№39

Податки & бухоблік, травень, 2021/№ 39 Інші номери журналу ›
  • Реєстрація ПН: на карантині і після У період карантину для штрафів за нереєстрацію (несвоєчасну реєстрацію) податкових накладних (ПН)/розрахунків коригування (РК) установлений мораторій. Поки що карантин продовжений до 30 червня (постановою КМУ від 21.04.2021 р. № 405 // «Податки & бухоблік», 2021, № 33, с. 11). Та все ж він коли-небудь закінчиться. Тому давайте поговоримо про реєстрацію ПН/РК і розберемо можливі штрафні ситуації.
  • Облік ламп освітлення Без штучного освітлення на сьогодні своє життя уявити практично неможливо. Воно використовується в офісах, магазинах, виробничих приміщеннях тощо. Щоб користуватися штучним світлом, кожне підприємство має забезпечити себе освітлювальними лампочками. На сьогодні є ціла низка видів таких лампочок. Розповімо про те, як вести облік таких активів на підприємстві.
  • Курсові різниці за авансами від нерезидента В експортної операції безліч нюансів. Візьмемо ситуацію, коли першим було отримання авансу. Добре, якщо усе вирішилося гладко — товар нерезиденту відвантажили. Але що як товар так і не був експортований та вирішено повернути аванс нерезиденту або нерезидент врешті-решт прощає борг. Як це вплине на облік і чи завжди в цих випадках виникатимуть курсові різниці (КР)? Поговоримо про аванси і КР детальніше.
  • Повернення грошових коштів покупцеві перевищило денну виручку Підприємство веде касову книгу і має один РРО (операційна каса). В РРО постійно знаходиться розмінна монета у сумі 5 тисяч грн. Виручка щодня здається з РРО до каси підприємства. Одного дня повернення покупцеві (30 тис. грн), проведене через РРО, перевищило денну виручку (27 тис. грн). Як відобразити операцію у бухобліку та оформити документально?
  • Виправляємо призначення платежу Учасники ТОВ — єдиноподатника групи 3 за ставкою 5 % прийняли рішення про збільшення статутного капіталу (СК). Один з учасників при внесенні грошових коштів на поточний рахунок підприємства через інтернет-банкінг неправильно зазначив призначення платежу, а саме написав: «Поповнення власних коштів». Як правильно виправити призначення платежу й уникнути включення отриманих коштів до доходу? Давайте з’ясуємо.
  • Єдиний податок для другогрупника: коли доведеться платити по максимуму? Підприємці на другій групі платять єдиний податок (ЄП) за фіксованою ставкою, встановленою органами місцевого самоврядування (ОМС). А її максимальний розмір обмежений ПКУ і складає 20 % мінімальної заробітної плати. Про те, коли підприємцеві доведеться сплатити максимальну суму податку, а коли він може розраховувати на меншу ставку, розповідає наша стаття.
  • Якщо контрагент — банкрут... До нас на гарячу лінію звернулася передплатниця із запитанням: контрагент зайшов у процедуру банкрутства, які наші дії? Надавши консультацію, ми подумали: адже така ситуація може трапитися з кожним! Тому для тих, хто з нею теж зіткнувся, пропонуємо алгоритм дій: що, куди, коли і як треба подавати. Також поговоримо про те, коли можна буде списати цю заборгованість.
  • Яке молоко потрапляє під 14 % ставку ПДВ Лист ДПСУ від 07.05.2021 р. № 10639/7/99-00-21-03-02-07
  • Чи можна виправити самоштраф у ряд. 18.1 УР За матеріалами категорії 101.25 Бази знань
  • Як подати аудитзвіт-2020 податківцям? За матеріалами категорії 102.20.01 Бази знань
  • Про пальне в оновленій акцизній декларації За матеріалами категорії 114.05 Бази знань
  • Щорічна відпустка у відпустці для догляду до 3 років: чи можливо? Лист Мінекономіки від 28.04.2021 р. № 4712-06/25508-07
  • Дві оплати — одна податкова накладна Покупець оплатив в один банківський день за товар за двома виставленими рахунками двома різними платіжними дорученнями — перша подія. Постачальник виписав одну податкову накладну (ПН) на загальну суму оплати за двома рахунками. Видаткові накладні дві, і кожна має посилання на різний рахунок на оплату. Чи можна покупцю в такому випадку включати таку ПН до податкового кредиту (ПК)? Адже було два рахунки, два платіжних доручення (хоча і в один день) і дві видаткові накладні.
  • Лікарняні листи та довідкова звітність Чи діють з 1 травня електронні листки непрацездатності? Чи можна приймати паперові лікарняні? Що робити, якщо довідкову звітність з ЄСВ за місяці 2 кварталу бракує податкова?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі