуємо саме цій формі. А розпочнемо із загальних питань про те, що таке форма № 20-ОПП і для чого її потрібно подавати.
  • Подавати ф. № 20-ОПП: куди і коли? Із вступної статті ви вже дізналися, що таке ф. № 20-ОПП. У цій статті розберемося з її поданням, зі строками та місцем подання цього звіту.
  • Правила заповнення форми № 20-ОПП Із тим, що таке ф. № 20-ОПП, як і коли її слід подавати, ми вже розібралися. Тепер перейдемо до правил заповнення цієї форми. А саме поговоримо про те, як суб’єкту господарювання заповнити окремі колонки цієї форми.
  • Принцип кита, або Укрупнення інформації у ф. № 20-ОПП Відображаючи інформацію про майно у ф. № 20-ОПП, платник повинен цю інформацію подавати узагальнено. Для цього у ф. № 20-ОПП передбачено спеціальний принцип — укрупнення інформації. Давайте розберемося, що цей принцип означає!
  • Визначаємо код типу об’єкта Щоб заповнити ф. № 20-ОПП, платнику податку потрібно не тільки мати на руках інформацію про свій об’єкт оподаткування, а й ще й правильно обрати код типів об’єктів саме для свого майна. Цей код стане у пригоді платнику для заповнення аж цілих двох граф цієї форми. Про те, що це за код та як його обрати, поговоримо далі.
  • Що проходить повз ф. № 20-ОПП У попередніх статтях ми розбиралися з питанням, яке саме майно та за яким принципом слід відображати у ф. № 20-ОПП. Ви переконалися, що цей звіт претендує на всеосяжність, тому інформації у ньому буде чимало. Зрозуміло, у такій ситуації виникає бажання зменшити обсяг роботи і дізнатися, яку інформацію можна не показувати у ф. № 20-ОПП. У цій статті поговоримо саме про це!
  • Відповідальність і форма № 20-ОПП Ні для кого не секрет, що законодавство містить не лише правила поведінки, але й покарання за їх порушення. Подання форми № 20-ОПП — не виняток. З тим, коли її подавати і як заповнити ви вже, думаємо, розібралися. Попередні статті, як мовиться, на допомогу. Тепер настала черга розібратися з відповідальністю. Коли і як до неї притягають? І до якої конкретно? Обговоримо в цій статті.
  • Об’єкти на колесах: 20-ОППшні особливості Транспортні засоби теж є об’єктами оподаткування. Відповідно вони теж повинні зайняти своє місце у ф. № 20-ОПП кожного платника, в якого вони є. При цьому внесення у ф. № 20-ОПП інформації про транспортні засоби має свої особливості. У цій статті з’ясуємо, які саме.
  • Форма № 20-ОПП і оренда нерозлучні! Оренда в наш час дуже популярна серед суб’єктів господарювання. Чимало платників здають в оренду своє майно та/або орендують майно в інших. Як це відображається на ф. № 20-ОПП? Давайте розбиратися!
  • Спільне майно: що з ф. № 20-ОПП? На гарячій лінії не стихає потік запитань щодо заповнення форми № 20-ОПП. І окремий їх блок стосується того, як відобразити спільну власність (чи то власність подружжя або ж співвласників, не пов’язаних сімейними узами). Ми взяли декілька найцікавіших ситуацій, які розберемо у цій статті.
  • ФОП і 20-ОПП: подати чи «залягти на дно»? До нас нерідко звертаються ФОП, що орендують приміщення (місце) для здійснення своєї діяльності, з таким запитанням. Чи варто подавати відомості за ф. № 20-ОПП щодо цього приміщення (місця), адже тоді податківці в будь-який момент зможуть з’явитись із фактичною перевіркою? Висловимо свою думку.
  • Зберігання майна і ф. № 20-ОПП Підприємство передає своє майно на зберігання іншому підприємству (без права використовувати це майно у власній діяльності). Чи потрібно відображати таке майно у ф. № 20-ОПП: а) поклажодавцю; б) зберігачу?
  • Об’єкт оподаткування у квартирі засновника/ФОПа Юридичну особу зареєстровано у квартирі засновника. Чи потрібно інформацію про таку квартиру зазначати у ф. № 20-ОПП? Чи повинен ФОП, який зареєстрований за місцем свого проживання (у квартирі), подавати ф. № 20-ОПП з інформацією про цю квартиру?
  • Перелік основних документів
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі